نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
بازار سرمایه در آغاز فصل زمستان روندی صعودی و پررونق را تجربه کرده است، بهطوریکه شاخص کل بورس با گذر از نیمه دیماه، افزایشی بیش از ۱۱۱ هزار واحد داشته است. کارشناسان پیشبینی میکنند این روند مثبت با اقدامات حمایتی نظیر گسترش عمق بازار ارز تجاری، افزایش عرضههای اولیه و حذف اختلاف نرخ ارز ادامه یابد و به تقویت ثبات و شفافیت در بازار سرمایه منجر شود.
شاخص کل بورس تهران در معاملات ۱۵ دیماه با رشدی قابلتوجه به میزان ۶۱ هزار و ۷۲۹ واحد، به سطح ۲ میلیون و ۸۴۹ هزار و ۹۴۰ واحد رسید. این روند صعودی باعث شده است تا برخی از فعالان بازار سرمایه نسبت به عبور بورس از مرز سه میلیون واحد تا پایان سال امیدوار شوند. بااینحال، تأثیر عوامل سیاسی داخلی و بینالمللی بر عملکرد بازار سرمایه همچنان برجسته است؛ بهویژه که در نیمه نخست سال جاری، همین متغیرها مانع از رشد پایدار بورس شدند.
در هفته های اخیر عواملی چون فعالیت رسمی بازار تجاری ارز و حرکت شرکت های صادراتی به سمت این بازار و به دنبال آن بهبود قیمت ارز در درآمد شرکت ها بیشترین تاثیر را در بازار سرمایه داشته است و در کنار آن با گذر از شرایط التهاب های سیاسی منطقه ای، شاهد نوعی ثبات در بازار هستیم.
در این راستا محمدعلی احمدزاده اصل کارشناس بازار سرمایه به تحلیل شرایط حاکم بر بورس پرداخت و گفت: حذف تدریجی ارز نیمایی و جایگزینی نرخ ارز توافقی نه تنها سبب از بین رفتن رانت ارزی می شود بلکه سبب بازگشت بهتر سرمایه به شرکت های صادراتی و صنایع بزرگ می شود.
وی از شرکتهای پالایشی و پتروشیمی ها، شرکتهای معدنی بویژه فولادی ها و صنایع مس به عنوان بزرگترین صادرکنندگان کشور یاد کرد که سهم عمده ای در تامین ارز حاصل از صادرات غیرنفتی کشور دارند.
احمدزاده اصل تاکید کرد: با ورود این صنایع به بازار ارز تجاری و تعیین نرخ های ارز بر اساس عرضه و تقاضا در هفته های آینده، این صنایع می توانند به سودآوری بهتری برسند و طرحهای توسعهای بیشتری نیز در کشور اجرایی کنند که به تولید و رشد اقتصادی کمک خواهد کرد.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این تحولات ارزی نویدبخش روزهای خوب برای سودآوری شرکتهای بزرگ بورسی است، اظهارداشت: شفاف سازی در معاملات ارز اثر ضدتورمی نیز در کشور به دنبال خواهد داشت زیرا منابع حاصل از صادرات را به سمت صنعت و تولید هدایت خواهد کرد و ترازنامه شرکت ها و سودآوری آنها را بهبود خواهد بخشید.
وی با بیان اینکه سودآوری بیشتر شرکت های صادرات محور سبب می شود تا سرمایه ها نیز در بازار سرمایه به سمت آنها هدایت شود، افزود: با تامین مالی و تقویت توان مالی شرکت ها دیگر این شرکت ها نیازی به تامین مالی با نرخ های کذایی نخواهند داشت.
احمدزاده اصل، ایجاد بازار ارز تجاری را یک نقطه امید برای شرکت های صادرات محور بورسی دانست و به مردم توصیه کرد: نگران رخ دادهای ارزی نباشند زیرا با از بین رفتن رانت ارزی، در آینده شاهد ایجاد تعادل در قیمت ها به نفع مردم، اقتصاد و بازار سرمایه خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به اینکه بورس در زمستان چه شرایطی را تجربه خواهد کرد، اظهار داشت: در شرایطی که بازارهای موازی بورس با رکود همراه هستند و تحرکات بازار ارز در راستای رونق بخشیدن به بازار سرمایه است، به نظر می رسد که بورس در فصل پایانی سال شرایط خوبی را تجربه کند.
