نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از بررسی پیشنهاد فرمول جدید برای افزایش مستمری ایام بازنشستگی خبرداد و گفت: بر اساس فرمول پیشنهادی، تمام سنوات بروزرسانی و با نرخ روز محاسبه میشود.
«مصطفی سالاری» با اشاره به طرح پیشنهاد فرمول محاسبه مستمری ایام بازنشستگی به صورت اختیاری و امتیازی، خاطرنشان کرد: طبق قوانین فعلی، اصولا میانگین دستمزد دو سال آخر ملاک محاسبه و برقراری مستمری متقاضیان بازنشستگی است و هرگونه تغییر در این فرمول هم بر عهده قانونگذار است.
وی افزود: آنچه ما به عنوان یک پیشنهاد جهت همفکری و بیان دیدگاههای کارشناسی شرکای اجتماعی مطرح کردیم، حتی در صورت جمعبندی نهایی و طی فرآیندهای لازم در مراجع مربوطه و اجرایی شدن، باز هم یک فرآیند اختیاری برای بیمهشدگان خواهد بود.
سالاری افزود: طبق این فرمول پیشنهادی سنواتبیمه پردازی بیمه شده با حداقل دستمزد همان سال ضریبگیری خواهد شد و از ضریب تمام طول مدت بیمهپردازی میانگین گرفته و در حداقل حقوق سال درخواست بازنشستگی ضرب خواهدشد؛ به طور معمول نتایج بررسی نشان میدهد، مبلغ حاصل از این فرمول بیشتر از میانگین دو سال آخر بیمه شده طبق فرمول فعلی است؛ زیرا در محاسبه دو سال آخر، سال ماقبل درخواست بازنشستگی بروزرسانی نمیشود اما در حالت پیشنهادی، تمام سنوات بیمهپردازی بروزرسانی و با نرخ روز محاسبه میشود.
سالاری تصریح کرد: اگر مبلغ مستمری به دست آمده با این فرمول پیشنهادی، از محاسبه با فرمول فعلی دو سال آخر، مبلغ بیشتری شد، تأمین اجتماعی مبلغ بیشتر را برقرار میکند و اگر هم مبلغ مستمری کمتر از میزان محاسبه با میانگین دو سال آخر شد؛ اجباراً مبلغ کمتر برای بیمهشده اعمال نخواهد شد و بیشترین مبلغ حاصل از فرمولهای قدیم یا جدید به عنوان حقوق بازنشستگی لحاظ خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات و تغییرات تحولآفرین متناسب با الزامات آیندهنگری در صندوقهای اجتماعی، خاطر نشان کرد: اگر از انجام اصلاحات در فرآیندهای کاری صحبت میکنیم، هدف ضایع کردن حق مکتسبه فعلی بیمهپردازان و مردم نیست بلکه به دنبال آن هستیم تا در تعامل با شرکای اجتماعی، سازوکاری ایجاد کنیم که بتوانیم بهترین خدمترسانی را به آنان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: این یک فرآیند اختیاری است و اصلا به این معنی نیست که میخواهیم کمتر از میانگین دو سال آخر به بازنشسته بدهیم و اگر فرد به هر دلیلی متضرر شد، بدون هیچ مانعی از این امکان استفاده نمیکند و اگر هم به نفعش بود سازمان مشکلی برای اعمال و برقراری مستمری با مبلغ بیشتر حاصل از این فرمول را ندارد.
سالاری با اشاره به ضرورت تغییر در نحوه خدمترسانی سازمان تأمین اجتماعی، گفت: ارائه این فرمول، هم به نفع کارگر و بیمهپرداز و هم به نفع کارفرما است و در نهایت موجب تأمین منافع سازمان هم میشود زیرا تاکید و حساسیت بیمهپرداز به ثبت مزد واقعی به منظور بهرهمندی از مستمری بهتر در آینده، نیاز به مداخله فیزیکی و بازرسی کارگاهی یا دفاتر و ایجاد نارضایتی احتمالی برای فعالین محیط کسب و کار را منتفی و افزایش درآمد سازمان و امکان خدمترسانی بهتر را فراهم میکند.
سالاری با تأکید بر ضرورت اطلاعرسانی و شفافیت در تصمیمگیریهای سازمان با جلب مشارکت شرکای اجتماعی و ذینفعان، تصریح کرد: امکان استفاده از نتایج این فرمول نیز بعد از تصویب و اجرایی شدن آن خواهد بود زیرا طبق قواعد این صندوق، نمیتوان از محل حق بیمه دریافت نشده سالهای قبل، پرداختی مضاعفی ایجاد کرد.
در تحولی بزرگ برای بهبود فضای کسبوکار ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی با طرحی نوآورانه، موانع صدور مجوز را حذف کرده و بستههای آماده سرمایهگذاری را به فعالان اقتصادی عرضه میکند. این طرح، دروازهای برای جذب سرمایهگذاران خصوصی و تسریع در اجرای پروژههای اقتصادی است.
در سالی که گذشت، دولت پزشکیان توانست رکوردی تازه در جمعآوری مالیات ثبت کند؛ درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ با جهشی چشمگیر به بیش از ۱۲۲۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال پیش، رشدی خیرهکننده معادل ۵۱.۷ درصد را نشان میدهد. این دستاورد نه تنها از بهبود عملکرد نظام مالیاتی و افزایش کارایی در وصول مالیاتها خبر میدهد، بلکه باعث شد تحقق درآمدهای مالیاتی از سقف پیشبینیشده در بودجه عبور کند و به ۱۰۰.۷ درصد برسد؛ گامی مهم در مسیر کاهش وابستگی بودجه به نفت. در این میان، مالیات بر اشخاص حقوقی و مالیات بر کالاها و خدمات همچنان دو ستون اصلی تأمین درآمد دولت بودهاند و نقش کلیدی در پر کردن خزانه کشور ایفا کردهاند.
عباسیان کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش صادرات در نتیجه ناامنی، اثر مستقیم بر سودآوری شرکت های صادرات محور و منجر به شوک منفی قیمت در کوتاه مدت می شود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز گام دوم مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی خبر داد. این طرح با هدف تقویت سبد غذایی خانوارها، از دوشنبه ۳۰ تیر برای دهکهای چهارم و پنجم و از ۶ مرداد برای دهکهای ششم و هفتم درآمدی اجرایی میشود. بیش از ۶۰ میلیون نفر از این طرح بهرهمند خواهند شد.
Δ