نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
با شروع اولین روز کاری هفته، شاهد افت بازار سرمایه و کاهش ۱۸ هزار واحدی (۰.۶۶درصدی) شاخص کل و کاهش ۶هزار و ۸۰۰ واحدی (۰.۸۳ درصدی) شاخص هموزن بودیم.
به عبارتی شاخص کل به کانال ۲میلیون و ۷۱۴هزار واحدی و شاخص هموزن هم به سطح ۸۲۶ هزار و ۷۸۱ واحدی رسید که کمترین میزان از ۲۱ آذر ۱۴۰۳ است. امروز حدود ۸۵درصد از نمادهای بازار در محدوده منفی و تنها ۱۵درصد در محدوده مثبت معامله شدند. تحت فشار بودن بازار سرمایه در صف فروش باعث خروج بیش از یک همت پول حقیقی از بازار خرد شد. اما در مقابل ارزش معاملات خرد نسبت به روز چهارشنبه کمتر از ۱۰ درصد رشد کرد و به ۶۹۳۰ میلیارد تومان رسید. محصولات شیمیایی و فلزات اساسی و خودروییها صدرنشین بازار امروز از نظر ارزش معاملات بودند و به ترتیب ۸۳۱ و ۵۵۲ و ۵۴۶ میلیارد تومان معامله شدند.
رضا اداوی، کارشناس بازار سرمایه علت افت امروز بورس را مجموعهای از عوامل داخلی و خارجی دانست. به گفته این کارشناس، افزایش نرخ بهره بدون ریسک به عنوان یکی از مهمترین عوامل داخلی، باعث شده سرمایهگذاران به سمت بازارهای موازی با ریسک کمتر و بازدهی مشخصتر حرکت کنند. همچنین، افزایش فاصله نرخ دلار در بازار توافقی و آزاد، نشاندهنده عدم تعادل در بازار ارز است که بر روند معاملات بازار سهام تأثیر منفی گذاشته است.
اداوی همچنین در مورد تاثیر نرخ گاز صنایع بر عملکرد بازار گفت: « اگرچه از مدتها قبل مورد انتظار بود، اما نحوه اعلام و میزان افزایش آن، تأثیر روانی قابل توجهی بر بازار سرمایه گذاشته است. این موضوع از چند جنبه قابل بررسی است:
نخست، زمانبندی اعلام این خبر در شرایطی که بازار با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکند، باعث تشدید نگرانیهای سهامداران شده است. بازار که پیش از این با ابهامات ناشی از نرخ ارز و تنشهای ژئوپلیتیک روبرو بود، اکنون با عامل جدیدی برای تردید مواجه شده است.
دوم، اثر روانی این خبر بیش از اثر واقعی آن بر صورتهای مالی شرکتهاست. در حالی که تأثیر واقعی افزایش نرخ گاز بر سودآوری شرکتها نیازمند بررسی دقیق و محاسبات کارشناسی است، فضای احساسی حاکم بر بازار باعث شده سهامداران واکنش شدیدتری به این خبر نشان دهند.
سوم، این افزایش قیمت به عنوان نشانهای از رویکرد دولت در قبال صنایع تعبیر شده و نگرانیهایی را در مورد احتمال افزایش سایر هزینههای تولید در آینده ایجاد کرده است. این نگرانی به خصوص در صنایع انرژیبر مانند فولاد، سیمان و پتروشیمی بیشتر مشهود است.
نکته قابل توجه این است که واکنش بازار به این خبر، بیش از آنکه ناشی از تحلیل دقیق اثر آن بر سودآوری شرکتها باشد، متأثر از جو روانی و نگرانی از ادامه روند افزایش هزینههای تولید است. در چنین شرایطی، به نظر میرسد بازار نیازمند زمان برای هضم این خبر و ارزیابی دقیقتر تأثیر آن بر صنایع مختلف است.»
به گفته این کارشناس، سیاستهای جدید ایالات متحده در محدودسازی فروش نفت ایران و جستجو برای یافتن جایگزینهای نفتی در بازار جهانی، تهدیدی جدی برای درآمدهای ارزی کشور است. این موضوع میتواند اثرات قابل توجهی بر اقتصاد کلان و به تبع آن بازار سرمایه داشته باشد.
در شرایط فعلی، با توجه به حجم ریسکهای موجود در بازار، رفتار محتاطانه سرمایهگذاران قابل درک است. هرچند قیمت سهام بسیاری از شرکتها به سطوح جذابی رسیده، اما به نظر میرسد تا زمان کاهش تنشهای ژئوپلیتیک و روشن شدن وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی، نمیتوان انتظار بازگشت رونق پایدار به بازار را داشت.
هرچند قیمت طلا به دلیل شناسایی سود معامله گران و کاهش نگرانیهای ژئوپلیتیکی با افت همراه شد اما انتشار آمار ضعیف اشتغال آمریکا میتواند بار دیگر روند صعودی را فعال کند.
در روزگاری که تورم کمر اقشار کمدرآمد را خم کرده، طرح کالابرگ الکترونیک مانند نوری در انتهای تونل، به خانوارهای ایرانی امکان میدهد تا با اعتباری هوشمند، کالاهای اساسی را با قیمتی مناسب تهیه کنند. از امروز، دهکهای ششم و هفتم نیز به جمع دریافتکنندگان این طرح میپیوندند.
حجت میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از اجرای برنامه واگذاری شرکتهای تابعه این صندوق مطابق با برنامه هفتم توسعه خبر داد و سامانه جامع املاک را بهعنوان قویترین ابزار مدیریت داراییهای کشور معرفی کرد.
قیمت طلا ۱۸ عیار امروز دوشنبه ۶ مرداد در ابتدای آغاز معاملات اعلام شد. بر این اساس هر گرم طلا به قیمت ۷ میلیون و ۲۵ هزار تومان معامله می شود. هر سکه امامی نیز در بازار به قیمت ۷۸ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان فروخته می شود. قیمت جدید دیگر سکه ها و طلای دست دوم را می توانید در جدول زیر ببینید.
Δ