نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، گفت: ناترازی برق در سال جاری به ۱۷,۵۰۰ مگاوات رسیده و پیشبینی میشود در سال آینده به ۲۰ هزار مگاوات برسد.
به گزارش بازار، آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه بحران انرژی خسارتهای زیادی به صنایع کشور وارد کرده است، اظهار داشت: بر اساس برآورد کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی، قطعی برق ۶ ماهه ابتدایی سال جاری، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان به صنایع خسارت تجمیعی وارد کرده است که که نشاندهنده ابعاد وسیع و اثرات منفی آن بر صنایع مختلف است. این میزان خسارت به خوبی گویای ضعفهای زیرساختی و لزوم توجه بیشتر به تأمین انرژی پایدار برای فعالیتهای اقتصادی است.
وی افزود: در کنار بحران برق، بخش پتروشیمیها نیز با خسارتهای سنگینی مواجه شدهاند. طبق برآورد نجفی، این بحران به ۲ میلیارد دلار خسارت از ناحیه عدم تولید و کاهش صادرات به پتروشیمیها منجر شده است. این مسئله نشاندهنده تأثیرات زنجیرهای بحران انرژی است که از تأمین برق گرفته تا صادرات محصولات پتروشیمی، همگی تحت تأثیر قرار گرفتهاند.
به گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران بحران انرژی بهویژه در بخش برق، سبب بروز ناترازی شدیدی شده است. ناترازی برق در سال جاری به ۱۷,۵۰۰ مگاوات رسیده که انتظار میرود در سال آینده به ۲۰ تا ۲۱ هزار مگاوات افزایش یابد. این ناترازی به وضوح بیانگر کمبود تولید برق در مواجهه با تقاضای بالای مصرف است که در فصول پیک بهویژه در زمستان و تابستان به اوج میرسد. این وضعیت باعث قطعیهای گسترده برق و در نتیجه، آسیب به فعالیتهای صنعتی و اقتصادی شده است.
رئیس اتاق اصناف درمورد کارت نان و نحوه اجرای آن توضیحاتی داد.
در حالی هزینه خرید جهانی موز وارداتی با ۱.۵درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۳ در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۷.۳ میلیارد دلار بوده است که ایرانبا واردات ۱۱۶میلیون دلار در جایگاه ۳۱ دنیا قرار دارد.
تداوم نبود محرکهای بنیادی و سردرگمی ناشی از فضای مبهم اقتصادی، احتمالاً مسیر بازار را همچنان در محدوده رکودی و نوسانی نگه خواهد داشت.
اصلاح ساختار نظام بانکی الزامی است زیرا برخی مدیران بانکی به دنبال منافع خود هستند نه اقتصاد کشور و این در حالی است که بخش عمده ای از رشد نقدینگی و تورم، حاصل همین بی تدبیری هاست.
Δ