وی اظهار داشت: با توجه به عقب ماندگی بورس در چهار سال گذشته نسبت به بازارهای رسمی کشور داشت، به نظر می رسد شرایط رونق بورس از نظر ارزشی و جریانهای نقدی برای رشد و رونق مستعد است.
احمدزاده اصل ادامه داد: از آنجا که بازار سرمایه در پاییز شرایط مطلوبی داشت، از ابتدای زمستان نیز آغاز خوبی ثبت کرده است و پیش بینی می شود بازار بورس بازار پیش رو خواهد بود و بخشی از نقدینگی به سراغ این بازار خواهد آمد.
وی اضافه کرد: البته این موضوع با فرض ثابت بودن سایر شرایط خواهد بود اگر در واقع شرایط عادی و تحولات خارج از توان پیش بینی کارشناسان و تحلیل گران رخ بدهد قابل پیش بینی نیست و به نظر من با توجه به شرایط اقتصادی می توان روی رونق بورس حساب کرد.
کارشناس بازار سرمایه درباره عملکرد بورس در ۹ ماهه گذشته گفت: بازار سرمایه در فصل بهار و تابستان به سوی ناامیدی حرکت کرد اما در پاییز با اجرای رویه های اصلاحی در ساختار اقتصاد، تولید و صنعت شرایط امیدوار کننده شد و شاهد رونق نسبی در بازار بودیم.
احمدزاده اصل با بیان اینکه در بازارهای موازی بورس تحرکاتی علیه برچیده شدن رانت از ارز صورت می گیرد زیرا منافع عده ای به خطر افتاده است، اظهار داشت: مردم بدانند که حذف رانت سبب بهبود وضعیت اقتصادی شود.
وی رفاق و همدلی را یکی از موضوعات مهم در بازار سرمایه دانست و گفت: تا پایان این ماه می توانیم روی بازار سرمایه حساب کنیم و برای زمستان امیدواریم این شرایط ادامه پیدا کند
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به سیاست سازمان بورس برای اینکه تا پایان سال هر هفته یک عرضه اولیه انجام شود، گفت: با ورود شرکتهای جدید، بازار سرمایه بزرگتر میشود و منابع جدید به آن تزریق خواهد شد و بنابراین رونق و توسعه بازار را مضاعف می کند.
احمدزاده اصل این رویه را امیدبخش روزهای خوبی برای بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: بازار سرمایه شفافیت را می پذیرد و از رانت به عنوان قاتل جذب نقدینگی به سمت بازار سرمایه دوری می کند.
وی خاطر نشان کرد: هر هفته عرضه اولیه منجر به تامین مالی برای مجموعه ها و مجموعه های بالادستی می شود تا بتوانند پروژه های خود را اجرا کنند و سودآوری بیشتری داشته باشند که این امر می تواند به روند رونق این بازار کمک کند.
بازار بورس امروز با روندی صعودی همراه بود و شاخص کل با افزایش بیش از ۱۴ هزار واحدی، معاملات خود را به پایان رساند. این رشد مثبت، نتیجه عملکرد مطلوب برخی نمادهای بورسی بود که باعث شد شاخص کل بورس حرکت صعودی نسبی را تجربه کند. در میان نمادهای تأثیرگذار، سه نماد «نوری»، «فارس» و «شبندر» بیشترین نقش را در رشد امروز بازار ایفا کردند.
هیئت مدیره و بازرسان کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی در نشستی با مدیرعامل این سازمان، بر ضرورت پرداخت معوقات حقوق فروردینماه بازنشستگان تأکید کردند. در این نشست، مدیرعامل تأمین اجتماعی از تلاشها برای تسویه ۱۸۵ همت بدهی دولت و شفافسازی درباره مسائل درمانی خبر داد.
در سالهای اخیر، کمبود نیروی کار به یکی از موانع اصلی رشد اقتصادی ایران تبدیل شده است. دستمزدهای پایین و عدم تطابق مهارتهای نیروی کار با نیازهای بازار، صنایع را با چالشهای جدی مواجه کرده و روند توسعه کشور را کند کرده است. اما چگونه میتوان این بحران را مدیریت کرد؟
طرح ساماندهی کارکنان دولت، که قرار بود گره مشکلات کارگران پیمانکاری را باز کند، سالهاست در پیچوخم وعدههای مکرر و موانع قانونی گرفتار مانده است. کارگرانی که چرخ تولید کشور را در سختترین شرایط میچرخانند، حالا نهتنها نگران زمان تصویب این طرح، بلکه نگران شمولیت آن هستند. آیا این بار وعدهها به نتیجه میرسد؟
Δ