نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
کارشناسان اقتصادی معتقدند آرامش موجود در بازار طلا و ارز پرابهام بوده و خریداران باید مراقب حبابهای منفی و سیگنالهای پشتخطی باشند.
در حالی که بازار طلا در ایران وارد فاز رکودی شده، نشانههایی از خروج سرمایه از صندوقهای طلا و کاهش انتظارات تورمی مشاهده میشود.همزمان، گمانهزنیهای سیاسی در سطح بینالمللی، فضای بازار ارز را نیز تحت تأثیر قرار داده و بهعنوان یک سیگنال پشتخطی در بازار ارز تلقی شده و از نگاه برخی فعالان به کاهش انتظارات منفی کمک کرده است.
فارس نوشت: در روزهای اخیر حباب سکه کاهش یافته و حباب طلای آبشده نیز در بازار منفی شده و قیمت معاملهشده در بازار آزاد پایینتر از ارزش ذاتی این داراییها قرار گرفته است.این اتفاق نادر معمولاً زمانی رخ میدهد که تقاضا کاهش یافته و انتظارات تورمی تعدیل شده باشد.
صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا نیز از این وضعیت متأثر شدهاند. کاهش ارزش معاملات، منفی شدن حباب قیمتی واحدهای صندوقها و خروج سرمایه حقیقی نشان میدهد که فضای روانی بازار در حال چرخش به سمت احتیاط و انفعال است.
بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامهای جدید، شرایط رفع تعهد ارزی برای واردکنندگان کالاهای اساسی را تغییر داده تا از رانتجویی در تخصیص ارز ترجیحی جلوگیری کند.
بر اساس بخشنامه اخیر، آزادسازی وثایق و رفع تعهد ارزی واردکنندگان منوط به ارائه تأییدیه توزیع و قیمتگذاری کالا طی سه ماه از ترخیص است. در صورت بروز تخلف، مسئولیت با وزارتخانه ذیربط خواهد بود و بانک مرکزی مسئولیتی نخواهد داشت.
این تصمیم در ادامه تلاشها برای شفافسازی و کنترل مؤثر بر واردات کالاهای اساسی با ارز ۲۸٬۵۰۰ تومانی گرفته شده و میتواند به مهار نوسانات قیمتی در بازار داخلی کمک کند.
کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران گفت: بازار بهدلیل دخالتهای سیاستگذار و فضای روانی محتاط، به فاز رکود نسبی رسیده است. حباب منفی در طلا و خروج سرمایه از صندوقها نشان میدهد که سرمایهگذاران ترجیح میدهند در شرایط فعلی منتظر بمانند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: سیگنالهای سیاسی بر بازار ارز اثرگذار بوده و موجب تضعیف انتظارات منفی شده است. به نظر میرسد بازار ارز بهشدت سیگنالمحور شده است.
وی افزود: سرمایهگذاران حقیقی بهتر است فعلاً با احتیاط رفتار کنند. بازار در وضعیت «نه صعود، نه سقوط» بهسر میبرد. برای جهش جدید یا اصلاح بیشتر، یک متغیر کلیدی مانند معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس، یا رشد درآمدهای ارزی دولت لازم است.
رحیمی تاکید کرد: بازار هنوز به کف نرسیده است، مگر آنکه روندهای بنیادی حمایتکننده شوند. در غیر این صورت، با کوچکترین شوک، احتمال برگشت نوسانات سنگین وجود دارد، بهویژه در نیمه دوم سال که معمولاً فشار تقاضا بر بازارها افزایش مییابد.
بازارهای ارز و طلا در شرایطی به سر میبرند که تعادل شکنندهای میان انتظارات سیاسی، سیاستهای ارزی و رفتار سرمایهگذاران برقرار شده است.
رکود فعلی ممکن است پایدار نماند. هر گونه تغییر در متغیرهای سیاسی و اقتصادی میتواند جهت بازار را بهطور ناگهانی تغییر دهد. برای فعالان اقتصادی، آرامش این روزها بیش از هر چیز، هشداری برای دقت بیشتر در تحلیل و تصمیمگیری است.
در شرایطی که جهان در حال عبور از نظم دلاری به سوی معماری مالی چندقطبی است، ایران و چین بیسروصدا اما هدفمند در حال انباشت طلا هستند.
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی کشور در پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی ۲۹.۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ نشان میدهد. از این میزان، تنها ۱۷۹ هزار میلیارد تومان (۱.۸ درصد) بهصورت اسکناس و مسکوکات در دست مردم است. این آمار حکایت از تداوم سلطه شبهپول و سپردههای دیداری بر اقتصاد ایران دارد.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به لزوم اصلاح قیمت نان در تهران، گفت: بهتر است قیمت نان به جای افزایش، آزادسازی و یارانه آن به مستقیما به مردم داده شود تا دست سودجویان از این یارانه قطع شود و تخلفات به حداقل برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طراحی سامانهای برای بروز رسانی اطلاعات خانوارها خبر داد و گفت: طبق این سامانه یارانه ثروتمندان حذف و درآمد حاصل از آن بین دهکهای پایین توزیع خواهد شد.
Δ