نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
نخست وزیر عراق گفت: رابطه ما با جمهوری اسلامی ایران یک رابطه شرکت راهبردی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در گفتگویی با الشرق الاوسط گفت: همه میدانند که نتانیاهو به هیچ آتشبسی، نه در غزه و نه در لبنان، پایبند نبوده است. طبیعی است که ممکن است به تجاوزات بیشتری علیه ایران دست بزند.
وی افزود: برداشت ما از طریق مجموعه تماسها و دیدارها این است که تمایل جدی از سوی دولت ایران برای دستیابی به توافقی که منافع آن را تضمین کند و همچنین نگرانیهای جامعه جهانی را در نظر بگیرد، وجود دارد. چرا که در ایران تصمیمی در سطح دینی یا رسمی برای دستیابی به سلاح هستهای که دغدغه اصلی جهان است، وجود ندارد. بنابراین راه برای رسیدن به تفاهمی که این پرونده را که عامل اصلی تنش و تشدید در منطقه بوده است پایان دهد، هموار است.
نخست وزیر عراق تاکید کرد: رابطه ما با جمهوری اسلامی ایران یک رابطه شراکت راهبردی است که بر مشترکات دینی، فرهنگی، اجتماعی و منافع متقابل استوار است. همچنین ایران در مقاطع مختلف، چه در دوران نظام دیکتاتوری و چه در دوران مبارزه با تروریسم و فرآیند سیاسی، در کنار عراق و مردم عراق ایستاده است.
السودانی گفت: پس از رویدادهای ۷ اکتبر و آنچه در ادامه در قالب تجاوز به لبنان رخ داد، تغییراتی که در سوریه بهوجود آمد، و سپس تجاوز به ایران، این گمانهزنیها درباره آینده منطقه در سایه این تحولات که همچنان ادامه دارند، برجسته شده است. تجاوز به غزه و لبنان همچنان ادامه دارد، صحبت درباره ساماندهی وضعیت غزه در جریان است، همچنین نفوذ اسرائیل به سوریه ادامه دارد. ما همچنین درباره آتشبس میان اسرائیل و ایران صحبت میکنیم، بنابراین با یک مسیر سیاسی ثابت برای شکلدهی به منطقه، توازنها و روابط آن روبرو نیستیم.
وی درباره واکنش خود پس از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به ایران بیان کرد: همه انتظار داشتند که تنش تشدید شود و جنگ و حملات متقابل در راه باشد. این برداشت در تمامی کشورهای منطقه وجود داشت و عراق نیز بخشی از منطقه است. پس از آغاز تجاوز اسرائیل به ایران که نقض حریم هوایی عراق را نیز در برداشت، این رویداد مهم عراق را درگیر این جنگ و تجاوز به یک کشور همسایه میکرد و این خلاف قانون اساسی و اصول سیاسی ماست که به هیچ طرف یا کشوری اجازه نمیدهد از حریم هوایی یا خاک عراق بهعنوان پایگاه تجاوز به دیگران استفاده کند.
السودانی در ادامه افزود: ما باید مخالفت خود را در سطح دیپلماتیک بینالمللی اثبات میکردیم، بنابراین شکایتی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه دادیم، و تماسهایی برای حمایت از این موضع نسبت به این نقض صورت گرفت. همچنین تجاوز به یک کشور همسایه را، تحت عنوان جنگ پیشگیرانه یا اقدامی پیشدستانه، محکوم کردیم، در حالی که این یک تجاوز آشکار به کشوری با حاکمیت مستقل و عضو سازمان ملل بود.
السودانی در این مصاحبه درباره این مساله که آیا از وقوع دور جدیدی از تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی بیم دارد، توضیح داد: بله؛ چون همه میدانند که نتانیاهو به هیچ آتشبسی، نه در غزه و نه در لبنان، پایبند نبوده است. طبیعی است که ممکن است به تجاوزات بیشتری علیه ایران دست بزند. سیاست، روش و راهبرد او حفظ منطقه در وضعیت جنگی دائمی است تا موقعیت سیاسی خود را تثبیت کند.
سخنگوی وزارت دفاع چین از ژاپن به دلیل تأمین کشتیهایی برای نیروی دریایی فیلیپین انتقاد کرد و این اقدام را موجب اختلال در دریای چین جنوبی و ایجاد بیثباتی در منطقه آسیا و اقیانوسیه دانست.
رئیس کمیته امور بینالملل دومای دولتی روسیه ازسرگیری روند ارسال موشک به کی یف را یک گام به عقب خواند و اعلام کرد: اظهارات «ترامپ» بیشتر شبیه یک مانور تبلیغاتی است.
سخنگوی نخست وزیر ارمنستان در پاسخ به سخنان مداخله جویانه سفیر آمریکا در ترکیه تأکید کرد: ارمنستان واگذاری کنترل قلمرو حاکمیتی خود به هیچ طرف ثالثی را مورد بحث و گفتگو قرار نمیدهد.
حزب دیگل هتوراه که چهار عضو در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) دارد، خروج خود از کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را اعلام کرد.
Δ