نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
یزد – مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: با شروع فصل گرما، احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزایش پیدا میکند لذا لازم است شهروندان توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی فاتحی نیا در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو بیان داشت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلاء به این بیماری افزایش پیدا میکند و رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی برای جلوگیری از ابتلاء به دارد.
وی افزود: رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، استفاده از روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در ادامه گفت: فرآیند پیش سرد در کشتارگاههای استان انجام میشود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه میشود که این روند در از بین بردن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر تأثیر دارد.
فاتحی نیا اضافه کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به حرارت حساس است و پخت گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است و این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد مینماید، لذا براساس علائم ظاهری در دامها قابل تشخیص نیست.
فاتحی نیا اذعان داشت: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی هستند و علائم فوق را مشاهده میکنند، باید دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و تحت معالجه قرار گیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو عنوان کرد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کاهش ۲۰ درصدی سطح کانونهای بحرانی فرسایش بادی کشور برآورد میشود.
یارانهای بودن روغن نباتی، واردات روغن خام را به شکلی غیر منطقی افزایش داده است به طوری که حتی همخوانی با سرانه واقعی مصرف خانوار ندارد؛ دولت، در طرحی به دنبال ترکیبی کردن ارز واردات روغن خام و کاهش رانت واردات این محصول است.
بندرعباس-دومین جلسه کارگروه تخصصی صنعت دام و طیور شهرستان بستک با حضور مسئولان و فعالان این حوزه برگزار شد و طی آن، مسائل مربوط به تولیدکنندگان بررسی شد.
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور از معافیت مالیاتی گوشت شترمرغ و امعاء و احشاء دام سبک و سنگین در مراحل رسیدگی و دادرسی پروندههای مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۱ خبر داد.
Δ