نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
یک منتقد و مستندساز در یادداشتی به ویژگیهای مستند «فرار از قصر» که داستان مهمترین فرار از زندان در تاریخ سیاسی ایران را روایت میکند، پرداخت.
به گزارش خبرنگار مهر، احسان مفیدیکیا مستندساز و منتقد سینمای مستند در یادداشتی به مستند «فرار از قصر» که به مرحله دوم داوری سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند رسیده است، پرداخت.
متن این یادداشت بدین شرح است:
«مستند «فرار از قصر» روایتی از بزرگترین نقشه فرار از زندانِ تاریخ سیاسی ایران است که ضمن آن سرگذشت حزب توده ایران با نگاه به شخصیتهای اصلی اش مرور میشود. سید احسان عمادی که نویسنده و کارگردان این مستند است، در مقام پژوهشگر هم، خود کار را دست گرفته و گنجینه درخور توجهی از سپهر سیاسی ایران از دهه ۲۰ تا دهه ۶۰ با تمرکز بر فعالیتهای حزب و سرانش در رخدادهای سیاسی و اجتماعی کشور فراهم کرده است.
عمادی برای اینکه همه چیز را در نهایت دقت و وضوح بیان کند از هیچ چیز فروگذار نکرده است؛ حرکت روی عکسهای دیده نشده از سران حزب، بازسازی ترکیبی واقعگرا و گرافیکی از صحنههای فرار، تصویرسازی و استفاده از اطلاعنگاشت برای رسم مناسبات درون حزبی و تعیین جایگاه افراد و رجوع به مصاحبههای صوتی و تصویری شاهدان و بازیگران آن روزها از هر ۲ طرف ماجرا، هر کدام بخشی از بار روایت را به دوش میکشند.
در این مستند ما با پی گرفتن آنچه بر نورالدین کیانوری، مرتضی یزدی، حسین جودت، خسرو روزبه، عبدالحسین نوشین (و دیگرانی که در طرح، اجرا و فرار از زندان قصر دخیل بودهاند) گذشته، به نوعی از تاریخچه فعالیت حزب توده ایران، به عنوان یکی از بازیگران عرصه سیاست در دورههای پهلوی اول و دوم آگاه میشویم و برای این صدا و تصویر فریدون کشاورز، عطاءالله خسروانی، بزرگ علوی، محسن مبصر که خود به گونهای در ارتباط با این افراد بودهاند بهترین شاهد است.
مستند بلند «فرار از قصر» اولین همکاری مشترک حسام اسلامی در مقام تهیهکننده و احسان عمادی نبوده است، این ۲ پیش از این مستندهای تاریخی «محاکمه» و «رزمآرا؛ یک دوسیه مسکوت» را در کارنامه داشتهاند که هر کدام به نوبه خود مورد توجه علاقهمندان مستندهای تاریخ ایران معاصر قرار گرفتهاند و با همین پیشینه میتوان گفت که استقبال از آخرین ساخته این ۲ نیز دور از انتظار نیست.»
جشن مستقل سینمای مستند ایران رویدادی سالانه است که با همکاری انجمن صنفی تهیهکنندگان سینمای مستند و انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و زیر نظر هیئت رئیسه جشن برگزار میشود.
این جشن در دوره سیزدهم به ریاست محمد شکیبانیا به شیوه آکادمی داوری و اختتامیه آن ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
عباس ناصری هنرمند کاریکاتوریست که یکی از هنرمندان واکنش سریع در عرصه کاریکاتور به حساب میآید، از چالشهای این هنر گفت و پیشنهادهایی برای پر کردن جای خالی کاریکاتور در رویدادها داد.
محمدرضا لطفی کارگردان فیلم «تعارض» با اشاره به اکران آنلاین این فیلم گفت که «هنروتجربه» برای جریانساز شدن باید از چارچوب سینمای دولتی خارج شود.
شایان افشردی معتقد است نمایش «باغ عدن» نه از یک متن ایستا، بلکه از دل چند سال تجربه زیسته و واکنش به شرایط اجتماعی شکل گرفته است و خلاف شکل بازیگری رایج تئاتر ایران حرکت میکند.
قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما در بحث تولید محتوا در کشور هم از نظر فرهنگی و هم از نظر اقتصادی داریم ضرر میکنیم، صداوسیما در این بخش دارد کوتاهی میکند.
Δ