نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
پس از روزها بلاتکلیفی و تأخیر، حقوق اردیبهشتماه بازنشستگان تأمین اجتماعی بالاخره به حسابها واریز شد؛ اما این پایان ماجرا نبود. نهتنها حقوقها همچنان با احکام سال گذشته پرداخت شدهاند، بلکه افزایش مستمری و متناسبسازی نیز بهصورت مرحلهای و پراکنده در حال پرداخت است؛ مسئلهای که صدای اعتراض بازنشستگان را درآورده و بار دیگر عملکرد سازمان تأمین اجتماعی را زیر سؤال برده است.
حدود ۱۰ روز پس از موعد مقرر، حقوق اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تامین اجتماعی در ساعات اولیه دیروز به حساب آنها واریز شد. با این حال، عدم اعمال افزایش سالانه حقوق و نحوه پرداخت تکهتکه مبالغ، موجی از اعتراض و نگرانی میان بازنشستگان کارگری را به راه انداخته است.
بر اساس گزارشهای رسیده، مابهالتفاوت افزایش حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ بازنشستگان از صبح دیروز در حال واریز به حساب آنها است. البته برخی از مستمریبگیران اعلام کردهاند که هنوز پیامک اطلاعرسانی حقوق برایشان ارسال نشده و تنها با بررسی دستی موجودی حساب متوجه واریز شدهاند.
منابع رسمی اعلام کردهاند که فرآیند پرداخت حقوق و مزایای جانبی بازنشستگان از صبح دیروز آغاز شده و تا ۷۲ ساعت آینده ادامه خواهد داشت. همچنین در برخی بانکها، واریز وجه بهصورت دو مرحلهای و با فاصله زمانی چند ساعته انجام میشود.
لازم به ذکر است که حقوق پایه اردیبهشت ۱۴۰۴ همچنان بر اساس احکام سال ۱۴۰۳ و بدون اعمال افزایش سالانه پرداخت شده است. این در حالی است که مابهالتفاوت افزایش مستمری و متناسبسازی حقوق طبق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی بهصورت جداگانه در حال پرداخت است.
حسن ایزدان، بازرس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، در واکنش به این موضوع اظهار کرد: «چرا حقوق بازنشستگان را پس از اینهمه تأخیر بهصورت تکهتکه واریز میکنند؟ بسیاری از بازنشستگان حداقلبگیر هستند و کوچکترین تاخیر در واریز حقوق، کل زندگی آنها را دچار اختلال میکند.»
وی افزود: «انتظار داشتیم که افزایش حقوق و متناسبسازی اردیبهشت بهصورت کامل و در یک مرحله انجام شود. بازنشستگان از صبح امروز نگران و سردرگم هستند و با تماسهای متعدد از دلیل این نحوه پرداخت سؤال میکنند.»
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی کشور در پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی ۲۹.۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ نشان میدهد. از این میزان، تنها ۱۷۹ هزار میلیارد تومان (۱.۸ درصد) بهصورت اسکناس و مسکوکات در دست مردم است. این آمار حکایت از تداوم سلطه شبهپول و سپردههای دیداری بر اقتصاد ایران دارد.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به لزوم اصلاح قیمت نان در تهران، گفت: بهتر است قیمت نان به جای افزایش، آزادسازی و یارانه آن به مستقیما به مردم داده شود تا دست سودجویان از این یارانه قطع شود و تخلفات به حداقل برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طراحی سامانهای برای بروز رسانی اطلاعات خانوارها خبر داد و گفت: طبق این سامانه یارانه ثروتمندان حذف و درآمد حاصل از آن بین دهکهای پایین توزیع خواهد شد.
مرکز مبادله امروز قیمتگذاری تازهای برای ارزهای حوالهای انجام داد که بر اساس آن نرخ دلار، یورو، درهم و دیگر ارزها در سطوح قابلتوجهی قرار گرفت. آیا بازار آزاد نیز تحت تأثیر این ارقام قرار خواهد گرفت؟
Δ