نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اکوایران، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در یادداشتی آخرین وضعیت تأمین آب کشور را ترسیم کرد. او در این یادداشت با اشاره به وضعیا تنشهای آبی کشور و حجم منابع آب، از چالشهای این حوزه گفت. متن این یادداشت در ادامه میآید. «کشور عزیزمان ایران در یکی از دشوارترین وضعیتهای […]
به گزارش اکوایران، هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در یادداشتی آخرین وضعیت تأمین آب کشور را ترسیم کرد.
او در این یادداشت با اشاره به وضعیا تنشهای آبی کشور و حجم منابع آب، از چالشهای این حوزه گفت. متن این یادداشت در ادامه میآید.
«کشور عزیزمان ایران در یکی از دشوارترین وضعیتهای آبی خود قرار گرفته است؛ بروز پدیده تغییر اقلیم، افزایش دمای هوا، کاهش بارندگیهای مؤثر و افت منابع تجدیدپذیر آبی در کنار اقلیم ذاتا خشک و نیمهخشک ایران وضعیت تامین آب شرب و بهداشت شهروندان را به چالشی نگرانکننده بدل کرده است.
بر پایه دادههای رسمی وزارت نیرو، حجم منابع آب تجدیدپذیر کشور از حدود 132 میلیارد مترمکعب در دهه 1370 به کمتر از 90 میلیارد مترمکعب در سالهای اخیر رسیده است؛ یعنی کاهش بیش از 30 درصدی در کمتر از سه دهه. همزمان، مصرف آب در حوزههای مختلف کشور روندی صعودی به خود گرفته و میانگین دمای کشور نیز در 50 سال گذشته بیش از 1.6 درجه سانتیگراد افزایش یافته است. این تغییرات، پایداری تامین آب را با تهدیدات بیسابقهای روبهرو کرده است.
در چنین شرایطی، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به عنوان متولی تامین آب شرب و بهداشت با تمام توان تخصصی، مهندسی، انسانی و تجهیزاتی خود برای تأمین پایدار آب شرب مورد نیاز مردم ایران تلاش میکند؛ اما این مسیر بدون مشارکت و همراهی مردم، به نتیجه نخواهد رسید.
بر اساس ارزیابیهای انجامشده 52 شهر در 29 استان کشور از جمله تهران، مشهد، اصفهان، اراک، بندرعباس و یزد در وضعیت تنش آبی قرار دارند. این بدان معناست که تقریباً نیمی از جمعیت شهری ایران در معرض چالش ناپایداری تأمین آب شرب هستند.
در همین چارچوب، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تنها در سال جاری 192 پروژه مدیریت تنش آبی در مناطق شهری و روستایی را در دستور کار دارد که بخش زیادی از آنها به مرحله اجرا و بهرهبرداری رسیدهاند.
با وجود این اقدامات گسترده، اگر مدیریت مصرف در سطح خانوار و جامعه نهادینه نشود، حتی بزرگترین طرحهای مهندسی نیز نمیتوانند از بروز بحران جلوگیری کنند. صرفهجویی 15 تا 20 درصدی توسط شهروندان، میتواند شرایط آبرسانی را در بسیاری از شهرهای دارای تنش آبی به وضعیت پایدار برگرداند.
در روزهای سخت جنگ 12 روزه اخیر با رژیم صهیونی، همدلی و همبستگی مثالزدنی مردم ایران، موجب شد بهرغم عزم دشمن برای واردآوردن ضربات مهلک به کیان ایران عزیز اسلامی، کشورمان استوارتر از همیشه پایدار باشد و امروز نیز که با دغدغه کمبود منابع آبی مواجهایم، نیازمند همان روحیه اتحاد، مسئولیتپذیری و عزم ملی هستیم تا از این گدار نیز با موفقیت عبور کنیم.
و در پایان شایسته میدانم به این مهم اشاره کنم که آب، صرفاً کالایی مصرفی نیست؛ پشتوانه امنیت، سلامت، اقتصاد و بالندگی کشور ماست. اگر امروز مدیریت نشود، فردا شاید قابل جبران نباشد».
به گزارش اکوایران، شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در اطلاعیهای اعلام کرد: خشکسالیهای پنج سال اخیر و کاهش بارشهای استان تهران در سال آبی جاری که در ۶۰ سال اخیر بیسابقه بوده است، به شدت منابع آبی تهران را تحت تاثیر قرار داده بهگونهای که هماکنون ذخایر موجود در سدهای تامینکننده آب تهران در […]
به گزارش اکوایران،مرکز مدیریت راههای کشور آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی تا ساعت ۱۱ امروز جمعه ۲۷ تیر را اعلام کرد که به شرح زیر است: – ترافیک سنگین در مسیر جنوب به شمال محور چالوس مسیر حدفاصل بیلقان تا پورکان – ترافیک سنگین در محور بومهن-تهران محدوده جاجرود – تردد روان در مسیر […]
به گزارش اکوایران، این آتشسوزی از ساعاتی پیش در بلندی های گچان آغاز شده و به سبب شرایط سختگذر منطقه نیروهای امدادی پس از حدود یک ساعت پیادهروی به محل حادثه رسیدهاند. به گزارش ایرنا،علیرضا محمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سه گروه عملیاتی از شهرستانهای ایلام، سیروان […]
به گزارش اکوایران،بر اساس ارزیابی رسمی کمیسیون منطقهای تأیید حذف سرخک و سرخجه (RVC MR) وابسته به سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای سرخک و سرخجه تا پایان سال ۲۰۲۳ به طور کامل در ایران حذف شده و این موضوع در نامهای رسمی از سوی دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران به وزارت بهداشت اعلام و […]
Δ