نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حوزه علمیه باید بتواند به نیازهای جدید پاسخ دهد، گفت: طلاب باید قدرت پاسخگویی به شبهات روز جامعه را با منطق و استدلال داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله سید ابوالحسن مهدوی در اجلاس مدیران مدارس علمیه خواهران استان اصفهان، رسالت حوزههای علمیه را تربیت بانوان مؤمن، فهیم و اثرگذار در عرصه دین و جامعه دانست و اظهار کرد: زحماتی که شما در تربیت طلاب متحمل میشوید، ارزشمند و قابل تقدیر است. اما باید توجه داشت که مدیر حوزه باید خود اهل علم، تهذیب و عمل باشد؛ چرا که فاقد شیء، معطی آن نمیتواند باشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به روایات و تأکید اهل بیت (ع)، سه محور اساسی تربیت در حوزههای علمیه را چنین برشمرد: طلاب باید در پایان دوره تحصیل خود از نظر اعتقادی به مرحله یقین، از نظر اخلاقی به تهذیب نفس و از نظر عملی به مرتبه انجام عمل صالح رسیده باشند. اگر این سه هدف محقق نشود، مسیر تربیت ناقص است.
وی در ادامه گفت: مبنای ما در اعتقادات، رسیدن به یقین است؛ نه ایمان تقلیدی. در حوزه باید استدلالهای عقلی و محکم در اثبات توحید، نبوت، امامت، ولایت فقیه و معاد ارائه شود.
آیتالله مهدوی با تأکید بر تهذیب اخلاق تصریح کرد: وظیفه دوم حوزه، تبدیل صفات رذیله به فضائل اخلاقی است. طلبهای که وارد حوزه میشود، اگر گرفتار بخل، غضب، شهوت یا تکبر باشد، باید حوزه زمینهای فراهم کند تا به جای آن، صفاتی چون سخاوت، حلم، عفت و تواضع در او نهادینه شود.
وی در ادامه افزود: فقه، صرفاً دانستن احکام نیست، بلکه باید به گونهای آموزش داده شود که خروجی آن عمل صالح باشد؛ یعنی انجام واجبات، ترک محرمات و رعایت آداب دینی در زندگی روزمره.
نماینده مردم استان اصفهان در مجلس خبرگان، با اشاره به نقش دروس تخصصی در تحقق اهداف حوزه، اظهار کرد: تمامی رشتهها اعم از تفسیر، فلسفه، تاریخ، مشاوره خانواده و تبلیغ کودک، باید در یکی از سه حوزه اعتقادات، اخلاق و فقه تعریف شوند. اگر درسی نتواند در این سه محور نقشی ایفا کند، باید در محتوای آن بازنگری شود.
آیتالله مهدوی با تأکید بر اینکه حفظ قرآن هدف نهایی نیست، گفت: اگر کسی حافظ قرآن باشد اما هنوز گرفتار حب دنیا، کینه، بخل یا سوخلق باشد، یعنی قرآن در جان او نفوذ نکرده است. تلاوت، حفظ، تفسیر و کتابت قرآن، همه مقدمه تربیت و عملاند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به مسائل روز تأکید کرد: حوزه باید بتواند به نیازهای جدید پاسخ دهد؛ از تبلیغ کودک تا فعالیت در عرصه رسانه. طلاب باید قدرت پاسخگویی به شبهات روز جامعه را با منطق و استدلال داشته باشند.
معاون علمی حوزه علمیه خراسان، با تبیین مراحل تدوین و اجرای برنامه عملیاتی نظام جامع آموزش این حوزه گفت: در سال جاری مرحله دوم اجرای برنامه در سطح وسیعتر و در سه استان عملیاتی میشود.
رئیس سازمان سنجش از برگزاری آزمونهای صلاحیت حرفهای روانشناسان، صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضائی و اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری در پنجشنبه و جمعه ۲ و ۳ مرداد خبر داد.
کارت شرکت در آزمون صدور پروانه تأسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی سال ۱۴۰۴ منتشر شد. این آزمون صبح روز جمعه سوم مردادماه ۱۴۰۴ برگزار می شود.
برخی از متخصصین حوزه هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف، به بررسی فرصتها و چالشهای ناشی از ورود هوش مصنوعی به آموزش عالی پرداخته و در گزارشی ابعاد این موضوع را بررسی کردند.
Δ