نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
قیمت مصوب محصولات لبنی غیر تنظیمبازاری که سهم مهمی در سبد خانوار دارند، بهفاصله کمتر از سه ماه دوباره افزایش یافته و مصرفکنندگان را با شوک قیمتی مواجه کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در سالهای گذشته قیمت مصوب محصولات تنظیم بازار محدود به چند کالای پرمصرف شده است، اما نرخگذاری بسیاری از محصولاتی که نقش مهمی در سبد خانوار دارند، حذف شده است.
از این محصولات پرمصرف که شامل قیمت مصوب نیستند و ستاد تنظیم بازار در مورد نرخ آنها تصمیمگیری نمیکند، میتوان به انواع خامه و کره، انواع شیر (غیر از شیر پاکتی و پلاستیکی کمچرب)، انواع پنیر (غیر از پنیر یواف 400گرمی با چربی متوسط)، انواع ماست (غیر از ماست کمچرب دبه 2.5کیلوگرمی)، انواع دوغ، بستنی، کشک و سایر محصولات لبنی یا بر پایه لبنیات اشاره کرد.
در حالی که بهروی عمده محصولات لبنی قیمتگذاری دستوری صورت نمیگیرد، این محصولات بر پایه مواد خام یارانهای تولید میشوند؛ بهطوری که خوراک دام دامداران برای تولید شیر خام و حتی برخی داروهای آنها بهصورت یارانهای و با ارز 28.5هزارتومانی تأمین میشود.
علاوه بر عدم قیمتگذاری مصوب بخش عمدهای از تولیدات لبنی، شاهد صادرات این محصولات هستیم که در بهترین حالت، نرخ ارز حاصل از صادرات آنها با ارز توافقی (حدود 65 هزار تومان) به کشور بازمیگردد.
با وجود این امتیازات و رانتی که در اختیار صنایع لبنی قرار گرفته است، در مواردی شاهد تخلفاتی از جمله عدم رعایت قیمت مصوب لبنیات بهبهانه اضافه کردن ویتامیندی، گرانفروشی و کاهش چربی این محصولات هستیم.
اما بخش مهمتری که مردم را هنگام خرید با شوک قیمت مواجه میکند، محصولات لبنی است که مشمول قیمتگذاری دستوری نیستند. گزارشهای میدانی نشان میدهد که خامه 100گرمی که در تابستان امسال 16 هزار و پانصد تومان تا 19 هزار تومان بود، اکنون بهقیمت 26 هزار و 500 تومان تا 27 هزار تومان به فروش میرسد.
قیمت شیرموز و شیرکاکائو پاکتی کوچک نیز در روزهای اخیر افزایش یافته و از 15 هزار تومان به 18 هزار تومان رسیده است، و قیمت شیر پاکتی کوچک گاومیش از 17 هزار تومان به 19.5 هزار تومان رسیده است.
شیرکاکائو بطری کوچک که تا اواسط دیماه بهقیمت 18 هزار تومان فروخته میشد، اکنون با قیمت مصرفکننده 19 هزار تومان در فروشگاهها عرضه میشود.
قیمت ماست ساده و همزده نیز با افزایش همراه شده است و تقریباً عمده محصولات لبنی که مشمول قیمت مصوب نیستند، گران شدهاند.
بنابر این گزارش، از تاریخ 7 مهر ماه سال جاری، قیمت محصولات لبنی تنظیمبازاری 30 درصد افزایش یافته که همزمان با این افزایش قیمت، نرخ محصولات غیر تنظیم بازار نیز گران شده است.
رشد قیمت لبنیات در دیماه بهاندازه رشد قیمت مهرماه نبوده است، اما این افزایش مجدد قیمت لبنیات تنها پس از 3 ماه جای سؤال دارد و نشان از غفلت احتمالی مسئولان سازمان حمایت، وزارت جهاد کشاورزی و انجمن صنایع لبنی دارد.
انتهای پیام/+
رئیسکل سازمان امور مالیاتی کشور از معافیت مالیاتی گوشت شترمرغ و امعاء و احشاء دام سبک و سنگین در مراحل رسیدگی و دادرسی پروندههای مالیات بر ارزش افزوده سال ۱۴۰۱ خبر داد.
در حالی که قیمت برنج سر به فلک کشیده و بازار همچنان در التهاب است، برخی مسئولان به جای اقدامات لازم برای مدیریت این بازار هنوز دنبال مقصر می گردند.
کنترل کپکها و مایکوتوکسینها به عنوان یکی از مهمترین چالشهای بهداشتی در محصولاتی نظیر ذرت و بادامزمینی، با استفاده از فناوریهای نوین مانند پرتودهی هستهای، امکانپذیر شده و سلامت مصرفکنندگان را تضمین میکند.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با اشاره به رونمایی از ارقام جدید گندم برای مناطق مستعد، خشک، کمبارش و مناسب گفت: بهرهگیری از فناوریهای نوین و مدیریت مزرعه موجب افزایش بهرهوری در مناطق مختلف کشور میشود.
Δ