نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
سخنان فاطمه مهاجرانی این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسبسازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.
فاطمه مهاجرانی در بخشی از سخنانش پیچیدگیهای فرآیند صدور احکام بازنشستگان را علاوه بر مشکل تامین منابع از مهمترین دلایل پرداخت نشدن مطالبات بازنشستگان برشمرد و خاطرنشان کرد: فرآیند صدور احکام، طولانی و پیچیده است و انشاءالله به زودی رفع میشود.
سخنان مهاجرانی این تصور و نگرانی را در میان بازنشستگان تامین اجتماعی به وجود آورده که ممکن است برخلاف بازنشستگان کشوری متناسبسازی حقوق آنها در ماه جاری اجرا نشود و به تعویق بیفتد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان مطابق برنامه هفتم توسعه انجام میشود که در آن به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز تأکید شده است. طبق این برنامه، متناسبسازی ۹۰ درصدی طی سه سال انجام میشود که در سال نخست ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم هم ۳۰ درصد از کل متناسبسازی ۹۰ درصدی اجرا خواهد شد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان روز ۲۹ مهر ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسید و یک روز بعد وارد مرحله اجرایی شد. پس از آن در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۳، احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری صادر و اعلام شد مبلغ مابهالتفاوت ناشی از اجرای قانون مذکور در شش ماه گذشته نیز محاسبه و پرداخت خواهد شد.
مبلغ مابهالتفاوت که به آن اشاره شده، مبلغی است که طی ۶ ماه گذشته تحت عنوان علیالحساب متناسبسازی به حساب بازنشستگان واریز شده است. این مبلغ تا کنون برای بازنشستگان کشوری ۵ میلیون تومان و برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۳ میلیون تومان بوده است. در واقع بازنشستگان تامین اجتماعی جز در تیرماه که به یکباره ۳ میلیون تومان بابت متناسبسازی فروردین، اردیبهشت و خرداد به حساب آنها واریز شد، مبلغ دیگری تحت عنوان متناسبسازی دریافت نکردهاند.
واقعیت این است که پس از صدور احکام بازنشستگان کشوری و انتشار گزارشهایی مبنی بر اینکه با اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری به طور متوسط ۲ میلیون تومان به حقوق آنها افزوده شده، بازنشستگان تامین اجتماعی دیگر چندان نسبت به میزان افزایش حقوق خود امیدوار نیستند.
در همین خصوص یک بازنشسته تامین اجتماعی به رسانها گفته است: آنگونه که از آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیأت وزیران رسیده برمیآید، افزایش متناسبسازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود.
به گفته این بازنشسته، حداکثر آورده متناسبسازی چند صد هزار تومان است که رقم ناچیزی است.
علیرغم اینکه اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان از خواستههای دیرینه آنها بوده، اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از متناسبسازی در روزهای اخیر آنها را شوکه کرده است. از این رو بازنشستگان معتقدند که تنها اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش کف مستمریها به اندازه سبد هزینههای زندگی میتواند به بهبود معیشت آنها بینجامد.
بازار بورس امروز با روندی صعودی همراه بود و شاخص کل با افزایش بیش از ۱۴ هزار واحدی، معاملات خود را به پایان رساند. این رشد مثبت، نتیجه عملکرد مطلوب برخی نمادهای بورسی بود که باعث شد شاخص کل بورس حرکت صعودی نسبی را تجربه کند. در میان نمادهای تأثیرگذار، سه نماد «نوری»، «فارس» و «شبندر» بیشترین نقش را در رشد امروز بازار ایفا کردند.
هیئت مدیره و بازرسان کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی در نشستی با مدیرعامل این سازمان، بر ضرورت پرداخت معوقات حقوق فروردینماه بازنشستگان تأکید کردند. در این نشست، مدیرعامل تأمین اجتماعی از تلاشها برای تسویه ۱۸۵ همت بدهی دولت و شفافسازی درباره مسائل درمانی خبر داد.
در سالهای اخیر، کمبود نیروی کار به یکی از موانع اصلی رشد اقتصادی ایران تبدیل شده است. دستمزدهای پایین و عدم تطابق مهارتهای نیروی کار با نیازهای بازار، صنایع را با چالشهای جدی مواجه کرده و روند توسعه کشور را کند کرده است. اما چگونه میتوان این بحران را مدیریت کرد؟
طرح ساماندهی کارکنان دولت، که قرار بود گره مشکلات کارگران پیمانکاری را باز کند، سالهاست در پیچوخم وعدههای مکرر و موانع قانونی گرفتار مانده است. کارگرانی که چرخ تولید کشور را در سختترین شرایط میچرخانند، حالا نهتنها نگران زمان تصویب این طرح، بلکه نگران شمولیت آن هستند. آیا این بار وعدهها به نتیجه میرسد؟
Δ