نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴،۱۳۸۴،۱۳۷۴،۱۳۶۴،۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.
در سال ۱۴۰۳، اقتصادنیوز در «نیمقرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارشهای روزنامههای «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان میشود.
هر واحد صنفی که سه بار در دادگاهها محکومیت پیدا کند، پروانهاش لغو خواهد شد.
۱۵۰ دانشجو و بیش از ۷۰ نفر از بانوان عضو سازمان زنان دیروز به ستاد مبارزه با گرانفروشی حزب رستاخیز پیوستند.
در اجلاس عصر دیروز ستاد مبارزه با گرانفروشی حزب که در تالار اجتماعات ستاد مبارزه با گرانفروشی تشکیل گردید و در آن بیش از ۲۲۰ تن از دانشجویان حقوق و اقتصاد دانشگاه ملی و بانوان عضو سازمان زنان شرکت داشتند، رئیس ستاد مبارزه با گرانفروشی حزب به سوالات این گروه که دیروز به ستاد پیوستند در زمینه مبارزه علیه گرانفروشی پاسخ دادند و درباره فعالیت تازه دانشجویان علیه گرانفروشی گفت: پروانه هر واحد صنفی که در دادگاههای صنفی سه بار محکومیت پیدا کنند برای همیشه لغو میشود.
رئیس ستاد مبارزه با گرانفروشی یادآور شد که بازرسان ستاد فقط کنترل قیمتها را به عهده دارند و به آنان آموزش داده شده است که بازرسی بهداشتی از واحدها صرفا وظیفه ماموران بهداشتی وزارت بهداری است.
عبدالرحمان ندیمی بوشهری، استاندار بوشهر که در راس یک هیات اقتصادی و بازرگانی کشورمان در دوحه به سر میبرد، با شیخ محمد بن خلیفه آل ثانی ولیعهد و وزیر دفاع قطر دیدار و گفتوگو کرد.
در این ملاقات که سخایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر حضور داشت، دو طرف پیرامون روابط دوجانبه و راههای گسترش و تعمیق همکاریهای بازرگانی و اقتصادی ایران و قطر به ویژه افزایش مبادلات تجاری با نواحی مرزی و تردد اتباع دو کشور، گفتوگو کردند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به انتظارات جدید جامعه درخصوص تامین مسکن جوانان جهت تسریع در امر ازدواج ورود بانک مسکن را در بحثهایی همچون احداث مسکن اجارهای خواستار شد.
داود دانشجعفری در مراسم معارفه مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اهمیت فوقالعاده بخش مسکن در اقتصاد کشور تصریح کرد: بخش مسکن حدود ۳۰ درصد کل تسهیلات بانکی را به خود اختصاص میدهد.
مدیرکل امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در ارتباط با حل مشکلات مالی صندوق بازنشستگی اظهار کرد: دولت باید در سالجاری ۶۰۰ میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت کند.
مجید یارمند با بیان این مطلب، همچنین افزایش سن بازنشستگی را تنها راهحل مشکل صندوق بازنشستگی عنوان کرد و افزود: سن بازنشستگی با توجه به طول عمر و سن خدمت و وضعیت اشتغال کشور تعیین میشود و بهطور حتم منابع صندوق بازنشستگی نیز در تعیین سن خدمت تاثیر بسزایی دارد.
بنابراین با توجه به وضعیت حاد صندوق و افزایش طول عمر اجرای طرح افزایش سن بازنشستگی در کشور منطقی به نظر میرسد.
بازار بورس امروز با روندی صعودی همراه بود و شاخص کل با افزایش بیش از ۱۴ هزار واحدی، معاملات خود را به پایان رساند. این رشد مثبت، نتیجه عملکرد مطلوب برخی نمادهای بورسی بود که باعث شد شاخص کل بورس حرکت صعودی نسبی را تجربه کند. در میان نمادهای تأثیرگذار، سه نماد «نوری»، «فارس» و «شبندر» بیشترین نقش را در رشد امروز بازار ایفا کردند.
هیئت مدیره و بازرسان کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی در نشستی با مدیرعامل این سازمان، بر ضرورت پرداخت معوقات حقوق فروردینماه بازنشستگان تأکید کردند. در این نشست، مدیرعامل تأمین اجتماعی از تلاشها برای تسویه ۱۸۵ همت بدهی دولت و شفافسازی درباره مسائل درمانی خبر داد.
در سالهای اخیر، کمبود نیروی کار به یکی از موانع اصلی رشد اقتصادی ایران تبدیل شده است. دستمزدهای پایین و عدم تطابق مهارتهای نیروی کار با نیازهای بازار، صنایع را با چالشهای جدی مواجه کرده و روند توسعه کشور را کند کرده است. اما چگونه میتوان این بحران را مدیریت کرد؟
طرح ساماندهی کارکنان دولت، که قرار بود گره مشکلات کارگران پیمانکاری را باز کند، سالهاست در پیچوخم وعدههای مکرر و موانع قانونی گرفتار مانده است. کارگرانی که چرخ تولید کشور را در سختترین شرایط میچرخانند، حالا نهتنها نگران زمان تصویب این طرح، بلکه نگران شمولیت آن هستند. آیا این بار وعدهها به نتیجه میرسد؟
Δ