نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
استارلینک ایلان ماسک، در عرصه اینترنت ماهوارهای، با رقبای قدرتمندی روبرو شده است که رقابت برای کسب برتری در اتصال فضایی را به شدت داغ کردهاند. گزارشهای جدید نشان میدهد که چین با سرعت سرسامآوری در حال توسعه شبکه ماهوارهای مدار پایین زمین (LEO) خود است.
به گزارش خبرآنلاین، شرکت SpaceSail مستقر در شانگهای، یکی از پیشروترین شرکتهای اینترنت ماهوارهای چین، با جدیت تمام در حال گسترش فعالیتهای خود در بازارهای بینالمللی است.
این شرکت قراردادهایی برای ارائه خدمات در برزیل و قزاقستان به امضا رسانده و مذاکرات با بیش از ۳۰ کشور دیگر نیز در جریان است. هدف SpaceSail استقرار ۶۴۸ ماهواره LEO در سال جاری و توسعه ناوگان خود به ۱۵۰۰۰ ماهواره تا سال ۲۰۳۰ است که میتواند به رقیبی جدی برای دسترسی جهانی استارلینک تبدیل شود. گفته میشود که این شرکت از پشتیبانی مالی دولتی شرکت فناوری ماهوارهای شانگهای اسپیسکام (SSST) برخوردار است.
به نقل از شهرسختافزار، آمازون به رهبری جف بزوس نیز با پروژه Kuiper و سرمایهگذاری ۱۶ میلیارد دلاری به صنعت اینترنت ماهوارهای وارد شده است. انتظار میرود این پروژه تا سال ۲۰۲۵، مبلغی بالغ بر ۳.۵ میلیارد دلار صرف پرتاب ماهوارهها کند و هدف آن ارائه دسترسی گسترده به اینترنت و ادغام با سرویسهای وب آمازون (AWS) است. با این حال، پروژه Kuiper در برابر استارلینک که هم اکنون حضور قوی در بازار و برند شناختهشدهای دارد، نبرد سختی را پیش رو دارد.
درحال حاضر استارلینک که توسط اسپیسایکس اداره میشود، حضور خود در بازارهای جهانی را تثبیت کرده است. این شرکت خدمات اینترنت ماهوارهای خود را در بیش از ۱۰۰ کشور از جمله ایالات متحده، انگلستان و کشورهای مختلف در سراسر اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا ارائه میدهد.
در مقابل، پروژه Kuiper آمازون هنوز در مرحله توسعه قرار دارد. این طرح قصد دارد اولین ماهوارههای تولیدی خود را در اوایل سال ۲۰۲۵ مستقر کند و ارائه خدمات پهن باند را در اواخر همان سال آغاز نماید. اگرچه مناطق خدماتی خاصی به طور رسمی اعلام نشده است، اما هدف آمازون ارائه پهنای باند پرسرعت و با تأخیر کم به جوامع محروم و کمبرخوردار در سراسر جهان است.
گسترش سریع ماهوارهای چین نگرانیهایی را در مورد خطرات احتمالی امنیت دادهها به وجود آورده است که یادآور جنجالهای گذشته است. دولتهای غربی پیش از این زیرساختهای مخابراتی هواوی را به عنوان یک تهدید بالقوه سایبری معرفی کرده و منجر به ممنوعیتها و محدودیتهایی در چندین کشور شدهاند. به طور مشابه، تیکتاک نیز به دلیل ادعای به اشتراکگذاری دادهها با دولت چین مورد بررسی قرار گرفته است.
۵۸۵۸
سهشنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد و گزارشی از وضعیت کشور در جریان جنگ ۱۲ روزه و همچنین عملکرد وزارتخانه تحت مسئولیتش ارائه داد. این حضور وزیر ارتباطات را میتوان جلوهای تمامقد از مواجهه دستگاه اجرایی کشور با یکی از پیچیدهترین چالشهای حکمرانی در دوران معاصر دانست. حکمرانی دیجیتال در شرایط بحران، و تضاد بین نیاز به اقتدار فناورانه با میل به کنترل سختافزار اجتماعی از جمله موضوعات اساسی در این گزارش بود.
ستار هاشمی روز ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در قامت یک وزیر متناسب با خواست مردم جلوه کرد. متخصص برجسته هوش مصنوعی که گرفتار افکاری متعلق به دنیای ماقبل هوش مصنوعی شده است.
در آستانه رونمایی رسمی سری پیکسل ۱۰ در تاریخ ۳۰ مرداد، گوگل با انتشار یک تیزر کوتاه طراحی نهایی گوشی Pixel ۱۰ Pro را تأیید کرد؛ گوشی هوشمندی که با تراشهی Tensor G۵، نمایشگر OLED فوقروشن، دوربینهای پیشرفته و ظرفیت حافظه تا ۱ ترابایت، چشمها را به خود خیره کرده است.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صبح امروز (۳۱ تیر ۱۴۰۴) با حضور در جلسه صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت ارتباطات در دوره جنگ ۱۲ روزه به نمایندگان ارائه داد.
Δ