نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصاد آنلاین، در پی انتشار نامهای از سوی دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر توقف فرآیند واگذاری بلوک مدیریتی شرکت سایپا، بازار سرمایه واکنش منفی نشان داد و بسیاری از سهامداران و فعالان این حوزه، این اقدام را مخرب ارزیابی کردند. بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اقتصادآنلاین با […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، در پی انتشار نامهای از سوی دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر توقف فرآیند واگذاری بلوک مدیریتی شرکت سایپا، بازار سرمایه واکنش منفی نشان داد و بسیاری از سهامداران و فعالان این حوزه، این اقدام را مخرب ارزیابی کردند. بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اقتصادآنلاین با ابراز نگرانی از این تصمیم، آن را ضربهای به اعتماد سهامداران و اصل پیشبینیپذیری اقتصاد کشور دانست.
بهنام صمدی در این گفتوگو با اشاره به اینکه شرکت سایپا بهصورت رسمی و شفاف اقدام به آگهی واگذاری سهام کرده بود، گفت: در شرایطی که خود شرکت آگهی داده و روند بررسی اهلیت خریداران آغاز شده، صدور چنین نامههایی از سوی نهادهای بالادستی بسیار عجیب است. بهویژه وقتی رئیسجمهور بر خصوصیسازی تأکید دارد، اینگونه اقدامات نهتنها به روند واگذاری لطمه میزند، بلکه بازار سرمایه را نیز دچار تردید میکند.
وی افزود: بازار سرمایه طی ماههای گذشته درگیر اخبار مربوط به واگذاری بلوک سایپا بوده و سهام مرتبط نیز بر اساس همین انتظارات ۶۰ درصد مثبت باز شد. وقتی بعد از این مدت ناگهان با یک نامه، کل فرآیند متوقف میشود، اساساً اعتماد سهامداران دچار آسیب جدی میشود.
این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: نماد سایپا پس از مجمع با صف خرید سنگین بازگشایی شد و بهواسطه اخبار مربوط به واگذاری، تقاضای بالایی را تجربه کرد. حالا با صدور این نامه، شاهد افت شدید تقاضا و فشار فروش در نماد سایپا هستیم. در روز انتشار این نامه، شاهد فروش نزدیک به ۸ میلیارد سهم در این نماد بودیم که کل بازارسرمایه را به وضعیت قرمز کشاند.
به گفته بهنام صمدی، اقدامات ناگهانی و بدون برنامه از سوی نهادهای تصمیمگیر، عملاً اصل پیشبینیپذیری اقتصاد را زیر سؤال میبرد: چنین رفتارهایی باعث بیاعتمادی سرمایهگذاران میشود و یکی از دلایل عدم بازگشت نقدینگی به بازار سرمایه نیز همین ناهماهنگیهاست. هنوز اعتماد از بین رفته در سال ۱۳۹۹ احیا نشده و حالا با چنین تصمیمهایی، روند ترمیم آن هم متوقف میشود.
صمدی با اشاره به برخی پذیرهنویسیهای اخیر در بازار سرمایه نیز گفت: در مورد پذیرهنویسی فطلوع دیدیم که ۷۰ درصد از پذیرهنویسی توسط خود ناشر خریداری شد و بازار عملاً مشارکت نداشت. این موضوع ریشه در بیاعتمادی دارد. وقتی سرمایهگذار میبیند با یک نامه، آینده یک سهم یا کل صنعت به خطر میافتد، ترجیح میدهد وارد بازار نشود.
بهنام صمدی در ادامه گفت: این رفتاری که سیاستمداران دارند با بازار سرمایه میکنند درست نیست آن هم در سالی که سال سرمایهگذاری برای تولید نام گذاری شده است و با وقوع این اتفاقات کسی اصلا حاضر نخواهد بود در بازار سرمایه سرمایهگذاری کند.
در بخش دیگری از گفتوگو، صمدی به شایعات مربوط به احتمال بازپسگیری مالکیت کروز از ایرانخودرو اشاره کرد و گفت: در مورد ایرانخودرو باید تأکید کرد که بحث بازپسگیری مطرح نیست، چون کروز این سهام را از دولت نخریده، بلکه از بازار سهام جمعآوری کرده است. کروز با خرید سهام و تشکیل مجمع، مدیریت شرکت را بهدست گرفته و اکنون مالکیت رسمی دارد.
وی ادامه داد: موضوع این نامه سایپا است و باتوجه به اینکه از خریداران سایپا نام بابک زنجانی هم منتشر شده است و اقدامات اخیر نشان میدهد برخی گروههای ذینفع با استفاده از لابیهای سیاسی، تلاش میکنند روند واگذاری را متوقف کنند. الان دعوای میان خریداران بالقوه و استفاده از ابزارهای رسانهای و سیاسی، به زیان بازار سرمایه تمام شده است.
صمدی در پایان با انتقاد از تعلل در اجرای برنامههای ساماندهی صنعت خودرو گفت: از بهمنماه سال گذشته، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا اعلام کرده بود که مشغول تدوین طرح ساماندهی صنعت خودرو هستند. حالا با گذشت بیش از چهار ماه، هنوز این طرح نهایی نشده و بازار در بلاتکلیفی به سر میبرد. این تأخیرها، اعتماد عمومی را تضعیف میکند.
از زمان برگزاری مجامع شرکتهای سهام عدالت تا ۳۱تیر، پایان برگزاری مجامع،۱۵شرکت اقدام به برگزاری مجامع خود کردند. ۱۰استان نیزدر این باره اقدامی انجام ندادند.
بررسیها و رایزنیهای اولیه برای راهاندازی صندوقهای قابل معامله مبتنی بر رمز ارز در بورس کالا انجام شد.
به گزارش اقتصاد آنلاین، گزارشهای اخیر از بازار سرمایه ایران نشاندهنده کاهش قابلتوجه فروش صنایع کلیدی در خردادماه ۱۴۰۴ نسبت به اردیبهشتماه است. بر اساس دادههای منتشرشده، صنایع خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی، استخراج کانههای فلزی و مواد و محصولات شیمیایی با کاهش فروش به ترتیب ۲۲، ۲۰، ۲۴ و ۲۳ درصدی مواجه شدهاند. […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، براساس اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، مهلت شرکت در طرح همیار یا همان بیمه سهام اشخاص حقیقی به مدت پنج روز کاری دیگر یعنی تا روز چهارشنبه هشتم مردادماه، تمدید شد. طبق اعلام قبلی سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه اوراق اختیار فروش تبعی همیار از […]
Δ