نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، سازمان خصوصیسازی درباره صحبت یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه ۶۰ همت از پول سهام عدالت در یک شرکت خصوصی تجمیع شده است ضمن تکذیب این مساله اعلام کرد: صرفاً سود سهام شرکتهای غیربورسی تا قبل از واریز به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، سازمان خصوصیسازی درباره صحبت یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه ۶۰ همت از پول سهام عدالت در یک شرکت خصوصی تجمیع شده است ضمن تکذیب این مساله اعلام کرد: صرفاً سود سهام شرکتهای غیربورسی تا قبل از واریز به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در حسابهای دولتی نگهداری میشود که فرآیند مذکور از سوی دستگاههای نظارتی شامل دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی و سازمان حسابرسی مورد نظارت و بازرسی قرار گرفته است.
روز گذشته ابوالقاسم جراره ـ نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع گفته بود که ۶۰ هزار میلیارد تومان پول سهام عدالت در یک شرکت خصوصی تجمیع شده و بین سهامداران توزیع نشده است.
در این خصوص سازمان خصوصی سازی طی بیانیهای اعلام کرد: «متعاقب صدور فرمان مورخ ۱۳۹۹/۰۲/۰۹ مقام معظم رهبری در موضوع آزادسازی سهام عدالت، آییننامه اجرایی آزادسازی سهام عدالت به تصویب شورای عالی بورس رسیده است. به موجب تکلیف مقرر در این آیین نامه؛ سازمان خصوصی سازی اطلاعات هویتی کل مشمولین سهام عدالت به همراه میزان سهام هر یک از آنان را در تاریخ ۱۳۹۹/۰۳/۳۱ به شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) تحویل نموده است؛ بنابراین از همان تاریخ و به موجب آییننامه مذکور، مسئولیت پیگیری، وصول و واریز سود شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه محول شده است.
همچنین مقرر شد، این سازمان بر اساس آیین نامه فوق و تا تعیین تکلیف شرکتهای غیربورسی (۱۳ شرکت) و ساماندهی آنها، نسبت به وصول سود سهام این شرکتها اقدام و پس از دریافت به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز نموده تا ضمن تجمیع با سود سهام شرکتهای بورسی (۳۶ شرکت) توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب مشمولین سهام عدالت واریز گردد.
از تاریخ مذکور با توجه به توضیحات فوق در رد ادعای خلاف واقع نماینده محترم نکات زیر قابل ذکر است:
منظور از شرکت خصوصی، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار است.
سازمان خصوصی سازی اطلاعی از رسوب وجوه مذکور و مورد ادعای نماینده محترم ندارد.
اساساً سازمان خصوصی سازی هیچگونه مسئولیتی برای وصول سود سهام شرکتهای بورسی ندارد.
سازمان خصوصی سازی هیچگونه مسئولیتی در خصوص توزیع و واریز سود سهام عدالت بین مشمولین ندارد.
سازمان خصوصی سازی صرفاً سود سهام شرکتهای غیربورسی را تا قبل از واریز به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در حسابهای دولتی خود نگهداری میکند و تا پیش از این در کمترین فاصله زمانی ممکن تا زمان واریز سود به حساب مشمولین، به حساب شرکت مذکور واریز کرده است.
فرآیند مذکور از سوی دستگاههای نظارتی مستقر در سازمان خصوصی سازی شامل دیوان محاسبات کشور، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان حسابرسی؛ مورد نظارت و بازرسی قرار گرفته است.
در ارائه اخبار مربوط به یک طرح ملی که حدود ۵۰ میلیون نفر ازآحاد مردم در آن سهامدار هستند ملاحظات ویژه اجتناب ناپذیر است. همانطور که گفته شده از سال ۱۳۹۹ اکثر امور مربوط به سهام عدالت از جمله نحوه پرداخت سود سهام بین مشمولین از سازمان خصوصی سازی منتزع و به سازمان بورس و اوراق بهادار محول شده است.
ضمن آنکه شرکت خصوصی مورد اشاره توسط ایشان، همان شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه میباشد که اگر چه ماهیت آن غیردولتی است لیکن تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار و تسویه وجوه و در چارچوب مصوبات شورای عالی بورس فعالیت و اقدام مینماید. در شرایطی که سازمان خصوصی سازی به عنوان یکی از نهادهای اصلی جلب سرمایه گذاری در اجرای شعار سال محسوب میشود، اظهارات غیردقیق باعث سلب اعتماد در این زمینه خواهد شد.»
اقتصاد آنلاین- رجا ابوطالبی: بررسی دادههای تولیدی صنعت خودرو طی یک سال گذشته نشان میدهد خردادماه ۱۴۰۴ به یکی از کمسابقهترین دورههای افت تولید در سالهای اخیر تبدیل شده است. میزان تولید خودرو در خردادماه امسال تنها ۵۸٬۷۹۳ دستگاه بوده است؛ رقمی که نهتنها ۴۰ درصد کمتر از اردیبهشت بوده بلکه ۴۵ درصد پایینتر از خردادماه […]
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، سید جواد جهرمی روز سه شنبه در مجمع عمومی سالانه بورس کالای ایران رشد قابل توجه سهم بازار مالی و مشتقه از ارزش کل معاملات بورس کالا را مهمترین دستاورد سال ۱۴۰۳ دانست و گفت: افزایش سهم بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا، نشانه روشنی از قرار […]
تعداد نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه ایران، در پایان فصل بهار ۱۴۰۴ به ۱۲۳۵ نهاد رسید.
به گزارش اقتصاد آنلاین، در دورانی که نظام مالی جهانی روزبهروز به همپیوستهتر، پیچیدهتر و پرتلاطمتر میشود، دیگر نمیتوان بازارهای مالی را با ابزارهای سنتی و مفروضات سادهانگارانه تحلیل کرد. در چنین بستر پویایی، یکی از نوظهورترین و در عین حال تاثیرگذارترین شاخههای میانرشتهای که طی دهههای اخیر توانسته توجه تحلیلگران، اقتصاددانان و سرمایهگذاران را […]
Δ