نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری معتقد است که طرح نمایندگان مجلس میتواند مشکل قدیمی ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت را حل کند.
به گزارش خبرنگار مهر، موضوع ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت، حل مسائل کشور با استفاده از تحقیقات علمی و مسئلهمحور بودن پژوهشها موضوعی است که در سالهای اخیر مورد تاکید مسئولان مختلف قرار گرفته است ولی با وجود همه تاکیداتها، سازوکار این ارتباط به خوبی شکل نگرفته و دانشگاهها در ایجاد این ارتباط با مشکل مواجه هستند.
در روزهای اخیر کلیات طرح «تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت» در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. این طرح که با هدف تقویت ارتباط میان دانشگاهها، جامعه و صنعت تهیه شده است، سازوکارهایی را برای همکاری بیشتر، هدایت تحقیقات دانشگاهی به سمت نیازهای کاربردی، تخصیص بودجه برای پژوهشهای مشترک و رتبهبندی نهادها بر اساس فعالیتهای پژوهشی و تعاملات با بخشهای خارج از دانشگاه را دنبال میکند.
دکتر پیمان صالحی؛ دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه باید حدود ۲۰ درصد از پایاننامههای حوزه علوم پایه و فنی و ۱۰ درصد از پایاننامههای حوزه علوم انسانی، مسئله محور باشند. همچنین ما باید محصولات با فناوری بالا داشته باشیم و باید به سمت حل مشکلات کشور برویم.
وی ادامه داد: سالهای سال است که دانشگاهها مشکلاتی در اجرای پروژههای ارتباط با جامعه و صنعت دارند. غیر از مسائل مالی، موضوعاتی مثل گرفتن مفاصا حساب بیمه، موضوع گرید دانشگاهها و … مسائلی هستند که در انجام پروژههای ارتباط با جامعه و صنعت مشکلاتی ایجاد میکنند.
دبیرکل شورای عالی عتف با بیان اینکه در طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس به این مشکلات به خوبی اشاره شده است؛ افزود: این طرح در مراحل اولیه قرار دارد و باید محتوای آن در کمیتههای کارشناسی بررسی شود. امیدواریم نمایندگان مجلس نیز این همکاری و هماهنگی را داشته باشند تا این طرح که به نظر من یک طرح تاریخی در کشور است به تصویب برسد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا طرح فعلی با سایر قوانینی که در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه وجود دارد، متفاوت است؛ گفت: بله، متفاوت از قوانین موجود است و به در آن به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری؛ به عنوان عالیترین شورا در این حوزه که ریاست آن به عهده رئیسجمهور است، توجه ویژه شده است، چراکه این شورا هم شان اجرایی و هم شان سیاستگذاری دارد.
صالحی با تاکید بر جایگاه شورای عالی عتف، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه شورای عالی عتف متعلق به حوزه علوم، تحقیقات و فناوری کل کشور است و تمامی دستاندر کاران این حوزه عضو این شورا هستند؛ من فکر میکنم با کمک این طرح بتوانیم در شورای عتف یک همافزایی ایجاد کنیم و در آینده شاهد اتفاقات بهتری در حوزه ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت باشیم.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان، با تبیین مراحل تدوین و اجرای برنامه عملیاتی نظام جامع آموزش این حوزه گفت: در سال جاری مرحله دوم اجرای برنامه در سطح وسیعتر و در سه استان عملیاتی میشود.
رئیس سازمان سنجش از برگزاری آزمونهای صلاحیت حرفهای روانشناسان، صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضائی و اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری در پنجشنبه و جمعه ۲ و ۳ مرداد خبر داد.
کارت شرکت در آزمون صدور پروانه تأسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی سال ۱۴۰۴ منتشر شد. این آزمون صبح روز جمعه سوم مردادماه ۱۴۰۴ برگزار می شود.
برخی از متخصصین حوزه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف، به بررسی فرصتها و چالشهای ناشی از ورود هوش مصنوعی به آموزش عالی پرداخته و در گزارشی ابعاد این موضوع را بررسی کردند.
Δ