نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در ۱۹ آذر سال جاری، نمادهای پتروشیمی تعلیق شدند و از آن زمان تاکنون معاملات و زمان بازگشایی این نمادها در ابهام باقی مانده است. اکنون اعلام شده است که نمادهای معاملاتی شرکتهای پتروشیمی پس از انتشار اطلاعات تکمیلی و برگزاری کنفرانس اطلاعرسانی بازگشایی خواهند شد. با بازگشایی این نمادها، پرسش اصلی این است که کدام صندوقهای بورسی از این تغییرات بیشترین سود را خواهند برد؟
نمادهای پتروشیمی بخش قابلتوجهی از بازار سرمایه را تشکیل میدهند و بسیاری از سرمایهگذاران حداقل یک سهم از این گروه را در سبد خود دارند. بهطور تقریبی، بیش از نیمی از سهامداران بورسی حداقل یکی از نمادهای پتروشیمی را در ترکیب پرتفوی خود قرار دادهاند. تعلیق این نمادها موجب شده است که سهامداران از سودهای بازار عقب بمانند.
برای مشاهده آخرین و جدیدترین اخبار بورس فیلترشکن را روشن کنید و اینجا کلیک کنید.
بر اساس اعلام ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق قرار است به همین زودیها نماد پتروشیمیها بازگشایی شود.
البته باید به این نکته اشاره کرد که سازمان بورس در بازگشایی نمادهای پتروشیمی خلف وعده کرده است و به نوعی هر روز وعده فردا را میدهد. به عقیده بسیاری از کارشناسان این خلف وعده باعث افزایش رانت و کاهش کارایی در برخی از بخشهای بازار سرمایه شده است.
در حال حاضر ۷ صندوق بخشی در صنعت پتروشیمی فعال هستند که عمده سرمایهگذاری خود را در این حوزه متمرکز کردهاند. با دارایی خالصی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان (به ازای هر صندوق)، این صندوقها به لحاظ حجم سرمایه، در معرض نوسانات صنعت پتروشیمی قرار دارند و بیشترین تأثیر را از بازگشایی نمادها دریافت خواهند کرد.
براساس آمار حدود ۷۰ درصد وزن صندوقهای بخشی به پتروشیمی ها، ۱۰ درصد به پالایشی ها، ۱۰ درصد سایر صنایع و ۱۰ درصد هم سایر اوراق اختصاص دارد.
بر اساس آمار منتشر شده اغلب صندوقها بیش از ۸۰ درصد دارایی خود را در بازار سهام سرمایهگذاری کردهاند. در این بین صندوقهایی همانند پترو داریوش، پتروآبان، پتروآگاه و اکتان بالای ۹۰ درصد از دارایی خود را به سهام اختصاص دادهاند.
همچنین صندوقهای پتروما و پتروپات بیشترین سهام خود را از پتروشیمیهایی همانند نوری، زاگرس، پردیس و بوعلی خریداری کردند و به نوعی این تعلیق تاثیر بسزایی روی این صندوقها دارد.
صندوقهای اهرمی نیز ترکیب پرتفوی بسیاری از پتروشیمیها را دارند. بیدار و موج با سهم ۲۴ و ۱۸.۵ درصدی بیشترین سهم دارند و پس از جهش با ۱۷ درصد، نارنج با ۱۶ درصد، شتاب با ۱۷ درصد، توان با ۱۵ درصد و اهرم با ۱۵ درصد بیشترین ترکیب پرتفوی با سهم پتروشیمیها را دارا هستند.
بررسیهای نبض بورس نشان میدهد با بازگشایی پتروشیمی ها، صندوقهای پتروما، پتروپات، پتروآگاه، پتروآبان، پتروپارس، پترو داریوش و صندوقهای اهرمی بیدار، موج، نارنج، شتاب، توان و اهرم بیشترین سود را میتوانند به سرمایه گذاران خود بدهند.
هلدینگهای پتروپالایشی پارسان و هلدینگ خلیج فارس، شرکتهای سرمایهگذاری غدیر بیشترین تاثیر را خواهند گرفت.
معاملات بورس امروز با وضعیتی صعودی همراه بود و شاخص کل با افزایش بیش از ۵ هزار واحدی، معاملات خود را به پایان رساند. این رشد مثبت، نتیجه عملکرد مطلوب برخی نمادهای بورسی بود که باعث شد شاخص کل بورس حرکت صعودی نسبی را تجربه کند. در میان نمادهای تأثیرگذار، سه نماد «فولاد»، «کگل» و «شبندر» بیشترین نقش را در رشد امروز بازار ایفا کردند.
حقوق تیرماه بازنشستگان کارگری که از ۲۹ تیر آغاز شده، امروز (۳۱ تیر) برای گروههای باقیمانده تکمیل میشود، در حالی که فیش حقوقی بازنشستگان لشگری نیز از صبح امروز در سامانه ساتا قابل دسترسی است. این اقدامات، گامی در جهت تسریع خدمات مالی به بازنشستگان کشور محسوب میشود.
نقض ماده ۷ قانون کار به چالشی فراگیر در بازار کار ایران تبدیل شده و بیش از ۶۰ درصد کارگران در مشاغل غیررسمی بدون قرارداد بیمهای فعالیت میکنند. این وضعیت نهتنها امنیت شغلی کارگران را به خطر انداخته، بلکه با محروم کردن آنها از حقوق اولیه مانند بیمه درمانی و بازنشستگی، بحرانهای اقتصادی و اجتماعی را تشدید کرده است.
صندوق بازنشستگی کشوری در تصمیمی تازه، مهلت ثبتنام و اصلاح بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنها را تا ۱۵ مردادماه ۱۴۰۴ تمدید کرد تا فرصت بیشتری برای مدیریت پوشش بیمهای فراهم شود.
Δ