نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: سرمایه گذاری خارجی باید از سوی کشورهای بزرگ انجام شود که محدود به پول آوردن به داخل کشور نیست بلکه همراه خود تکنولوژی و بازار مصرف هم میآورد.
به گزارش بازار، مسعود دانشمند عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در رابطه با نحوه جذب سرمایه خارجی در کشور با توجه به شرایط تحریمی موجود، اظهار کرد: در اینکه تحقق رشد اقتصادی نیازمند سرمایه گذاری است تردیدی نیست و این سرمایه گذاری یا داخلی است و یا خارجی.
وی افزود: ما داخل کشور خودمان به قدر کافی سرمایه نداریم و اگر هم سرمایهای هست، سرمایه گذاران ما میل به سرمایه گذاری ندارند؛ بنابراین ما باید بیشتر به سمت جذب سرمایه خارجی برویم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: کشوری مثل چین ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب میکند. برای جذب سرمایه گذاری خارجی باید فضای اقتصادی و امنیت اقتصادی ما به گونهای باشد که سرمایه گذار تمایل به سرمایه گذاری داشته باشد.
دانشمند بیان کرد: برای فراهم کردن و برقراری امنیت اقتصادی ابتدا باید رتبه فضای کسب و کارمان را که در حال حاضر بالای ۱۳۰ است تبدیل کنیم به زیر ۱۰۰ و در گامهای بعدی مشکلات مربوط به نقل و انتقال مالی را رفع کنیم تا کسی که قصد سرمایه گذاری دارد بتواند از طریق نظام بانکی این کار را انجام دهد نه از طریق قاچاق.
وی اضافه کرد: اگر سرمایه گذاری جدید جذب نکنیم در شرایط فعلی میمانیم و تورم ناشی از عدم سرمایه گذاری و بیکاری روز به روز افزایش پیدا میکند و همه اینها به هم بستگی دارند. مادامی که سرمایه گذاری خارجی اتفاق نیافتد شرایط فعلی تغییر نخواهد کرد.
دانشمند تأکید کرد: ما در صنعت نفت و گاز نیازمند جذب عدد قابل توجهی برای سرمایه گذاری هستیم و این سرمایه گذاری باید از سوی کشورهای بزرگ نفتی انجام شود. سرمایه گذاری خارجی محدود به پول آوردن به داخل کشور نیست بلکه همراه خود تکنولوژی و بازار مصرف هم میآورد.
وی ادامه داد: برای مثال اگر در پارس جنوبی ما سرمایه گذاری کردند و آن را به گاز مایع تبدیل کردند خودشان آن را در بازار جهانی میفروشند و مسیر برای ما هم باز میشود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: تا زمانی که مسیر برای تجارت جهانی باز نشود وضعیت فعلی اقتصاد تغییر نخواهد کرد و وضعیت موجود منجر میشود تورم روز به روز بالا برود و حتی نرخ ارز به بالای ۱۰۰ هزار تومان هم برسد.
محمدحسینی دبیرکل اتاق ایران و عراق با تاکید بر ظرفیت بخش خصوصی گفت: سال گذشته، بهرغم اینکه عملاً دولت مستقری در مقطعی مشخص وجود نداشت، صادرات کشور بیشترین رشد خود را تجربه کرد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: در ۲۰ سال اخیر دمای کشور ۳.۵ درجه افزایش یافته و هر یک درجه افزایش، نیاز به ۱۷۰۰ مگاوات برق اضافی دارد.
در شرایطی که تورم نقطهبهنقطه بار دیگر به مرز ۴۰ درصد رسیده و نرخ تورم تولیدکننده نیز روند صعودی دارد، تصمیمگیری مالی برای خانوارها و سرمایهگذاران، دشوارتر از همیشه شده است.
اگرچه طی هفته های اخیر به دلیل مسائل سیاسی و اتفاقات بین المللی قیمتها در بازار طلا و ارز نوسانی با شیب رو به بالا همراه بود ولی اکنون سیگنال مذاکره موجب شده تا قیمت ها کاهشی شود.
Δ