نظارت بهداشتی دامپزشکی کردستان بر دام‌های نذری محرم انجام می‌شود

سنندج- مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: در راستای تضمین سلامت عزاداران محرم الحرام ۱۴۰۴ نظارت بهداشتی دامپزشکی کردستان بر دام‌های نذری انجام می‌گیرد.

کامران زیباکردار در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با فرا رسیدن ایام سوگواری محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی، اداره‌کل دامپزشکی استان کردستان آمادگی کامل خود را برای ارائه خدمات بازرسی و نظارت بهداشتی بر دام‌های نذری اعلام می‌دارد.

وی افزود: این اقدام با هدف تأمین بهداشت عمومی و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام صورت می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، ضمن تسلیت ایام محرم به هم‌استانی‌های عزیز، بر اهمیت این نظارت‌ها تاکید کرد و گفت: در راستای عمل به وظایف و مسئولیت‌های خود در رابطه با نظارت بر بهداشت فرآورده‌های خام دامی، اداره‌کل دامپزشکی استان کردستان آمادگی دارد در ایام تاسوعا و عاشورا نسبت به بازرسی بهداشتی از دام‌های نذری و لاشه‌های آنها اقدام نماید.

زیباکردار از مردم شریف استان کردستان خواست به منظور حفظ سلامت مصرف‌کنندگان گوشت‌های نذری و جلوگیری از اشاعه بیماری‌های مختلف مشترک بین انسان و دام، از خدمات بازرسی بهداشتی ویژه این اداره‌کل بهره‌گیری نمایند.

توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای دام‌های نذری

مدیرکل دامپزشکی استان کردستان به توصیه‌های بهداشتی برای افزایش سطح بهداشت گوشت دام‌های نذری و حفظ سلامت مصرف‌کنندگان و به حداقل رساندن مخاطرات بهداشتی ناشی از انتقال انواع بیماری‌های مشترک، به ویژه بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) پرداخت.

زیباکردار با اشاره به حضور تیم‌های بازرسی اکیپ‌های ثابت و سیار بیان کرد: کنترل و نظارت بهداشتی دامپزشکی و ناظران شرعی در سطح شهر و مناطق مختلف در دسترس بوده و آماده ارائه خدمات هستند.

وی به معاینه دام پیش از ذبح پرداخت و گفت: لازم است تمامی دام‌ها قبل از ذبح توسط بازرسین دامپزشکی معاینه شده و در صورت تأیید، مورد ذبح قرار گیرند.

وی به پرهیز از مصرف گوشت بازرسی نشده اشاره کرد و یادآور شد: مصرف گوشت دام‌های نذری که مورد بازرسی قرار نگرفته‌اند به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، زیرا احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را به همراه دارد.

لزوم جلوگیری از ذبح دام در منازل

مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: بهتر است تا حد امکان از ذبح دام در منازل خودداری شده و دام‌ها برای ذبح به کشتارگاه ارجاع داده شوند و توصیه می‌شود لاشه دام ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.

زیباکردار استفاده از خدمات دامپزشکی را رایگان خواند و گفت: هم‌استانی‌های عزیز می‌توانند با تماس با سامانه ۱۵۱۲ اداره‌کل دامپزشکی استان کردستان و اعلام آدرس خود، از خدمات رایگان نظارت بهداشتی بر دام‌های نذری در محل موردنظر بهره‌مند شوند.