نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اگر بناست در مقطع کنونی، تغییری در جهت اصلاح و بهبود در الگوی حکمرانی کشور صورت گیرد، به نظرم بهترین نقطۀ شروع میتواند اینترنت باشد.
منظورم از تغییر الگوی حکمرانی اینترنت، گذار از درک اینترنت به عنوان یک «دشوارۀ دائما تهدیدزا»، به فهم از آن به عنوان «بستر بزرگ و فرصتزای توسعه» است.
این گذار پیچیدگیهای زیادی دارد اما در گام نخست مستلزم اقداماتی مثل حذف گستردۀ فیلترینگ، به بایگانی سپردن طرحهای آشکارا غلطی چون اینترنت ملی و اینترنت طبقاتی، بهبود سرعت و کیفیت ادراکشدۀ اینترنت، آغاز طرحهای جدی توسعۀ دسترسی به اینترنت به ویژه پهنباند ثابت و مانند آن است.
چنین اقداماتی به دلایل مختلف میتواند نخستین گامها برای آغاز بهبود حکمرانی کشور باشد. هشت دلیل برای این ادعا دارم:
۱. اصلاح در حوزۀ حکمرانی اینترنت هزینۀ مالی چندانی ندارد و حتی بسیاری از اقدامات از جنس «رفع محدودیت»هایی هستند که اعمالشان بسیار پرهزینه است. فیلترینگ نمونۀ این محدودیتهاست. نهتنها به هیچیک از اهدافش نرسیده، بلکه بسیار پرهزینه بوده و آثار جانبیای ایجاد کرده که کاملاً نقض غرض سیاستگذار بوده است.
۲. اصلاح حکمرانی اینترنت به سرعت قابل انجام است و بنابراین میتواند به سرعت فضا را تغییر دهد.
۳. تغییر در رفتار با اینترنت به سرعت اقشار مختلف جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد. به ویژه جوانان و اقشار تحصیلکرده به عنوان جدیترین کاربران اینترنت، به سرعت پیام بهبود و تغییر ریل حکمرانی را دریافت خواهند کرد.
۴. سیاستهایی چون رفع فیلترینگ و بهبود کیفیت ادراک شدۀ اینترنت، فضای کسبوکارها را رونق خواهد داد و انگیزهای مضاعف برای تداوم تلاش و امید در فضای کسبوکار کشور خواهد بود.
۵. در عصر ظهور و اوجگیری فناوریهای انقلاب صنعتی چهارم از جمله هوش مصنوعی، اینترنت منسوخ نمیشود بلکه پیشنیاز و بستر رشد این فناوریهاست. توسعۀ اینترنت برای توسعۀ سایر فناوریها و بازگشت کشور به ریل توسعه یک باید است.
۶. رفع فلیترینگ و به بایگانی سپردن طرحهای آشکارا زیانباری چون اینترنت ملی و اینترنت طبقاتی، یکی از عوامل مهم گسست، نارضایتی و خشم کنونی و آتی را از بین خواهد بود و احتمال بحران داخلی را به سهم خودش کاهش خواهد داد.
۷. رفع فیلترینگ تهدیدهای امنیت سایبری را کاهش خواهد داد و آسیبپذیریها در این زمینه را محدودتر خواهد کرد. این چیزی است که در شرایط فعلی نیاز فوری به آن داریم.
۸. تغییر ریل از سیاست تحدید اینترنت به سیاست توسعۀ آن، همچون نماد و نشانهای از عزم و اراده برای اصلاح کل نظام حکمرانی در کشور خواهد بود. این نشانه، اعتمادآفرین است و اعتماد سنگ بنای سایر اصلاحات پرهزینهتر و دشوارتری است که به آنها نیاز داریم.
*عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی
۲۲۷۲۲۷
ستار هاشمی روز ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در قامت یک وزیر متناسب با خواست مردم جلوه کرد. متخصص برجسته هوش مصنوعی که گرفتار افکاری متعلق به دنیای ماقبل هوش مصنوعی شده است.
در آستانه رونمایی رسمی سری پیکسل ۱۰ در تاریخ ۳۰ مرداد، گوگل با انتشار یک تیزر کوتاه طراحی نهایی گوشی Pixel ۱۰ Pro را تأیید کرد؛ گوشی هوشمندی که با تراشهی Tensor G۵، نمایشگر OLED فوقروشن، دوربینهای پیشرفته و ظرفیت حافظه تا ۱ ترابایت، چشمها را به خود خیره کرده است.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۴) با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز در جلسه علنی مجلس حاضر شد تا گزارشی درباره وضعیت امنیت شبکه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارائه دهد.
Δ