نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با اقتصادآنلاین درباره تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو و تأثیر آن بر بازار سرمایه گفت: هرچند این اقدام را میتوان گامی مثبت تلقی کرد، اما نباید آن را بهمنزله تأیید نهایی و قطعی تلقی کرد، چرا که تصمیمگیری نهایی درباره این موضوع نیازمند تأیید نهادهای بالادستی […]
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با اقتصادآنلاین درباره تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو و تأثیر آن بر بازار سرمایه گفت: هرچند این اقدام را میتوان گامی مثبت تلقی کرد، اما نباید آن را بهمنزله تأیید نهایی و قطعی تلقی کرد، چرا که تصمیمگیری نهایی درباره این موضوع نیازمند تأیید نهادهای بالادستی از جمله مقام معظم رهبری است.
وی افزود: طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی نظام باید به تأیید رهبری برسد؛ بنابراین تا زمانی که تأیید نهایی از سوی عالیترین مقام نظام انجام نشود، نمیتوان عضویت ایران در پالرمو را نهایی دانست.
آقابزرگی در ادامه اظهار کرد: با فرض نهایی شدن عضویت ایران در کنوانسیون پالرمو، که ناظر بر شفافیت مالی، مراودات ارزی و افشای منابع مالی در گردش است، میتوان انتظار داشت زمینههای بهتری برای اتصال اقتصاد ایران به نظام مالی جهانی فراهم شود.
وی با اشاره به اثرگذاری کوتاهمدت و بلندمدت این موضوع گفت: در کوتاهمدت، بازار ممکن است تنها واکنش روانی مثبت نشان دهد. اما در میانمدت و بلندمدت، در صورت کاهش سطح تنشهای ژئوپلیتیک، نظامی و سیاسی، عضویت در این کنوانسیون میتواند تأثیر واقعی و مثبتی بر اقتصاد کلان و بازار سرمایه بگذارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه گروه بانکی سهم کوچکی از ارزش بازار بورس را به خود اختصاص میدهد، خاطرنشان کرد: با این وجود، به دلیل ماهیت فعالیت این گروه و تأثیرپذیری مستقیم از نظام بانکی جهانی، اولین اثرات اجرایی عضویت در پالرمو احتمالاً در همین گروه مشهود خواهد بود. البته تأثیر کامل این فرآیند مشروط به بهبود رتبه اعتباری ایران و کاهش ریسکهای کلان کشور است.
آقابزرگی با اشاره به عملکرد دولت و تجربههای گذشته در مواجهه با تحریمها گفت: برخلاف برخی دیدگاهها، بهنظر میرسد بخش عمدهای از ناترازیهای اقتصادی کشور، فارغ از تحریمها، ریشه در بیانضباطیهای مالی و ساختار بودجه دارد.
او افزود: حتی در صورت رفع تحریمها، اگر سیاستهای فعلی حکمرانی اقتصادی ادامه یابد، ممکن است بهجای کاهش فساد و ناکارآمدی، شاهد افزایش آن باشیم. در واقع، افزایش منابع مالی میتواند به رشد پروندههای سوءاستفاده و ناهنجاریهای مالی نیز منجر شود، مگر آنکه ساختار نظارتی اصلاح گردد.
این کارشناس بازار سرمایه با تحلیل وضعیت فعلی شاخص بورس گفت: با وجود همه مشکلات و تهدیدها، معتقدم شاخصکل بورس پتانسیل حرکت به سمت ۴ تا ۵ میلیون واحد را دارد. این پیشبینی بر اساس دادههای تکنیکال، سابقه تاریخی رفتار شاخص و نیز نسبت قیمت به درآمد (P/E) است که از حدود ۳۸ مرتبه در سال ۱۳۹۹ به کمتر از ۶.۵ مرتبه رسیده است.
او همچنین به کاهش ارزش دلاری بازار سرمایه از ۳۳۰ میلیارد دلار به زیر ۱۳۰ میلیارد دلار اشاره کرد و گفت: این مسئله، بههمراه کاهش شکاف نرخ ارز آزاد و توافقی، به افزایش سودآوری شرکتهای صادراتمحور مانند پتروشیمیها، فولادیها و پالایشیها کمک خواهد کرد.
آقابزرگی در پایان با اشاره به حجم عظیم نقدینگی در کشور اظهار کرد: در شرایطی که بازارهای موازی مانند ارز، مسکن، خودرو و طلا با محدودیتهای جذب سرمایه مواجه هستند، بخش مهمی از نقدینگی میتواند وارد بازار سرمایه شود و رشد قابل توجهی را رقم بزند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از جماران، امروز چهارشنبه (۱ مرداد ۱۴۰۴)، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی در این سهام به ۶ میلیون۶۹۱ هزار و۸۲۴ تومان رسید. شاخص کل بازار بورس نیز با ۶۸۹۶ واحد کاهش در ارتفاع ۲.۸۳۷.۰۰۷ و شاخص هم وزن در ارتفاع […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، بورس تهران امروز در آخرین روز کاری هفته در روند کاهشی و آهسته قرار گرفت. شاخص کل بورس در نهایت با کاهش ۶ هزار و ۸۹۶ واحد به رقم ۲ میلیون و ۸۳۷ هزار و ۷ واحد رسید. شاخص هموزن بورس نیز با کاهش ۵ هزار و ۱۴۹ واحد […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، در جلسه کمیته پایش ریسک بازار با موضوع تعدیل ضرایب اعتباری، که امروز به پیشنهاد کانون کارگزاران و در پاسخ به درخواست فعالان بازار سرمایه برگزار شد، ضریب اعتباری صندوقهای اهرمی معادل ۷۰ درصد سهام تعیین شد. بر اساس تصمیمات اتخاد شده، ضریب اعتباری صندوقهای اهرمی از روز […]
اهالی بازار سرمایه ایران امروز عصر در چهلمین روز از شهادت مظلومانه شهید سینا سلیمانی، نماد عزت و افتخار صنعت مالی کشور که به دست رژیم سفاک صهیونیستی به لقاءالله پیوست، گردهم میآیند.
Δ