نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
تصویب «فوقالعاده خاص» در هیأت دولت، موجی از انتظار و ابهام را در میان کارکنان بخشهای مختلف به راه انداخته است. اگرچه این مزیت مزدی در ابتدا مختص کارکنان دولت بود، اما حالا با ورود مجلس به موضوع و اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم، دامنه این مزایا به نهادهای عمومی غیردولتی نیز کشیده شده است. حالا سؤال اصلی اینجاست: کدام نهادها بودجه و اراده پرداخت این فوقالعاده را دارند؟
تصویب طرح «فوقالعاده خاص» در هیئت دولت، واکنشهای متعددی از سوی کارکنان و مدیران دستگاههای مختلف را به همراه داشته است. این طرح که در راستای افزایش حقوق کارکنان دولتی اجرا میشود، سؤالات زیادی درباره دامنه اجرای خود به وجود آورده است: آیا نهادهای عمومی و غیردولتی مثل شهرداریها، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و سازمان صداوسیما هم مشمول این طرح میشوند؟
طبق اعلام رسمی، فوقالعاده خاص به تمام کارکنان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری که در ارگانها و نهادهای دولتی مشغول به کار هستند، اختصاص مییابد. اما تکلیف دستگاههای عمومی و غیردولتی چیست؟
بابایی کارنامی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در این رابطه توضیحاتی ارائه داد و اعلام کرد:«با اصلاح ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه که به صورت دوفوریتی در دستورکار مجلس قرار گرفت، تصویب شد که دستگاههای عمومی غیردولتی نیز مشمول پرداخت فوقالعاده خاص شوند. البته پرداخت این مبلغ بستگی به تصمیم و سقف بودجه هر سازمان دارد.»
بر اساس این تصمیم جدید کارکنان شهرداریها، کارمندان سازمان تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و کارکنان سازمان صداوسیما در صورت تامین اعتبار و کفایت بودجه ، مشمول برخورداری از فوقالعاده خاص خواهند شد.
هفته گذشته اعلام شد فوق العاده خاص کارکنان دولت با حداکثر ۲۵۰۰۰ امتیاز و حداکثر ۱۴ میلیون تومان اضافه میشود.براساس تصمیم این شورا، معلمان هم شامل این افزایش مزایای مزدی میشوند.
این فوق العاده تحت عنوان «فوقالعاده خاص برنامه هفتم» و در سقف ۲۵,۰۰۰ امتیاز (معادل بیش از ۱۴ میلیون تومان) در احکام کارگزینی قید خواهد شد.
برای پرداخت فوقالعاده خاص نیازی به تایید مجلس و شورای نگهبان نیست ولی مراحل تامین اعتبار و ابلاغ به دستگاههای مربوطه بایستی طی شود.
در تحولی بزرگ برای بهبود فضای کسبوکار ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی با طرحی نوآورانه، موانع صدور مجوز را حذف کرده و بستههای آماده سرمایهگذاری را به فعالان اقتصادی عرضه میکند. این طرح، دروازهای برای جذب سرمایهگذاران خصوصی و تسریع در اجرای پروژههای اقتصادی است.
در سالی که گذشت، دولت پزشکیان توانست رکوردی تازه در جمعآوری مالیات ثبت کند؛ درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ با جهشی چشمگیر به بیش از ۱۲۲۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال پیش، رشدی خیرهکننده معادل ۵۱.۷ درصد را نشان میدهد. این دستاورد نه تنها از بهبود عملکرد نظام مالیاتی و افزایش کارایی در وصول مالیاتها خبر میدهد، بلکه باعث شد تحقق درآمدهای مالیاتی از سقف پیشبینیشده در بودجه عبور کند و به ۱۰۰.۷ درصد برسد؛ گامی مهم در مسیر کاهش وابستگی بودجه به نفت. در این میان، مالیات بر اشخاص حقوقی و مالیات بر کالاها و خدمات همچنان دو ستون اصلی تأمین درآمد دولت بودهاند و نقش کلیدی در پر کردن خزانه کشور ایفا کردهاند.
عباسیان کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش صادرات در نتیجه ناامنی، اثر مستقیم بر سودآوری شرکت های صادرات محور و منجر به شوک منفی قیمت در کوتاه مدت می شود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز گام دوم مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی خبر داد. این طرح با هدف تقویت سبد غذایی خانوارها، از دوشنبه ۳۰ تیر برای دهکهای چهارم و پنجم و از ۶ مرداد برای دهکهای ششم و هفتم درآمدی اجرایی میشود. بیش از ۶۰ میلیون نفر از این طرح بهرهمند خواهند شد.
Δ