ایرانیان در احیای هویت اصیل اسلامی نقش بی‌بدیل دارند

قم – عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بازگشت به جامعه صدر اسلام و هویت اصیل اسلامی، مأموریتی است که ملت ایران آن را بر عهده گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله محسن اراکی شامگاه دوشنبه در مراسم گرامیداشت شهدای اخیر در جریان حمله رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان، که در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، با اشاره به ایثارگری‌های نیروهای انتظامی کشور اظهار کرد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تاکنون بیش از ۱۴ هزار شهید در مسیر دفاع از اسلام، حفظ امنیت اجتماعی و ثبات سیاسی کشور تقدیم کرده است.

وی با تأکید بر قانون‌مندی حاکم بر نظام هستی افزود: در این عالم، هیچ رخدادی بدون ضابطه و قانون نیست و جوامع انسانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بر این اساس، رسیدن به سود و فایده بدون پرداخت هزینه، ممکن نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اقدامات اشرار در جامعه بدون هزینه نخواهد بود، گفت: همان‌گونه که انجام اعمال شرورانه هزینه دارد، دستیابی به خیر و مطلوب نیز بدون هزینه میسر نیست و جامعه‌ای که می‌خواهد به تعالی برسد، باید هزینه آن را در قالب ایثار، صبر و تلاش پرداخت کند.

وی با اشاره به تفاوت ساختارهای اجتماعی در جوامع ایمانی و جوامع غربی تأکید کرد: راه‌حل‌ها و الگوهای اجتماعی و اقتصادی غربی، قابل تعمیم به جامعه اسلامی نیست و تجربه ناموفق برخی طرح‌های اقتصادی در کشور، ناشی از وارداتی بودن آن‌ها و عدم تناسب با هویت اسلامی و فرهنگی ایران است.

آیت‌الله اراکی با اشاره به روند تاریخی انحطاط جامعه اسلامی پس از رحلت پیامبر اسلام (ص)، عنوان کرد: جامعه اسلامی دارای دو مرحله است؛ در دوران حیات پیامبر اکرم (ص)، خصلت‌های انسانی و دینی در اوج قرار داشت؛ اما پس از رحلت ایشان، جامعه اسلامی دچار عقب‌گرد شد و از بسیاری از تعهدات و پیمان‌های خود عدول کرد.

وی واقعه عاشورا را نماد بارز شکست سوم جامعه اسلامی در وفاداری به پیمان‌های صدر اسلام دانست و افزود: حادثه کربلا، نقطه عطفی در تاریخ اسلام است که نشان می‌دهد چگونه جامعه‌ای که نام اسلام را یدک می‌کشد، می‌تواند در برابر حجت خدا ایستاده و مرتکب جنایت شود.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر نقش بی‌بدیل ایرانیان در احیای هویت اصیل اسلامی خاطرنشان کرد: بازگشت به جامعه صدر اسلام، مأموریتی است که ملت ایران آن را بر عهده گرفته است و هویت علوی، فاطمی و حسینی ملت ما، خود را در آئین‌های عزاداری و اشک بر مصیبت سیدالشهدا (ع) نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: وقتی نام حسین بن علی (ع) برده می‌شود و اشک‌ها جاری می‌شود، این نشانه‌ای از زنده بودن هویت دینی ملت ایران است؛ در حالی که بسیاری از پیروان دیگر ادیان، چنین حس و ارتباطی را تجربه نمی‌کنند.

آیت‌الله اراکی در پایان با اشاره به نقش بصیرت دینی در عبور از بحران‌ها گفت: تنها با تکیه بر هویت دینی، صبر، ایثار و پشتکار می‌توان مسیر تعالی و پیشرفت را در جامعه اسلامی دنبال کرد.