نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی از پیش بینی تولید ۸.۵ میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه در سال زراعی جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پیمان حصادی درباره آخرین وضعیت تولید چغندرقند بهاره و پاییزه و نیشکر و همچنین واردات شکر اظهار داشت: مقایسه وضعیت کشت و تولید چغندرقند و نیشکر و میزان استحصال شکر از این محصولات در سالهای گذشته نشاندهنده تولید سینوسی چغندرقند و نیشکر در سالهای مختلف است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: با وجود وضعیت شکننده و ناپایدار ناشی از تغییرات اقلیمی و کاهش بی سابقه بارندگی به همراه نوسانات اقتصادی و اجتماعی، شاهد تثبیت کشت در چغندرقند بهاره (متوسط 100 هزار هکتار) و نیشکر (متوسط 90 هزار هکتار) و توسعه کشت چغندرقند پاییزه (با رشد قابل قبول 12 درصد در سال) هستیم.
پیش بینی تولید بیش از 8.5 میلیون تن چغندرقند بهاره و پاییزه در سال زراعی 1404
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به آمار کشت و تولید چغندرقند بهاره و پاییزه گفت: در سال زراعی 1403 – 1404 تولید بیش از 6 میلیون و 500 هزارتن چغندر قندبهاره در سطح 105 هزار هکتار پیش بینی شده که این میزان کشت و تولید تحویل کارخانه های قند می شود.
حصادی خاطر نشان کرد: در سال گذشته (1402- 1403 ) در مجموع 6 میلیون و 800 هزارتن چغندر قند در سطح 107 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تولید شد که عملکرد « 64 تن در هکتار » ثبت شده است.
وی افزود: در سال زراعی جاری تولید حدود 2 میلیون و 100 هزار تن چغندرقند پاییزه در سطح 36 هزار هکتار پیش بینی شده که به نظر می رسد تا پایان فصل برداشت کل تولید این محصول به بیش از 2.4 میلیون تن نیز برسد.
به گفته وی، در سال زراعی گذشته حدود 2.1 میلیون تن محصول در سطح 32 هزار هکتار برداشت شده که عملکرد آن «67 تن در هکتار» بوده است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در بحث برداشت نیشکر، در سال زراعی گذشته ( 1402 – 1403 ) وضعیت کشت و تولید نیشکر 8 هزار تن در سطح 90 هزار هکتار با عملکرد 89 تن در هر هکتار بوده است.
حصادی، مصرف سالانه شکر را در کشور 2.2 میلیون تن عنوان کرد و گفت: در سال زراعی گذشته نزدیک به 2 میلیون تن شکر در کشور تولید شد که با احتساب مصرف سالیانه کشور خوداتکایی نزدیک به 90 درصدی را به ارمغان آورده است.
ضریب خوداتکایی شکر در کشور به 89.6 درصد رسید
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه درحال حاضر نزدیک به 90 درصد شکر مورد نیاز کشور در داخل تولید و بخشی از کسری از محل واردات تامین میشود،افزود: طبق آمار سال زراعی گذشته با تولید یک میلیون 973 هزار تن شکر به تفکیک 917 هزار تن چغندرقند بهاره، 216 هزار تن چغندر قند پاییزه و 840 هزار تن نیشکر میزان خوداتکایی در این محصول به 89.6 درصد رسیده است.
حصادی افزود: بخش عمدهای از تولید شکر در ایران وابسته به محصول چغندرقند است که کشت معمول و متداول آن در قالب الگوی بهاره صورت میگیرد؛ از این رو برای دستیابی به خوداتکایی در تولید شکر و جبران کسری تولید بایستی سطح کشت چغندرقند و نیشکر افزایش یابد اما افزایش سطح در چغندرقند بهاره و نیشکر بهدلیل تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی، بویژه در مناطق جنوبی و شرقی کشور (فارس، خراسان بزرگ) امکانپذیر نیست.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: در طرح افزایش خوداتکایی تولید شکر برنامه افزایش بهرهوری تولید (افزایش عملکرد در هکتار) در چغندرقند بهاره و نیشکر لحاظ شده است اما عمده تاکید و توجه در طرح افزایش خوداتکایی شکر بر «افزایش تولید چغندرقند از طریق توسعه کشت پاییزه این محصول در مناطق مستعد کشور» است.
وی تصریح کرد: هرچند توسعه کشت پائیزه چغندرقند با محدودیت هایی به لحاظ دمایی، عرض جغرافیایی (بولتینگ) کمبود ظرفیت صنعتی روبه رو است اما با این وجود با برنامهریزی مناسب رسیدن به خوداتکایی در تولید شکر با تمرکز بر توسعه کشت پائیزه چغندرقند ممکن به نظر میرسد که تاکنون هم پیشرفت های خوبی حاصل شده است.
امکان تولید 3 میلیون تن شکر از استان های خوزستان و ایلام
حصادی گفت: سطح توسعه کشت پاییزه چغندرقند در کشور تا پایان سال، افق طرح حدود 60 هزار هکتار است که حدود 45 هزار هکتار آن در اراضی استان های خوزستان و ایلام برنامهریزی شده است. با در نظر گرفتن عملکرد تقریبی 70 تن در هکتار در این دو استان پیشبینی میشود؛ بیش از 3 میلیون تن چغندرقند پاییزه در آن تولید شود.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی افزود: با احتساب دوره بهره برداری 60 روزکاری به ظرفیت صنعتی 50 هزارتن در روز نیاز است، در حالیکه ظرفیت صنعتی موجود در منطقه (قند اهواز و قند خاورمیانه) کمی بیش از 5 هزارتن در روز بوده و نیاز است تا علاوه بر استفاده از ظرفیت صنعتی کارخانههای قند استانهای همجوار، نسبت به افزایش ظرفیت صنعتی دو کارخانه قند موجود و فعال در استان اقدام شود.
وی خواستار تکمیل و راهاندازی پروژه احداث کارخانه قند شهدای دزفول از طریق ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و پیگیری و تسریع اجرایی شدن پروژه دو منظوره نمودن واحد نیشکری کارون از طریق بانک کشاورزی شد زیرا با افزایش مشکلات حمل و نقل، فسادپذیری بالای چغندرقند در گرما و کاهش درصد عیار قند، تحمیل ناخواسته هزینههای تبعی ناشی از عدم وجود ظرفیت صنعتی کافی در منطقه و ادامه وضع موجود توجیه فنی و اقتصادی نداشته است.
حصادی افزود: بنابراین ضروری است تا هرچه سریع تر این دو پروژه در استان خوزستان جهت افزایش ظرفیت صنعتی درمنطقه اجرا و منجر به نتیجه شود.
انتهای پیام/
وزیر جهاد کشاورزی از برنامهریزی برای کاهش ۲۰۰ هزار تنی واردات و خودکفایی کشور در تولید گوشت قرمز تا سه سال آینده خبر داد.
کرمانشاه- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه از جوجهریزی بیش از ۲.۵ میلیون قطعه طیور گوشتی از ابتدای سال جاری در این شهرستان خبر داد و گفت: این میزان معادل تولید ۵ هزار تن گوشت سفید است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج ایران گفت: قیمت برنج ایرانی روی شیب کاهشی قرار گرفته و طی روزهای اخیر بین ۵ تا ۱۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم کاهش یافته است.
اکنون افزایش بهرهوری در گلخانهها، صرفاً به کود و آبیاری محدود نیست؛ کنترل دقیق تابشهای نوری و یونیزان میتواند راهبردی برای بهینهسازی فتوسنتز و تقویت مقاومت گیاهان باشد.
Δ