نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اگرچه طی هفته های اخیر به دلیل مسائل سیاسی و اتفاقات بین المللی قیمتها در بازار طلا و ارز نوسانی با شیب رو به بالا همراه بود ولی اکنون سیگنال مذاکره موجب شده تا قیمت ها کاهشی شود.
بازار گروه بانک و بیمه: پس از آتش بس میان ایران و رژیم متجاوز اسرائیل، بازار طلا و ارز دچار تغییر قیمت شد؛ تغییر قیمتی که نرخ این کالاها را افزایشی کرد، به طوری که دلار به مرز ۹۵ هزارتومان رسید و هرگرم طلا نیز بیش از ۷ میلیون تومان رقم خورد. این افزایش قیمت چند هفته طول کشید و روزانه نیز به دلیل انتشار برخی خبرهای ناشی از احتمال وقوع دوباره جنگ، نرخ طلا و ارز با نوسان قیمتی رو به رو می شد اما اکنون چند روزی است با فروکش شدن التهاب فضای جنگی، همچنین مخابره اخبار مثبت از ناحیه سیاست خارجی، بازار این کالاها در شرایط ثبات و آرامش قرار گرفته است، مسئله ای که باعث شده است تا افزایش قیمتی در بازار همچون هفته های گذشته، رخ ندهد و چه بسا قیمتها نیز تا حدی کاهشی شده است.
با کاهش التهاب و تلاطم بازار طلا و ارز پس از گذشت بیش از یک ماه اما آنگونه که مشخص است تقاضای آنچنانی برای خرید این کالاها در بازار به چشم نمی خورد. به طوری که واحدهای طلا فروشی خالی از مشتری هستند و مردم نیز فریب خرید طلا و ارز برای سرمایه گذاری های سودآور را نمی خورند، چرا که به خوبی می دانند جهش بی منطق و حباب گونه قیمت ها در زمان های خاص چون وقوع جنگ و …دوام چندانی ندارد و پس از یکی دو هفته و در نهایت یک ماه، نرخ ها تا حدی به شرایط و ارقام قبل باز می گردد.
با جمع شدن سفته بازی و واسطه گری ها در بازار ارز همچنین کسب تجربه فعالان این بازار از وضعیت بازار به دلیل وجود نوسانات قیمتی ناشی از مسائل جنگ و … این روزها دیگر چون گذشته خیلی از سرمایه گذاران سوداگری در بازار ارز را رها کرده اند، زیرا می دانند که ریسک چنین سرمایه گذاری بسیار بالاست
سفته بازان هم بازار ارز را رها کرده اند
اکنون و در حالی که قیمت انس جهانی طلا در بازارهای بین المللی افزایش یافته ولی این مسئله به دلیل کاهش نرخ ارز و همچنین افت میزان تقاضا، خیلی بر افزایش نرخ طلا در بازار داخلی تاثیری بر جای نگذاشته است. البته برخی تحلیگران پیش بینی می کنند، با نزدیک شدن مهلت اول ماه اوت برای آغاز تعرفههای تجاری از سوی آمریکا که موجب شده است قرارداد تجاری بسته نشود، این احتمال وجود دارد که بهای طلا در آینده نزدیک به سطح ۳۴۰۰ دلار برای هر اونس و شاید فراتر از آن نیز برسد. ولی برخلاف طلا، قیمت ارز چنانچه اتفاق سیاسی و بین المللی خاصی در منطقه رخ ندهد و یا مذاکراتی انجام شود، پیش بینی ها حکایت از آن دارد که احتمالا روندی نزولی را در پیش گیرد و حتی نرخ دلار به کف ۸۰ هزارتومان یا شاید کمتر از آن نیز برسد.
با جمع شدن سفته بازی و واسطه گری ها در بازار ارز همچنین تجربه فعالان از وضعیت بازار به دلیل وجود نوسانات قیمتی ناشی از مسائل جنگ و … این روزها دیگر چون گذشته خیلی از سرمایه گذاران، سوداگری در بازار ارز را رها کرده اند، زیرا می دانند که ریسک چنین سرمایه گذاری بسیار بالاست. همچنین برخی به قصد جلوگیری از افت ارزش سرمایه هایشان در اثر تورم انتظاری، سعی می کنند در مواقع التهاب بازار، تنش های سیاسی و… به این بازار ورود نکنند.
قیمت ها در بازار طلا و سکه اکنون روندی نسبتا کاهشی را نسبت به هفته گذشته می پیماید، کاهش قیمتی که با وجود ثبات در بازار همواره با نبود خریداران همراه است چرا که معمولا میزان تقاضا هر ساله در ۲ ماه محرم و صفر بدلیل عدم برگزاری مراسم و مناسبت هایی چون عقد و عروسی و … در بازارکم می شود
ثبات نسبی بازار طلا همراه با کاهش قیمت ها
محمد کشتی آرای، رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با «بازار» درباره وضعیت این روزهای بازار طلا اظهارداشت: هر چند هنوز نوسان قیمت البته با ضرب آهنگ بسیار کندی در بازار طلا و سکه وجود دارد که عمدتا ناشی از تغییر نرخ انس جهانی است ولی در مجموع، قیمت ها روندی نسبتا کاهشی را نسبت به هفته گذشته می پیماید؛ کاهش قیمتی که همواره با نبود خریداران همراه است زیرا معمولا میزان تقاضا هر ساله در ۲ ماه محرم و صفر بدلیل عدم برگزاری مراسم و مناسبت هایی چون عقد و عروسی و … در بازار کم می شود.
