نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
رایتل و مخابرات ایران برندهی مزایدهی واگذاری باندهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتزی 5G شدند.
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از زومیت، حمید فتاحی اعلام کرد دو شرکت خدمات ارتباطی رایتل و مخابرات ایران در مزایدهی واگذاری باندهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز بهترتیب برنده بلوک اول و دوم فرکانسی شدند.
حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، گفت: «بر اساس مصوبه ۳۶۰-۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، واگذاری بلوکهای فرکانسی ۳۶۰۰-۳۸۰۰ مگاهرتز در قالب دو بلوک ۱۰۰ مگاهرتزی از طریق مزایده انجام شد. با واگذاری این باندهای فرکانسی، توسعه نسل پنجم ارتباطات شتاب میگیرد.»
به گفتهی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ضوابط واگذاری این باندهای فرکانسی بر اساس سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، مصوب شورای عالی فضای مجازی دربارهی ایجاد امکان اتصال کاربران با استفاده از فناوریهای نسل جدید ارتباطی و بهمنظور توسعهی شبکه ارتباطی سیار کشور تدوین و تصویب شده است.
اپراتورهای برنده مزایده موظف هستند بهصورت تدریجی امکان دسترسی کاربران را به نسل پنجم ارتباطات سیار (5G) فراهم کنند. تعهد امکان دسترسی به 5G از سال ۱۴۰۴ بهصورت سالانه در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مشخص شده است.
پیش از این، شرکت خدمات ارتباطی رایتل ارتباطات نسل پنجم (5G) را ارائه نمیداد و بهنظر میرسد حالا با بهدست آوردن این امتیاز و برنده شدن در مزایدهی باندهای فرکانسی، به میدان رقابت با دو اپراتور همراه دیگر بازگردد.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (X) دربارهی این مزایده نوشت: «با انجام مزایده، واگذاری فرکانسهای ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ مگاهرتز بهعنوان یکی از مهمترین فرکانسهای توسعه 5G، مسیر توسعه اینترنتِ بسیار سریع و بهروزِ ثابت و سیار با شتاب زیاد آغاز میشود و انشاءالله مردم و کسبوکارها بهزودی از آن بهرهمند خواهند شد.»
بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت هم در پستی اضافه کرد: «باند فرکانسی ۳٫۶ الی ۳٫۸ گیگاهرتز یکی از محدودههای کلیدی برای توسعه شبکههای 5G به لحاظ پوشش و سرعت است. واگذاری این باند به اپراتورهای سیار اقدام مهمی در راستای توسعه 5G در کشور و تحول در کیفیت دسترسی مردم به اینترنت است. اگرچه ضریب نفوذ گوشیهای مجهز به 5G در ایران بین ۲۰-۲۵ درصد هست، بدون شک تسریع در توسعه شبکه 5G در مناطق پرتراکم شهری بار شبکههای 4G اپراتورها را سبکتر خواهد کرد.»
۵۸۵۸
«مشکلی که ما در حوزه فیلترینگ و امنیت سایبری میبینیم، خاص این حوزه نیست؛ این جنس از گرهخوردگیِ سیاستگذاری را در موضوعات دیگر هم داریم، از انرژی و بنزین گرفته تا حتی ارز و اقتصاد. همهجا میدانیم مسئله چیست، اعداد و شواهد روشناند، ولی مواجهه با آنها پیچیده و گاهی ناممکن میشود، چون جنس مسئلهها فقط فنی نیست، بلکه با مسائل اجتماعی و فرهنگی گره خوردهاند.»
وحید فرید، کارشناس فناوری بر این باور است که نبود دسترسی آزاد به اینترنت، خود بهنوعی یک راه برای ناامنشدن فضای کاربری باز میکند و کاربران هم از آنچه در حال وقوع است آگاه نیستند.
محمدجواد آذریجهرمی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اختلال گسترده «GPS» و تاثیر آن بر زندگی مردم عادی اظهارنظر کرد.
محققان آمریکایی دقیقترین ساعت اتمی جهان را ساختند. این دستگاه که برپایه یک یون آلومینیوم کار میکند، میتواند زمان را با دقت ۱۹ رقم اعشار اندازهگیری کند. این دستاورد که حاصل ۲۰ سال تحقیق است، تعریف جهانی «ثانیه» را نیز تغییر میدهد.
Δ