کل کارا : 44477 امروز با کارا : 58
  • تاریخ : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 - July - 2025
  • ساعت :

    ایران چهارمین کشور جهان در ثبت جیاس

    به گزارش اکوایران از وزارت جهاد کشاورزی، موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی که نقطه تماس جیاس ایران در فائو است، تاکنون موفق به ثبت جهانی ۶ نظام میراثی کشاورزی مهم ایران شده است که کشور ما به همراه اسپانیا رتبه چهارم در دنیا را بعد از کشورهای چین، ژاپن […]

    به گزارش اکوایران از وزارت جهاد کشاورزی، موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی که نقطه تماس جیاس ایران در فائو است، تاکنون موفق به ثبت جهانی ۶ نظام میراثی کشاورزی مهم ایران شده است که کشور ما به همراه اسپانیا رتبه چهارم در دنیا را بعد از کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی دارا است.

    به گزارش ایرنا، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) در جدیدترین اعلام خود، سایت‌هایی را در کره جنوبی، پرتغال و تاجیکستان به عنوان «نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی (GIAHS)» به ثبت رساند.

    این سایت‌ها در کشور کره جنوبی شامل سامانه سنتی صید ماهی “جوک‌بانگ‌ریئوم” در تنگه “جی‌جوک” این شیوه‌ی سنتی ماهیگیری، با بهره‌گیری از ساختارهای چوبی خاص، تعامل دیرینه انسان با طبیعت و منابع دریایی را در یکی از مناطق ساحلی جمهوری کره نمایان می‌سازد.

    سایت دیگر نیز در کشور کره جنوبی سامانه‌ جنگل‌داری و کشاورزی با درختان کاج در منطقه “اول‌جین” است. این سامانه‌ی بومی بر پایه‌ هم‌زیستی پایدار میان درختان کاج، فعالیت‌های کشاورزی و حفاظت از منابع طبیعی طراحی شده و نقش مهمی در معیشت و حفظ اکوسیستم دارد.

    سایت کشور پرتغال شامل سامانه‌ی آگروسیلوی‌پاستورال “مونتادو” در ارتفاعات “سرپا”، این سامانه‌ی چندمنظوره، ترکیبی از کشاورزی، جنگل‌داری و دامپروری است که با چشم‌اندازی منحصربه‌فرد، بازتاب‌ دهنده دانش سنتی و تنوع زیستی منطقه‌ای در جنوب پرتغال است.

    دیگر سایت در کشور تاجیکستان با نام “دره‌ الماسی”، سامانه‌ی یکپارچه‌ی دامداری و کشاورزی سازگار با شرایط کوهستانی دره‌ “الماسی” میزبان سامانه‌ای پویا و مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی است که با اتکاء بر شیوه‌های سنتی، زندگی جوامع محلی را در دامنه‌های کوهستانی پایدار نگه داشته است.

    برنامه جیاس با هدف شناسایی و حمایت از این میراث‌های زنده، تاکنون ۹۹ سامانه را در ۲۹ کشور جهان به ثبت رسانده است. این نظام‌ها، بیانگر تعامل پویای جوامع بومی با محیط زیست خود هستند و از ویژگی‌هایی چون تنوع زیستی کشاورزی، دانش‌ بومی و سنتی، فرهنگ‌ ارزشمند، سازمان‌های اجتماعی و مناظر طبیعی بهره‌مند هستند.

    صیانت پویا و مدیریت پایدار این نظام‌ها توسط کشاورزان، دامداران، ماهیگیران و ساکنان جنگل صورت می‌پذیرد که با دانش بومی و شیوه‌های متکی بر تجربه نسل‌ها، نقش مهمی در حفظ معیشت، امنیت غذایی و تداوم زیست‌بوم‌های محلی ایفا می‌کنند.

     

    اخبار مشابه امروز:

    پروازهای عراق به ایران از فردا دوباره برقرار می‌شود
    24 - تیر - 1404

    پروازهای عراق به ایران از فردا دوباره برقرار می‌شود

    به گزارش اکوایران،  وزارت حمل و نقل عراق از آغاز مجدد پروازهای هواپیمایی این کشور به مقصد ایران خبر داد. به گزارش ایسنا،   وزارت حمل و نقل عراق روز دوشنبه اعلام کرد که پروازهای هواپیمایی عراق به جمهوری اسلامی ایران از فردا سه شنبه ازسرگرفته می‌شود.   در بیانیه وزارت حمل و نقل عراق آمده است […]

    اختلال اینترنت به مجلس رسید
    24 - تیر - 1404

    اختلال اینترنت به مجلس رسید

    به گزارش اکوایران،  عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،  درباره کندی و اختلالات اخیر اینترنت، توضیحاتی ارائه کرد و گفت: روز گذشته، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به همراه معاونانش برای بررسی وضعیت موجود به کمیسیون صنایع دعوت شدند. به گزارش تابناک، وی با اشاره به محورهای مختلف جلسه با وزیر ارتباطات، افزود: یکی […]

    فعالیت ستادهای محلی رسیدگی به خانه‌های آسیب دیده در 12 منطقه تهران
    23 - تیر - 1404

    فعالیت ستادهای محلی رسیدگی به خانه‌های آسیب دیده در 12 منطقه تهران

    به گزارش اکوایران، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده برای رسیدگی به منازل آسیب‌دیده در جریان جنگ ۱۲ روزه به ایلنا گفت:  در حال حاضر حدود ۳۶۰۰ واحد مسکونی در تهران شناسایی شده‌اند که نیازمند مداخله عمرانی هستند. از این میان، ۲۰۰ واحد باید به طور کامل نوسازی شوند، ۲۵۰ واحد نیاز […]

    یک مدرس دانشگاه: در بازسازی فقط با کالبد یک ساختمان مواجه نیستیم
    23 - تیر - 1404

    یک مدرس دانشگاه: در بازسازی فقط با کالبد یک ساختمان مواجه نیستیم

    مرتضی هادی جابری مقدم، استاد دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران یکی از منتقدان مسئولیت تازه شهرداری تهران در حوزه بازسازی خانه‌های جنگ‌زده است. او در گفت‌وگو با اکوایران تاکید دارد که حوزه بازسازی عرصه‌ای تخصصی است. او در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه با اینکه شهرداری در این حوزه بایستی نقش‌آفرینی کند، موافق […]

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برو بالا