نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اکو ایران،ماجرای خروج ۳۰ اثر هنری از گنجینه موزه امام علی (ع) به تابستان امسال بازمیگردد. این آثار شامل آثار هنرمندانی مانند آیدین آغداشلو، نعمت لالهای، صادق تبریزی و هانیبال الخاص بود که برای نمایش و فروش در نمایشگاه دائمی «Word Art Dubai» به امارات متحده عربی ارسال شدند. این اقدام واکنشهایی را در […]
به گزارش اکو ایران،ماجرای خروج ۳۰ اثر هنری از گنجینه موزه امام علی (ع) به تابستان امسال بازمیگردد. این آثار شامل آثار هنرمندانی مانند آیدین آغداشلو، نعمت لالهای، صادق تبریزی و هانیبال الخاص بود که برای نمایش و فروش در نمایشگاه دائمی «Word Art Dubai» به امارات متحده عربی ارسال شدند. این اقدام واکنشهایی را در پی داشت، از تذکر در صحن شورای شهر تهران تا ورود نهادهای نظارتی و قضایی.
به تازگی نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران،اعلام کرده دو اثر از هانیبال الخاص در این نمایشگاه به فروش رفته و ۲۸ اثر دیگر به کشور بازگردانده شده است. وی تأکید کرد که خروج این آثار با مجوز هیئت امنای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و بر اساس اختیارات قانونی صورت گرفته است.
واکنشها و ورود نهادهای نظارتی
این موضوع با حساسیت زیادی از سوی شورای شهر و افکار عمومی دنبال شد. ناصر امانی، عضو شورای شهر، در این رابطه اظهار کرد که ماجرای ارسال این تابلوها از طریق گزارش به شورا اطلاع داده شد و با ورود نهادهای نظارتی، حساسیت لازم در این خصوص ایجاد شد. وی با اشاره به تشکیل پرونده قضایی، گفت: «افرادی که در تحویل و خروج این تابلوها دست داشتند، احضار شدهاند و تحقیقاتی انجام شده است. ما منتظر اعلام نتیجه از سوی مقام قضایی هستیم.»
امانی همچنین با بیان اینکه شهرداری آمار دقیقی از آثار هنری فاخر خود ندارد، به کمبود نظارت کافی اشاره کرد و گفت: «تلاش برای بازگشت تابلوهای به فروش رفته ممکن نیست، چرا که این آثار در ازای دلار به فروش رسیدهاند.»
بازگشت آثار و تأیید اصالت
نرگس معدنیپور در بازدید از موزه امام علی (ع) صحت و سلامت آثار بازگشتی را تأیید کرد. وی گفت: «تمام ۲۸ اثر بازگرداندهشده طبق لیستی که در اختیار داشتیم بررسی شد و هیچگونه خللی در اصالت آنها وجود ندارد. ما از سازمان فرهنگی و هنری خواستهایم که این آثار به نمایش گذاشته شوند تا اعضای شورا و اصحاب رسانه بتوانند از آنها بازدید کنند.»
اقدامات پیشگیرانه برای آینده
مهدی اقراریان، عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران،هم به منظور جلوگیری از تکرار چنین وقایعی، طرحی را آماده کرده است که بر اساس آن شهرداری موظف خواهد شد پیش از هرگونه امانت، فروش یا هبه آثار فرهنگی، مصوبه شورا را اخذ کند. این طرح پس از بررسیهای تخصصی در کمیسیون مربوطه، به زودی در صحن شورا مطرح خواهد شد.
چالشهای پیشرو
مسئله ثبت و نگهداری آثار هنری نیز یکی از موضوعات مورد توجه شورا است. به گفته معدنیپور، از ۵۶۹۰ اثر موجود در موزه امام علی (ع)، تاکنون ۳۰۰ اثر در سامانه ملی جام ثبت شدهاند و روند ثبت سایر آثار ادامه دارد. وی تأکید کرد که این آثار باید به عنوان سرمایههای ملی حفظ شوند و برای ترمیم و بهروزرسانی آنها بودجه لازم تخصیص یابد.
بازگشت ۲۸ اثر از ۳۰ اثر خارجشده از موزه امام علی (ع) و تأیید اصالت آنها، پس از پیگیری ها و حساسیت های شورای شهر و ورود قوه قضاییه اتفاق خوبی است . با این حال، فروش دو اثر هنری بدون امکان بازگشت و عدم نظارت کافی بر اموال فرهنگی شهرداری، نشاندهنده خلأهایی است که نیازمند توجه جدی و اجرای طرحهای پیشگیرانه است.به نظر می رسد به سرانجام رسیدن طرح الزام اخذ مصوبه شورا برای جابهجایی آثار فرهنگی، میتواند تکرار این گونه موارد را کاهش دهد.
به گزارش اکوایران، جعفر فرهمند در تشریح روند خدمت رسانی شرکت واحد در زمان بهسازی نیمه جنوبی خط یک مترو گفت: با آغاز عملیات نوسازی و بهسازی نیمه جنوبی خط یک متروی تهران از صبح چهارشنبه و ادامه آن تا پایان جمعه ۳ مرداد، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به منظور حمایت و تسهیل تردد مسافران […]
به گزارش اکوایران، رسانههای روسی از محو شدن یک فروند هواپیمای آنتونوف-24 در منطقه آمور روسیه از صفحه رادار خبر دادند. خبرگزاری ریانووستی به نقل از مقامات محلی اعلام کرد که هواپیمای آنتونوف-24 که در منطقه آمور مفقود شده بود، پیدا شده و بررسیهای اولیه در حال انجام است. اسپوتنیک نیز اعلام کرد که احتمالا تمامی […]
به گزارش اکوایران، سرهنگ کشیر اعلام کرد: از ابتدای فروردین تا ۱۸ تیر ۱۴۰۴، بیش از ۵۶ هزار دستگاه خودرو و حدود ۲۷ هزار دستگاه موتورسیکلت به دلیل تخلفات حادثهساز توقیف و به پارکینگ منتقل شدهاند. او با بیان اینکه این آمار نشاندهنده وضعیت نگرانکننده انضباط ترافیکی در تهران است، افزود: این وضعیت زنگ خطری […]
به گزارش اکوایران، براساس اعلام شرکت آبفای استان تهران، به دنبال افزایش تماسهای تلفنی شهروندان تهرانی با سامانه ۱۲۲ در روزهای اخیر و افزایش مدت زمان انتظار برای پاسخگویی به این تماسها، ضمن افزایش خطوط ارتباطی به ۳۶۰ خط، شمار کاربران پاسخگوی سامانه ۱۲۲ نیز با افزایش دو برابری به بیش از ۴۰ کاربر رسید. […]
Δ