نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران میانگین بهرهوری آب کشاورزی در این استان را ۶۲ درصد اعلام کرد و گفت: کشاورزی این استان با کمبود ۴۰۰ میلیون مترمکعبی آب روبروست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جبرئیل برادری با اشاره به اهمیت رعایت هشدارهای فنی برای عبور از شرایط اقلیمی موجود در بخش کشاورزی، اظهار داشت: صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، افزایش راندمان آب و افزایش بهره وری با هدف مقابله با تنش های آبی در دستور کار است.
وی با یادآوری اینکه تاکنون بیش از 84 هزار و 733 هکتار تحت پوشش سامانههای نوین آبیاری قرار گرفته اند، افزود: بیش از 85 درصد از اراضی استان تهران که قابلیت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار را دارند و در مجموع بالغ بر 55 درصد کل اراضی کشاورزی استان تحت پوشش این سامانه ها هستند.
برادری توسعه بیش از پنج هزار هکتار انواع گلخانه، احیای بیش از 176 رشته قنات به طول 286 کیلومتر و اجرای طرح های انتقال آب به بیش از 2 هزار کیلومتر در سال های اخیر را از اقدامات صورت گرفته در بحث افزایش راندمان آب بخش کشاورزی دانست.
وی، آموزش روش های صرفه جویی در آب کشاورزی به کشاورزان و بهره برداران و جایگزینی ارقام میان رس و زودرس ذرت علوفه ای با ارقام دیررس در راستای صرفه جویی در مصرف آب را از دیگر اقدامات این سازمان برشمرد که سبب صرفه جویی حدود 600 میلیون مترمکعب سالیانه در آب بخش کشاورزی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، میانگین بهره وری آب در کل تولیدات کشاورزی استان را بیش از 2.8 کیلوگرم بر مترمکعب و در تولیدات زراعی و باغی را 2.15 کیلوگرم ماده تولیدی به ازای هر مترمکعب آب مصرفی دانست، آن هم در شرایطی که میانگین بهره وری آب در کشور حدود 1.5 کیلوگرم بر مترمکعب است.
به گفته برادری، از سال 1400 تاکنون بیش از هزار پروژه آب و خاک در استان تهران اجرا شده که راندمان کاربرد آب کشاورزی در استان تهران را به بالای 62 درصد رسانده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در عین حال به کمبود 400 میلیون مترمکعب آب کشاورزی اشاره کرد و افزود: منابع آبی کل استان تهران اغلب به آب شرب شهرها و مصارف شهری و صنعتی استان اختصاص دارند و سهم بخش کشاورزی از کل منابع آب موجود این استان کمتر از 45 درصد است.
برادری نیاز آبی بخش کشاورزی استان تهران را 2500 میلیون مترمکعب برشمرد که با صرفه جویی 600 میلیون مترمکعبی به حدود 1900 میلیون مترمکعب در سال رسیده است و در این باره توضیح داد: اکنون کمتر از 1500 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش کشاورزی تامین می شود.
وی، قطع حقابه های کشاورزان غرب استان از سد امیرکبیر، تغییر نوع مصرف آب چاه های کشاورزی به صنعت و خدمات، افت زیاد سطح سفره های آب زیر زمینی، تغییر منبع تامین آب کانال محمدیه از چاه به پساب تصفیه خانه فیروزبهرام به دلیل مشکلات کمی و کیفی و بهداشتی پساب تولیدی و کمبود شدید اعتبار در بخش آب و خاک را از مهمترین چالش های استان عنوان کرد که رفع آنها در دستور کار است.
وی همچنین از پیگیری تکمیل و راه اندازی خط دوم انتقال آب پساب تصفیه خانه جنوب تهران به شهرستان های ورامین و پیشوا، اصلاح و تعدیل پروانه های چاه های کشاورزی و استفاده از پساب تصفیه برای بخش کشاورزی خبر داد.
انتهای پیام/
زنجان- صفری، مدیرکل راه آهن منطقه شمالغرب گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه افزایش ظرفیت خطوط راه آهن خط دوم زنجان به تاکستان ۸۹ درصد و ارزش به روز این پروژه ۱۴.۴۸ میلیارد تومان است.
وزیر جهاد کشاورزی از تداوم تخصیص ارز ترجیحی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای نهادههای دامی حداقل تا پایان سال خبر داده است.
پرتودهی در مرحله رشد اولیه نشاها، تحولی نوین در کشاورزی است که میتواند مقاومت گیاهان برنج، گوجهفرنگی و توتون را به طرز چشمگیری افزایش دهد، به گونهای که استفاده از سموم و آفتکشها کاهش یافته و بهرهوری مزارع ارتقا یابد.
با بخشنامه سازمان امور مالیاتی کشور فهرست انواع گوشت و فرآورده های گوشتی معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۴مشخص شد.
Δ