نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
بازار سرمایه در آخرین روز از اردیبهشت ماه۱۴۰۴، ریزش ۵۸هزار واحدی را تجربه کرد و شاخص کل بورس نزدیک به ۲ درصد افت داشت؛ همچنین شاخص کل و هم وزن فرابورس هم قرمزپوش ماندند.
در این بین ۲۳ درصد نمادها منفی بودند و ۷۷ درصد دیگر مثبت معامله شدند؛ به عبارتی ۲۰۲ نماد مثبت و ۶۶۸ نماد دیگر در محدوده منفی ماندند.در بازار امروز شاهد خروج نقدینگی از تالار شیشهای و صندوق کالایی بودیم ولی پول حقیقی وارد صندوق بادرآمد ثابت شده است. در نهایت باید گفت ارزش صفهای فروش نسبت به معاملات روز گذشته کاهش یافتند و در مقابل ارزش صفهای خرید افزایش ناچیزی داشتند.
نوید سالک – کارشناس بازار سرمایه گفت: فضای اقتصادی کشور و بخصوص بازار سرمایه در طول هفته جاری تحت تاثیر سه رویداد مهم قرار گرفت. همچنین اولین و البته موثرترین اتفاق هفته جاری همچنان پیرامون کش و قوسهای فرایند ادامه مذاکرات هستهای و اظهارات طرفین مذاکرات مبنی بر پیچیدهتر شدن فضای توافق است که در نتیجه این اخبار، از روز دوشنبه تا انتهای هفته جاری، قیمت انواع طلا و دلار بازار آزاد افزایش یافت و شاخص کل نیز ریزش کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: خبر مهم دیگری که در ابتدای هفته مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفت، در رابطه با مصوبه هیئت دولت مبنی بر نرخ گذاری جدید گازوئیل بود؛ این افزایش نرخ فارغ از چگونگی و نحوه تاثیرگذاری بر سودآوری شرکتهای مرتبط با این محصول، تا حدودی توانست تاثیر مثبتی بر بازار سرمایه خصوصا در روزهای ابتدایی هفته جاری بگذارد.
این فعال بازار سهام عنوان کرد: انتشار خبر دیگری در ابتدای هفته از سوی وزارت کشور، مبنی بر قطع برق صنایع فولادی و سیمانی به مدت ۱۵ روز نیز بر تغییرات قیمت سهام شرکتهای صنایع مرتبط بیتاثیر نبود.
سالک خاطرنشان کرد: در هفته جاری، شاخص کل، سبزرنگ کار خود را آغاز کرد، اما از اواسط هفته کاری شاهد افت شاخص کل بودیم.
وی در پایان گفت: در نهایت ماحصل عوامل ذکر شده منجر به کاهش ۴ درصدی شاخص کل و ۱.۸ درصدی شاخص هم وزن طی هفته جاری شد؛ همچنین دلار بازار آزاد از ابتدای هفته تاکنون ۱.۴ درصد رشد قیمت داشته و طلای ۱۸ عیار نیز در این مدت در حدود ۴ درصد گران تر شده است.
ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی امروز ۲۹ تیر ۱۴۰۴ به ۷ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۲۲۹ تومان رسید.
سمیعی کارشناس اقتصادی گفت: مکانیزم ماشه و هر نوع تحریم دیگری برای اقتصادی اثرگذار است که پویا، مولد و رو به رشد باشد. در حال حاضر، اعتماد به بورس در پایینترین سطح خود طی چهار سال اخیر قرار دارد. نسبت ارزش سهامها نسبت به سایر بازارها نشان میدهد که بورس بیش از هر زمان دیگری تحت فشار قرار گرفته است.
غضنفری هرندی کارشناس بازارهای مالی گفت: حمایت کلیدی بازار دلار، سطح ۷۹,۵۰۰ تومان است که شکست آن میتواند منجر به تغییر روند کلی شود.
در حالی که بازار کار ایران با چالشهای بیکاری جوانان و شکاف مهارتی دستوپنجه نرم میکند، شورای عالی اشتغال با مصوبات جدید خود، از جمله امکان دریافت دوباره تسهیلات برای بنگاههای اقتصادی، نویدبخش تحولی بزرگ در ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه کسبوکارهاست. این تصمیمات، چراغ امیدی برای کارآفرینان و نیروی کار کشور روشن کرده است.
Δ