نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
سازمان اوقاف و امور خیریه، با صدور بیانیهای ساخت و نمایش فیلم سینمایی «آنتیک» را در جشنواره فیلم فجر، توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانهای کشور دانست و آن را محکوم کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، در بیانیه سازمان اوقاف و امور خیریه آمده است: تقریباً هفتهای نیست که توسط عوامل ساخت یک فیلم سینمایی یا یک مجموعه تلویزیونی از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه درخواست مجوز فیلمبرداری در فضای معنوی و معماری ایرانی اسلامیِ چشمگیر یکی از امامزادگان و بقاع متبرکه نشود. این در حالی است که انتخاب فضای کالبدی امامزادگان به عنوان لوکیشن یا مکان فیلمبرداری به صورت کاملاً خودجوش از سوی فیلمسازان پیگیری میشود و سازمان اوقاف و امور خیریه هیچ مشوقه یا تبلیغ خاصی در این زمینه در نظر نگرفته است. بنابراین رابطه نزدیک امامزادگان به عنوان یکی از پایگاههای معنوی، فرهنگی و اجتماعی با سینمای کشور رابطهای دیرینه و ریشهدار و پرمعنی است و نشان از آن است که فیلمسازان برای روایت یک داستان که در بطن جامعه اتفاق میافتد به درستی مکانی را برمیگزینند که ملجا و پناهگاه مردمان این مرز بوم است. به قول سعدی: خرم آن بقعه که آرامگه یار آنجاست / راحت جان و شفای دل بیمار آنجاست.
اما چندی است که با اکران فیلم سینمایی «آنتیک» در جشنواره فیلم فجر بحثهایی در زمینه داستان این فیلم و توهین به اصالت امامزادگان در فضای مجازی و رسانهای کشور مطرح شده است که سازمان اوقاف و امور خیریه بر خود لازم میداند اجمالا چند نکته مهم را در این زمینه گوشزد کند:
اولاً جای تأسف است که فیلمی تا این حد سطحی و بیارزش ساخته میشود که نه تنها بر رونق سینمای ایران نمیافزاید بلکه با برهم زدن جو هنری و فرهنگی جامعه باعث ریزش مخاطبان آن هم میشود. از نظر ما فیلم سینمایی «آنتیک» که به اذعان همه منتقدان فیلمی شانه تخم مرغی پر از لودگی و فقر طنز با داستانی تقلیدی و کاملاً بیارزش و ملغمهای از سخافت و رکاکت است، توهین به شعور مردم ایران محسوب میشود. مردم فهیم خاصه قشر مذهبی کشور آن قدر ساده نیستند که اصالت چنارهای چندصد ساله کنار امامزادگان را با نهالکهای هرزه و جعلی بی برگ و بار هر بی سر و پایی یکسان بیانگارند.
ثانیاً حکایت محبوبیت و مرجعیت و زیارت امامزادگان و بقاع متبرکه در بین مردم ایران مربوط به امروز و دیروز نیست بلکه ریشه در قرنها پیش دارد همین ریشه دار بودن آداب زیارت و این انس و الفتِ دیرینه است که به رغم همه تلاشهای دشمنان، دورِ معنویِ بقاع متبرکه در همه ادوار تاریخ بعد از اسلام بدون هیچ تزلزلی همواره در تسلسل بوده است.حضور میلیونی و روزافزون مردم در لیالی قدر، در ایام محرم، در لحظات تحویل سال و سایر مناسبتهای ملی و مذهبی مطلبی نیست که بر کسی پوشیده باشد. آمار امدادها و دستگیری از فقرا و نیازمندان و کمک به حادثه دیدگان سیل و کرونا و حوادث غیرمترقبه دیگر که به طفیلی وجود پربرکت امامزادگان در همین چند سال اخیر انجام شده از فرط فراوانی قابل احصا نیست. گزارش دیگر فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و قرآنی امامزادگان نیز شرحی مبسوط دارد و در این مقال نمی گنجد.
ثالثاً سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن محکوم کردن محتوای موهن فیلم «آنتیک» حق پیگیری قضائی و شکایت از سازندگان این فیلم را برای خود محفوظ میداند.
عباس ناصری هنرمند کاریکاتوریست که یکی از هنرمندان واکنش سریع در عرصه کاریکاتور به حساب میآید، از چالشهای این هنر گفت و پیشنهادهایی برای پر کردن جای خالی کاریکاتور در رویدادها داد.
محمدرضا لطفی کارگردان فیلم «تعارض» با اشاره به اکران آنلاین این فیلم گفت که «هنروتجربه» برای جریانساز شدن باید از چارچوب سینمای دولتی خارج شود.
شایان افشردی معتقد است نمایش «باغ عدن» نه از یک متن ایستا، بلکه از دل چند سال تجربه زیسته و واکنش به شرایط اجتماعی شکل گرفته است و خلاف شکل بازیگری رایج تئاتر ایران حرکت میکند.
قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در بحث تولید محتوا در کشور هم از نظر فرهنگی و هم از نظر اقتصادی داریم ضرر میکنیم، صداوسیما در این بخش دارد کوتاهی میکند.
Δ