نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین گفت: تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) حق استفاده از بند مربوط به اسنپبک (مکانیسم ماشه) در برجام تمدید تحریمهای بینالمللی علیه ایران از این مسیر را از دست دادهاند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، میخائیل اولیانوف دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ در گفتوگو با خبرگزاری روسی ایزوستیا افزود: انگلیس، فرانسه و آلمان بارها مفاد توافق هستهای را نقض کردهاند، از این رو، مشروعیت آنها برای بازگرداندن تحریمهای ایران از بین رفته است.
وی خاطرنشان کرد: خود آمریکاییها از برجام خارج شدند و از حقوق و تعهدات خود به عنوان یک کشور مشارکت کننده در توافق هستهای خودداری کردند و انگلیس، فرانسه و آلمان هم برجام و هم قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کردند.
این دیپلمات روس تأکید کرد: این بدان معناست که آنها خودشان نیز حق شروع «اسنپ بک» را از خود سلب کردهاند.
اولیانوف اظهار داشت: رویه اروپاییها و آمریکاییها به تعیین مداوم ضربالاجلها کاملاً نتیجه معکوس میدهد.
وی خاطرنشان کرد: این رویه پیش از این نیز نقش منفی داشت، چرا که این رویکرد آنها در فرایند احیای برجام از طریق مذاکرات در سالهای ۲۰۲۱-۲۰۲۲ اجازه دستیابی به توافقهای خاص را نداد.
پیش از این، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مسکو تأکید کرد: با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریمهای لغو شده حرکت کنند.
ماریا زاخارووا افزود: سازوکار بازگرداندن قطعنامههای لغو شده تحریم شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه تهران که در غرب به آن «بازگشت سریع» (اسنپبک) میگویند، برای شرایطی ایجاد شد که ایران، نخستین کشوری باشد که برجام را نقض کند.
وی افزود: طرف ایرانی که قصد نداشت مواردی از توافق را نقض کند، با فراغبال پذیرفت که مفاد مربوط به این سازوکار را در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل لحاظ کند.
زاخارووا تأکید کرد: سازوکار بازگشت تحریمهای علیه ایران برای شرایطی طراحی نشده بود که ایالات متحده نخستین کشوری باشد که مفاد توافق هستهای و مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کند و باعث ایجاد بحران درازمدت در اجرای آن شود.
وی گفت: تخلفات واشنگتن به یک تغییر اساسی منجر شد که بر شیوه استفاده از سازوکار «اسنپبک» تأثیر گذاشته است و استفاده از این سازوکار بدون حل و فصل وضعیت مربوط به اقدامات غیرقانونی آمریکا پذیرفته نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد: الگوی رفتار بد آمریکا به کشورهای اروپایی شرکتکننده در مذاکرات برجام و همچنین دیگر کشورهای اتحادیه اروپا سرایت کرد. آنها آشکارا در مسیر تضعیف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد گام برداشتند و با طرح ادعای عدم اطمینان از اجرای صحیح برجام، از اجرای تعهدات خود در زمینه رفع تحریمهای یکجانبه غیرقانونی علیه ایران خودداری کردند.
زاخارووا گفت: با توجه به عدم اجرای الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند موضوع بازگشت تحریمها علیه ایران را مطرح کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: یکی از اصول اساسی حاکم بر روابط بین الملل این است که طرفی که تعهدات خود را به رسمیت نمیشناسد یا انجام نمیدهد، ادعاهایش درباره حفظ حقوق خود در چنین روابطی، به رسمیت شناخته نمیشود. این اصل، پیشتر توسط دیوان بین المللی تایید و تصویب شده است؛ از این رو، هرگونه اقدام کشورهای غربی بر خلاف این اصل، خودسری حقوقی خواهد بود.
به گزارش ایرنا، انگلیس، فرانسه و آلمان بخشی از توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند که منجر به محدودیت برنامه هستهای تهران در ازای لغو تحریمها علیه ایران شد، اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دوره اول ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ بهطور یکجانبه ایالات متحده را از آن خارج کرد. تروئیکای اروپا طبق این توافق میتوانند با استفاده از بندی در آن که تحت عنوان مکانیسم ماشه شناخته میشود، تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بازگردانند.
کشورهای اروپایی که طی یک دهه گذشته در اجرای تعهدات برجامی خود ناکام ماندهاند، در حالی ایران را به فعالسازی مکانیسم ماشه تهدید میکنند که این سازوکار پس از حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه تاسیسات هستهای ایران، مشروعیت، توجیه حقوقی و اثرگذاری سیاسی خود را بهکلی از دست داده و تلاش برای فعالکردن آن صرفاً اقدامی تنبیهی و مغایر با روح و هدف توافق هستهای بهشمار میرود.
سید عباس عراقچی پیش از این در نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت، کایا کالاس نماینده عالی اتحادیه اروپا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل توضیح داده است که چرا سه کشور اروپایی از هیچگونه مشروعیت حقوقی، سیاسی و اخلاقی برای فعالسازی سازوکارهای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت (مصوب ۲۰۱۵) برخوردار نیستند.
«به باور من، اسرائیل دست به تجاوز مجدد علیه ایران نخواهد زد چون من تصور میکنم هر دو طرف، یعنی ایران و اسرائیل، تمایلی به ازسرگیری این نزاع ندارند. به هر حال، اسرائیل هم در آن ۱۲ روز به لحاظ لجستیکی و جنگافزاری متحمل هزینههای بسیار هنگفتی شد و اینها علاوه بر حملات موشکی ایران بود که خسارات مالی و همچنین ناامنی را برای اسرائیل ایجاد کرد. »
رئیس جمهور بر ضرورت هماهنگی با قوای مقننه و قضائیه و تشکیل تیم کارشناسی برای تقویت و ایجاد وحدت رویه در اجرای اختیارات تفویض شده به استانداریها تاکید کرد و گفت: تفویض اختیار اقدام صحیح و موثری بوده و ما هدف نهایی در این زمینه را رها نخواهیم کرد. البته به طور طبیعی این مسئله ممکن است در مسیر اجرا با اشکالاتی مواجه شود که باید با همکاری، همدلی و هماهنگی برطرف شوند.
۱۵ خبرنگار و روزنامهنگار خارجی از بخشهای مختلف زندان اوین بازدید کردند.
وزیر امور خارجه با تأکید بر دیپلماسی استانی، تصریح کرد: در جلسه رأی اعتماد هم اعلام کردم استانهای ما به ویژه استانهای مرزی میتوانند دیپلماسی موفقی داشته باشند.
Δ