وی با بیان اینکه انس جهانی طلا همواره تحت تاثیر تحولات سیاسی و بین المللی نظیر جنگ اوکراین و روسیه و تنش در خاورمیانه همچنین سیاست های اقتصادی آمریکا با نوسان قیمت همراه است، افزود: این مسائل روی نرخ فلزات گرانبها تاثیرگذاشته است به طوری که اکنون قیمت پلاتین با ۴۰ درصد افزایش و بهای نقره نیز تا ۱۲ درصد با رشد قیمت همراه است؛ افزایش قیمتی که به دلیل مصارف صنعتی با افزایش تقاضا مواجه است کما اینکه نرخ طلا نیز افزایش جزیی به خود دید.
نوسانات قیمت طلا در طول روز وجود دارد به طوری که هرگرم طلای ۱۸ عیار بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان کاهش و یا افزایش دارد و سکه هم متناسب با نرخ آن با نوسان ریز قیمتی در طول روز همراه است،حباب قیمت سکه پس از جنگ با حباب قیمتی ۱۱ تا ۱۲ میلیونی رو به رو بود اما اکنون این حباب به ۹ میلیون تومان رسیده است
کاهش حباب قیمت طلا و سکه؛ حرکت سینوسی نرخ دلار
رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران در ادامه گفت: از هفته گذشته ثبات نسبی قیمت را در بازار شاهدیم هر چند نوسانات قیمت در طول روز وجود دارد به طوری که هرگرم طلای ۱۸ عیار بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان کاهش و یا افزایش دارد و سکه هم متناسب با نرخ آن با نوسان ریز قیمتی در طول روز همراه است. البته این را باید گفت که سرمایه گذاری روی سکه متعادل است و حباب قیمت سکه تغییرات زیادی ندارد. این درحالی است که حباب قیمت سکه پس از جنگ با حباب قیمتی ۱۱ تا ۱۲ میلیونی رو به رو بود اما طی چند روز اخیر حباب قیمت سکه به ۹ میلیون تومان رسیده است. کشتی آرای با بیان اینکه نرخ دلار هم اکنون حدود ۸۸ هزار تومان است ولی معمولا به صورت سینوسی بالا و پایین می شود، افزود: همین موضوع باعث شده است تا سرمایه گذاران برای تهیه این کالا با هدف کسب سود، با احتیاط وارد این بازار شوند؛ موضوعی که منجر به کاهش میزان تقاضا و به دنبال آن افت نسبتا پایین قیمت ارز شده است.
بنا به این گزارش، بازگشت نسبی آرامش به بازار طلا و ارز در حالی است که به گفته کارشناسان، انتشار اخبار مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره با چند کشور اروپایی، مهمترین عاملی بوده که باعث عقبنشینی نرخ ارز در بازار شده است. علاوه بر این، فضای روانی مثبت ناشی از احتمال کاهش فشارهای سیاسی و بینالمللی، باعث افت انتظارات تورمی و کاهش معاملات سفتهبازانه در بازار ارز شده است.
در چنین شرایطی اکنون با کاهش دامنه شایعات در خصوص درگیریهای احتمالی و تأکید مجدد ایران بر مسیر دیپلماسی، بازار ارز در شرایط متعادلتری قرار گرفته است. قیمت طلای ۱۸عیار هم اکنون در بازار آزاد هر گرم ۶ میلیون و ۹۹۴ هزار تومان و قیمت سکه تمامبهار آزادی طرح جدید ۷۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است. همچنین قیمت نیمسکه بهار آزادی ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربعسکه،۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سکه یکگرمی ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: در ۲۰ سال اخیر دمای کشور ۳.۵ درجه افزایش یافته و هر یک درجه افزایش، نیاز به ۱۷۰۰ مگاوات برق اضافی دارد.
در شرایطی که تورم نقطهبهنقطه بار دیگر به مرز ۴۰ درصد رسیده و نرخ تورم تولیدکننده نیز روند صعودی دارد، تصمیمگیری مالی برای خانوارها و سرمایهگذاران، دشوارتر از همیشه شده است.
شاهین شایان آرانی کارشناس اقتصادی می گوید در پشتپرده، لابیهای مختلف فعالند که مانع از اجرای سیاستهای درست میشوند و این مراکز قدرت و نفوذ اقتصادی باید کنار گذاشته شوند.
بسیاری از فعالان اقتصادی از ترس تداوم جنگ یا تحریمهای بیشتر، برنامههای توسعهای خود را متوقف کرده اند؛ چه عواملی به تشدید این وضعیت نامطمئن دامن می زنند و چه باید کرد؟
Δ