نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
شهرداری تهران اعلام کرده که ساخت یک زبالهسوز بزرگ در پایتخت وارد مرحله نهایی شده و طی دو هفته آینده قرارداد نهایی آن امضا خواهد شد. نوید خاصهباف، مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری شهرداری، گفته است این پروژه «نیاز حیاتی» تهران است و باید «در کوتاهترین زمان ممکن» اجرایی شود. او به سفر اخیر مسئولان شهری به […]
شهرداری تهران اعلام کرده که ساخت یک زبالهسوز بزرگ در پایتخت وارد مرحله نهایی شده و طی دو هفته آینده قرارداد نهایی آن امضا خواهد شد. نوید خاصهباف، مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری شهرداری، گفته است این پروژه «نیاز حیاتی» تهران است و باید «در کوتاهترین زمان ممکن» اجرایی شود.
او به سفر اخیر مسئولان شهری به چین اشاره کرده؛ سفری که هدف آن بازدید از یک زبالهسوز پیشرفته در یکی از شهرهای این کشور بوده است. بر اساس گفتههای خاصهباف، این مجموعه بهگونهای طراحی شده بود که هیچ اثری از زباله و بوی نامطبوع در آن وجود نداشت و همه فرآیندها با هدف کاهش آلودگی و افزایش بهرهوری انجام میشد.
با این حال، به نظر میرسد مقامهای شهرداری به دنبال گزینههای دیگری نیز بودهاند. پس از بازگشت از سفر، مذاکرات با چند شرکت بینالمللی انجام شد. نهایتاً، دو شرکت برای اجرای این پروژه انتخاب شدهاند؛ یکی از آنها همان شرکتی است که در چین مورد بازدید قرار گرفته بود.
شهرداری تهران میگوید بررسیها هم فنی بوده و هم اقتصادی. هزینه این پروژه حدود ۵۰۰ میلیون دلار برآورد شده و قرار است مدل سرمایهگذاری آن «خرید تضمینی برق» باشد. طبق این مدل، شهرداری میتواند برق تولیدی زبالهسوز را به دولت بفروشد. خاصهباف گفته است که این روش، پروژه را از نظر اقتصادی «پایدار و حتی سودده» میکند.
در عین حال، درباره ظرفیت واقعی مورد نیاز برای چنین نیروگاهی میان کارشناسان اختلافنظر وجود داشته است. برخی بر ظرفیت ۲ هزار تن و برخی دیگر بر ۱۰ هزار تن تأکید کردهاند. در نهایت، بر اساس گفتههای خاصهباف، ظرفیت بهینهای انتخاب شده که با ارزش حرارتی زبالههای تهران همخوانی دارد.
به گفته مقامهای شهرداری، مدل اجرای پروژه به صورت BOO یا BOT خواهد بود؛ یعنی شرکت خصوصی سرمایهگذاری میکند و پس از بازگشت سرمایه، پروژه به شهرداری منتقل میشود. برق تولیدی این نیروگاه نیز میتواند برای ناوگان حملونقل برقی یا صادرات استفاده شود.
با این حال، ابهاماتی درباره اجرای موفق چنین پروژهای باقی است. سازمان محیط زیست در ابتدا با اشاره به آلودگی زبالهسوزها، با اجرای آن مخالفت کرده بود. اما شهرداری میگوید با ارائه مستندات فنی و نمونههای جهانی، توانسته نظر این سازمان را جلب کند.
این نخستین بار نیست که وعده ساخت زبالهسوز در تهران داده میشود. در دهههای گذشته نیز طرحهایی مطرح شده که به دلایل مختلف، از جمله نبود منابع مالی یا اختلاف نظر میان نهادها، به سرانجام نرسیدهاند.
حالا باید دید پروژهای با این حجم سرمایهگذاری، در میانه مشکلات اقتصادی و تغییر احتمالی در مدیریت شهری، تا چه اندازه قابلیت اجرا خواهد داشت.
به گزارش اکوایران،در پی افزایش دمای هوا و ناترازی تولید و مصرف برق در مناطق مختلف کشور و با هدف مدیریت مصرف انرژی و حفظ سلامت شهروندان، روزهای سهشنبه و چهارشنبه برخی استانها تعطیل شدند و ساعت کاری برخی استانها کاهش یافت. تهران به گزارش فارس،فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت گفت: با تصمیم هیئت دولت و […]
به گزارش اکوایران،در دیدار سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان با حسین ساجدینیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، که روز دوشنبه ۳۰ تیرماه در تهران انجام شد، دستور اعزام فوری هواپیمای آبپاش و تجهیزات لازم برای مهار آتشسوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم صادر شد. به گزارش ایرنا،استاندار خوزستان در این نشست با اشاره به پیامدهای […]
به گزارش اکوایران، عیسی قاسمیطوسی، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران، با اشاره به تصمیمات کارگروه ناترازی انرژی استان به ریاست استاندار محترم، اعلام کرد: با توجه به تداوم الگوی مصرف تابستانه، آغاز موج جدید گرما از فردا و ضرورت مدیریت مؤثر انرژی، روز چهارشنبه یکم مردادماه، تمامی دستگاههای اجرایی، ادارات دولتی و نهادهای عمومی […]
به گزارش اکوایران،استانداری یزد، محمد علی شاه حسینی افزود: دستگاههای امدادی، خدماترسان، مراکز درمانی و شعب منتخب بانکها از این تعطیلی مستثنی بوده و در حالت آمادهباش کامل به سر میبرند. به گزارش ایرنا،وی تصریح کرد: این مصوبه مختص دستگاههای دولتی بوده و قابل اجرا برای شرکتهای بخش خصوصی و کارخانجات نیست و این واحدها […]
Δ