نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
چین به دولت ترامپ در مورد شعلهور کردن مجدد تنشهای تجاری با بازگرداندن تعرفهها بر کالاهایش در ماه آینده هشدار داد و کشورهایی را که با آمریکا برای قطع دسترسی چین به زنجیره تامین، قرارداد امضا میکنند، تهدید به تلافی کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، واشنگتن و پکن در ژوئن، به توافق تجاری دست یافتند که آتشبس شکنندهای را برقرار کرد، اما با توجه به اینکه بسیاری از جزئیات این توافق هنوز مشخص نیست، بازرگانان و سرمایهگذاران در دو سوی اقیانوس آرام منتظر هستند تا دریابند که این توافق ماندگار خواهد بود یا به تنشزدایی پایدار منجر میشود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، پس از آنکه تمام تعرفههای اعلام شده در آوریل به جز تعرفه ۱۰ درصدی را برای اکثر کشورها به تعویق انداخت تا برای آنها فرصت مذاکرات تجاری فراهم کند، اطلاعرسانی به شرکای تجاری خود در مورد تعرفههای بسیار بالاتر از اول آگوست را آغاز کرد.
چین که در ابتدا با تعرفههای وضع شده بیش از ۱۰۰ درصد روبرو شده بود، اکنون تا ۱۲ آگوست فرصت دارد تا با کاخ سفید به توافق برسد و مانع از اعمال مجدد محدودیتهای وارداتی اضافی دولت ترامپ در جریان مبادلات تعرفهای تلافیجویانه در آوریل و مه شود.
روزنامه رسمی چین در یادداشتی با اشاره به تبادلات در دور فعلی تنش تجاری چین و آمریکا نوشت: نتیجه کاملا واضح است؛ گفتوگو و همکاری، تنها مسیر درست است. این مقاله با عنوان «صدای چین» امضا شده و اصطلاحی است که این روزنامه برای بیان دیدگاههای خود در مورد سیاست خارجی استفاده میکند. این روزنامه با تکرار دیدگاه پکن مبنی بر اینکه تعرفههای ترامپ معادل «قلدری» است، افزود: عمل ثابت کرده است که تنها با پایبندی قاطع به مواضع اصولی، میتوان واقعا از حقوق و منافع مشروع خود محافظت کرد.
خبرگزاری رویترز گزارش کرد اگر ترامپ پایبند به اعمال تعرفهها باقی بماند، همان چیزی که روزنامه رسمی چین آن را «مهلت نهایی» نامیده است، این اظهارات رئیسجمهور آمریکا، زمینه را برای دور دیگری از جنگ تعرفهای فراهم میکند.
موسسه اقتصاد بینالملل «پترسون» (Peterson) اعلام کرد: اکنون میانگین تعرفه آمریکا بر صادرات چین، ۵۱.۱ درصد است، در حالی که میانگین تعرفه چین بر کالاهای آمریکایی، ۳۲.۶ درصد است و هر دو طرف تمام تجارت خود را پوشش میدهند. این روزنامه همچنین به اقتصادهای منطقهای حمله کرد که در حال بررسی قراردادهای کاهش تعرفه با آمریکا هستند و چین را از زنجیرههای تامین خود حذف میکنند.
این روزنامه نوشت: چین قاطعانه با هر طرفی مخالف است که قراردادی علیه منافع چین در ازای امتیازات تعرفهای امضا کنند. اگر چنین وضعیتی پیش بیاید، چین آن را نخواهد پذیرفت و قاطعانه برای محافظت از منافع مشروع خود واکنش نشان خواهد داد.
جواد ظریف نوشت: یک جنایتکار جنگی صلاحیت نامزد کردن کسی برای جایزه صلح نوبل را ندارد.
در حالیکه آسمان آسیا این روزها شاهد پرواز جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ آمریکاست، بسیاری این مانور نظامی را صرفاً یک رزمایش نمیدانند؛ واشنگتن پیامی چندلایه برای چین، متحدانش و حتی افکار عمومی مخابره میکند.
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر از نارضایتی خود نسبت به رئیس جمهور روسیه سخن گفت.
وزیران خارجه ایران و عربستان درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه رایزنی کردند.
Δ