نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
پس از آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای و برجام خارج شد، دولت واردات بسیاری از کالاها را به کشور در راستای مدیریت منابع ارزی محدود کرد و خودرو یکی از آنها بود. این ممنوعیت چهار سال طول کشید و سرانجام در اردیبهشت ۱۴۰۱، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رای به آزادی واردات […]
پس از آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای و برجام خارج شد، دولت واردات بسیاری از کالاها را به کشور در راستای مدیریت منابع ارزی محدود کرد و خودرو یکی از آنها بود.
این ممنوعیت چهار سال طول کشید و سرانجام در اردیبهشت ۱۴۰۱، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رای به آزادی واردات خودرو به کشور داد.
با وجود وعدههای جذاب سیاستگذاران وقت، از جمله ورود ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو به کشور در یک بازه زمانی شش ماهه، کل خودروهای وارد شده به کشور طی بیش از سه سال گذشته، به ۸۰ هزار دستگاه نیز نرسیده است.
گفته میشود اصلیترین عامل کندی واردات خودرو، کمبود ارز است، با این حال برخی نیز معتقدند دستهای پنهان اجازه ورود خودرو را به کشور در تعداد بالا –به نحوی که بازار را به چالش بکشد- نمیدهد.
به گزارش اکوایران، این شرکت که مدیریت آن چند ماه پیش به بخش خصوصی واگذار شد، یکی از مهمترین بازیگران صنعتی کشور در بازار سرمایه به شمار میرود. این در حالی است که قیمتگذاری دستوری اجازه نمیدهد تا بزرگترین خودروساز ایران، ارزش واقعی خود را در بازار سرمایه داشته باشد.
هرچند سیاستگذار در ظاهر این مدل را به نفع مصرفکنندگان پیاده کرده و ادامه میدهد، اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، قیمتگذاری دستوری حتی به نفع مصرفکننده واقعی نیز تمام نشده و از آن سو، خودروسازان را زیانده کرده و سفره رانت را در بازار گسترانده است. اکوایران در گفت و […]
برخی فعالان با امید به بازگشت تدریجی شرایط، چراغ مغازههایشان را روشن کردهاند و برخی همچنان در سکوت نظارهگرند. کارنمای این هفته، نگاهی دارد به وضعیت این روزهای بازار خودرو، روایتهایی از درون آن و گمانههایی درباره آینده.
ریشه این غضب عمومی اما کجاست؟ چرا بسیاری از ایرانیها صنعت خودروشان را دوست ندارند و حتی راضی به تعطیلی آن و جایگزینی با واردات هستند؟ عبدالله بابایی، کارشناس و از مدیران اسبق خودروسازی، در گفتوگو با اکوایران تاکید میکند که نفوذ سیاست و سیاسیها در خودروسازی، یکی از دلایل اصلی مغضوب شدن خودروسازی کشور […]
Δ