نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در نشستی که امروز (شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴) میان اتاق تعاون ایران و سازمان تأمین اجتماعی برگزار شد، بر ضرورت همکاری راهبردی این دو نهاد برای تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی تأکید شد. بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون، با اشاره به نقش بیبدیل تعاونیها در اقتصاد کشور، خواستار تقویت حمایتها و تعاملات نهادی برای توسعه پایدار شد.
بهمن عبدالهی، رئیس اتاق ایران با اشاره به فعالیت تعاونیها گفت: بخشهای مختلف اقتصاد دارای شرکتهای تعاونی فعال هستند و عملاً اقتصاد بدون نقشآفرینی تعاونیها قابل تصور نیست.
وی تصریح کرد: امروز در کشور بیش از ۱۰۴ هزار شرکت تعاونی فعال وجود دارد که برای بالغ بر دو میلیون نفر به شکل مستقیم شغل ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به آمار عضویت تعاونیها تصریح کرد: بر اساس دادههای ثبتشده، حدود ۳۱ میلیون نفر عضو تعاونیها و صاحب سهم هستند. این آمار با لحاظ تعاونیهای سهام عدالت به دست آمده که نقش تأثیرگذار و گسترده این بخش را در جامعه نشان میدهد.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: بیش از ۴۵ درصد فعالیتهای کشاورزی کشور از طریق شرکتهای تعاونی انجام میشود. تعاونیها در بخشهای خدمات، آموزش، مراقبت و حملونقل نیز جایگاه پررنگ و غیرقابل جایگزینی دارند.
عبدالهی همچنین با اشاره به پویایی تعاونیها در سالهای اخیر عنوان کرد: در سال ۲۰۲۳ میلادی گردش مالی ۳۰۰ تعاونی برتر دنیا توسط سازمان جهانی تعاون (ICA) منتشر شد که نشان داد گردش مالی این شرکتها حدود ۲۴۰۰ میلیارد دلار است. این شرکتهای تعاونیها در بیشتر کشورهای اروپایی هستند، فعالیت دارند. به عنوان مثال، ۱۳۴ میلیارد دلار گردش مالی یک شرکت تعاونی اعتبار در کشور فرانسه است.
وی با اشاره به اهمیت نقش تعاون در اقتصاد بیان کرد: بخش تعاونمحور ایجاد فرصتهای شغلی و بستری بنیادین برای توسعه اقتصادی کشور است.
عبدالهی گفت: حمایت از تعاونیها نباید متوقف شود و باید ساختار حمایت، تسهیل و سیاستگذاری جدی برای توسعه این بخش در دستور کار قرار گیرد. تعاون باید بهعنوان مرکز تحول و پیشرفت اقتصادی کشور به مردم و مسئولان معرفی شود تا زمینه تحقق رشد چشمگیر مهیا گردد.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست به اشتراک رسالتهای اجتماعی اتاق تعاون و سازمان تأمین اجتماعی پرداخت و گفت: بر اساس اصول ۲۹، ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، سازمان تأمین اجتماعی مسئول تضمین کرامت انسانی از مسیر بیمه، درمان و بازنشستگی است و اتاق تعاون مأمور به گسترش عدالت اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی است.
عبدالهی اضافه کرد: واقعیت این است که هیچکدام از این دو نهاد ریشهدار بدون همکاری و همراهی یکدیگر قادر به دستیابی به اهداف کامل خود نخواهند بود. تعالی اقتصاد و تحقق عدالت اجتماعی بدون همافزایی این دو مجموعه ممکن نیست. رئیس اتاق تعاون ایران با تأکید مجدد بر لزوم تعامل مؤثر میان تعاون و تأمین اجتماعی ابراز امیدواری کرد، با همدلی و همکاری، گامهای مؤثری برای کاهش فاصله طبقاتی و ارتقای عدالت اقتصادی و اجتماعی برداشته شود.
بازار بورس امروز با روندی صعودی همراه بود و شاخص کل با افزایش بیش از ۱۴ هزار واحدی، معاملات خود را به پایان رساند. این رشد مثبت، نتیجه عملکرد مطلوب برخی نمادهای بورسی بود که باعث شد شاخص کل بورس حرکت صعودی نسبی را تجربه کند. در میان نمادهای تأثیرگذار، سه نماد «نوری»، «فارس» و «شبندر» بیشترین نقش را در رشد امروز بازار ایفا کردند.
هیئت مدیره و بازرسان کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی در نشستی با مدیرعامل این سازمان، بر ضرورت پرداخت معوقات حقوق فروردینماه بازنشستگان تأکید کردند. در این نشست، مدیرعامل تأمین اجتماعی از تلاشها برای تسویه ۱۸۵ همت بدهی دولت و شفافسازی درباره مسائل درمانی خبر داد.
در سالهای اخیر، کمبود نیروی کار به یکی از موانع اصلی رشد اقتصادی ایران تبدیل شده است. دستمزدهای پایین و عدم تطابق مهارتهای نیروی کار با نیازهای بازار، صنایع را با چالشهای جدی مواجه کرده و روند توسعه کشور را کند کرده است. اما چگونه میتوان این بحران را مدیریت کرد؟
طرح ساماندهی کارکنان دولت، که قرار بود گره مشکلات کارگران پیمانکاری را باز کند، سالهاست در پیچوخم وعدههای مکرر و موانع قانونی گرفتار مانده است. کارگرانی که چرخ تولید کشور را در سختترین شرایط میچرخانند، حالا نهتنها نگران زمان تصویب این طرح، بلکه نگران شمولیت آن هستند. آیا این بار وعدهها به نتیجه میرسد؟
Δ