نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
عضو هیات انتظامی بانک مرکزی گفت: نرخی که در چهار راه استانبول و کانالهای تلگرامی تعیین میشود، نمیتواند ملاک نرخ ارز برای تولیدکنندگان و مردم باشد.
به گزارش بازار، بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران و عضو هیات انتظامی بانک مرکزی در گفت وگویی با بیان اینکه بخشی از نوسانات ارزی سیاسی و ناشی از التهابات منطقه و بخشی دیگر هم مربوط به تقاضای موقت ارز است، اظهار کرد: هم تقاضای واردات بیشتر شده و هم اینکه بابت تسویههای ارزی شاهد افزایش تقاضا هستیم که هر ساله در شروع سال نو میلادی به اوج خود میرسد، در نتیجه این عامل موجب شده نوسانات ارزی افزایش یابد.
وی ادامه داد: این عوامل بهعلاوه التهابهای سیاسی موجب شده تا دلالان و دشمنان با بحرانی جلوه دادان شرایط کشور، به دنبال ترغیب مردم برای ورود به بازار ارز و خرید دلار شوند.
عبداللهی تصریح کرد: مردم بدانند که نرخ دلار غیر رسمی ملاک شرایط اقتصاد ایران و تعیین قیمت کالاها نیست، چون نیازهای اصلی کشور، مانند نیازهای ارزی تولیدکنندگان، صاحبان صنایع و… توسط بانک مرکزی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله تامین میشود. بنابراین نرخی که در چهار راه استانبول و کانالهای تلگرامی تعیین میشود، نمیتواند ملاک نرخ ارز برای تولیدکنندگان و مردم باشد.
عضو هیات انتظامی بانک مرکزی تاکید کرد: عمده دلیل افزایش نرخ ارز غیر واقعی و ناشی از هیجانات و سنگ اندازیهای دشمنان است، به عنوان نمونه تحرکاتی در کشورهای همسایه مانند امارات، هرات، غرب کشور و اقلیم عراق صورت میگیرد تا نرخ ارز را به صورت غیر واقعی افزایش دهند. در نتیجه دلیل بخش زیادی از افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر کاذب است و بعد از اینکه التهابات سیاسی کاهش یابد، نرخ دلار نیز به احتمال زیاد عقبنشینی خواهد کرد.
فروش جهانی گوجه فرنگی صادراتی توسط همه کشورها در سال ۲۰۲۴ به ۱۲.۴ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با ۱۱.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳، به میزان ۴.۱ درصد افزایش یافته است.
علیرغم تثبیت قیمت نقره طی هفته گذشته، برگزاری نشست کمیته بازار آزاد فدرال و تصمیم فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره بانکی می تواند منجر به ایجاد نوسان در بازار طی هفته جاری شود.
مدیر کل گمرک جلفا گفت: امسال ۴۵ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۴۶۶ میلیون دلار صادرات کالا از این گمرک به ۹ کشور دنیا انجام شده است.
درحالیکه بازاری بالغ بر ۱۱۲میلیارد دلار برای خوراک آبزیان تا ۲۰۳۲ برآورد شده، پیش بینی می شود بازار پروتئین حشرات به عنوان یک ماده جایگزین خوراک آبزیان به ۱۰.۲۶ میلیارد دلار برسد.
Δ