نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
هفتاد و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران امروز برگزار میشود، در حالی که بررسیها نشان میدهد این اقدام تأثیر قابل توجهی بر بازار نداشته است.
هفتاد و نهمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران در روز سهشنبه ۱۱ دی برگزار میشود، در حالی که قیمت سکه و طلا در هفته گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است. به نظر میرسد که حراج سکه و شمش طلا در ابتدا به عنوان ابزاری برای کنترل قیمت طلا توسط بازارسازان طراحی شده، اما در عمل به نفع رانتخواران و ایجاد حاشیه سود بالا برای گروهی خاص تمام شده است!
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باروند که عرضه منظم شمش و سکه در بازار از سوی بانک مرکزی علاوه بر اینکه نیاز خریداران را تامین میکند، موجب میشود تا قیمتها نوسان کمتری داشته و متعادل تر شوند این درحالی است که واقعیت چیز دیگری است.
براساس رصد قیمتها از بازار طلا و سکه ، قیمت سکه تمام بهارآزادی در ۱۷ آذرماه سالجاری ۴۹۵/۲۵۰/۰۰۰ ریال بوده است و در ۲۱ آذر به ۵۱۳/۱۵۰/۰۰۰ ریال رسید. همچنین در تاریخ ۲۶ آذر و به فاصله ۵ روز بعد به قیمت سکه تمام بهارآزادی به ۵۲۶/۷۵۰/۰۰۰ میرسد و درروزهای پایانی آذر با ورود به کانال بالاترروی قیمت ۵۳۰/۲۰۰/۰۰۰ ریال قرارگرفت.
سکه تمام بهارآزادی همچنین با ورود به دی ماه مجددا در مسیرافزایش قیمت حرکت کرد ؛ به طوری که در ۸ دی ماه با نرخ ۵۵۲/۲۰۰/۰۰۰ ریال هفته اول دی ماه را شروع کرد.
با استناد به روند قیمتی سکه در یک ماه اخیر، به نظر می رسد حراجهای متعدد سکه و شمش طلا از سوی بانک مرکزی، کمکی به مهار قیمتها و متعادل کردن این بازار نکرده است و تنها دست عدهای سودجو را بازتر کرده است. چرا که دلالان با قیمتهای پایینتر سکه و شمشها را از حراجی ها خریداری کرده و با قیمت آزاد آن را روانه بازار می کنند. به این ترتیب دلالان نیز در بازار ثانویه خود به به کنترل قیمتها و نرخ دهی به بازار دست به کار میشوند.
با وجودی که دست کم ۱۰ روز فاصله زمانی بین زمان سفارش تا تحویل سکهها وجود دارد، اما روند بازار نشان داده است که قیمتها افزایش پیدا کرده و حاشیه سود حقیقی برای خریداران به همراه دارد.
به نظر میرسد بانک مرکزی با اجرای سیاستهای نادرست بار دیگر اصرار بر قیمت گذاری دستوری دارد و به جای ابزارهای دیگری که قیمتها را به تعادل نزدیک کند دست سوداگران را در بازار طلا بازتر کرده است.
در شرایطی که جهان در حال عبور از نظم دلاری به سوی معماری مالی چندقطبی است، ایران و چین بیسروصدا اما هدفمند در حال انباشت طلا هستند.
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی کشور در پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی ۲۹.۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ نشان میدهد. از این میزان، تنها ۱۷۹ هزار میلیارد تومان (۱.۸ درصد) بهصورت اسکناس و مسکوکات در دست مردم است. این آمار حکایت از تداوم سلطه شبهپول و سپردههای دیداری بر اقتصاد ایران دارد.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به لزوم اصلاح قیمت نان در تهران، گفت: بهتر است قیمت نان به جای افزایش، آزادسازی و یارانه آن به مستقیما به مردم داده شود تا دست سودجویان از این یارانه قطع شود و تخلفات به حداقل برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طراحی سامانهای برای بروز رسانی اطلاعات خانوارها خبر داد و گفت: طبق این سامانه یارانه ثروتمندان حذف و درآمد حاصل از آن بین دهکهای پایین توزیع خواهد شد.
Δ