نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
انتشار نخستین چهره از قاتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، سؤالی را در فضای مجازی مطرح کرده که چرا تصویر چهره قاتل شطرنجی شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد شهریاری؛ سرپرست دادسرای جنایی در نخستین ساعت کاری امروز سهشنبه 30 بهمن از دستگیری متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: متهمان در تحقیقات اولیه به سرقت و قتل امیرمحمد خالقی اعتراف کردند.
ساعتی بعد قوه قضاییه نخستین تصاویر هر دو متهم را ـ قاتل با هویت احمد و راکب موتورسیکلت با هویت امیر ـ منتشر کرد، تصویری که در آن چهره متهمان شطرنجی بود.
در ادامه برخی در فضای مجازی این شبهه را مطرح کردند که شطرنجی کردن چهره متهمان شاید عمدی و بابرنامه باشد، حتی یکی از رسانهها در کانال رسمی خود در فضای مجازی بر اساس غلیان احساسات و یا شاید هم بهطعنه نوشت؛ دلیل شطرنجی شدن تصویر متهمان برای حفظ آبروی متهمان نزد پدر و مادر و بچههای محلهای آنها باشد! اما حقیقت امر در اجرای قانون است؛ بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، نمایش تصویر و نام متهمان تا پیش از صدور و ابلاغ رأی قطعی پرونده ممنوع است.
مطابق ماده 96 قانون آیین دادرسی کیفری، انتشار تصویر و سایر مشخصات مربوط به هویت متهم در کلیه مراحل تحقیقات مقدماتی توسط رسانهها و مراجع انتظامی و قضایی ممنوع است مگر در مورد اشخاص زیر که تنها بهدرخواست بازپرس و موافقت دادستان شهرستان، انتشار تصویر و یا سایر مشخصات مربوط به هویت آنان مجاز است که عموماً برای شناسایی مخفیگاه متهم و یا شناسایی قربانیان احتمالی دیگر متهم این مجوز صادر میشود، بنابراین شطرنجی شدن چهره متهمان در عکس منتشرشده و نیز اعلام نشدن هویت کامل متهمان به این دلیل قانونی بوده است.
انتهای پیام/+
وکیل خانواده الهه حسیننژاد با تأکید بر اینکه خواسته اولیای دم همچنان قصاص قاتل است گفت: قرار است جلسه محاکمه به صورت غیرعلنی برگزار شود.
معاون برنامه ریزی و امور عمومی دیوان عالی کشور گفت: بین ۱۵ تا ۲۰ درصد مورد پذیرش قرار گرفته است.
حکم اعدام دو عضو عملیاتی گروهک تروریستی منافقین، پس از طی مراحل قانونی و تأیید در دیوانعالی کشور، صبح امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) اجرا شد. این افراد با ساخت خمپارهاندازهای دستساز، اهداف مسکونی، خدماتی و آموزشی را هدف قرار میدادند.
رئیس قوه قضائیه گفت: فرآیندهای اِعمال شده در یک پرونده قضائی باید واجد اصل بازدارندگی باشند. یکی از این موارد، آن است که میان کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرا با حکم صادره از دادگاه بدوی یا حکم دادگاه تجدیدنظر تفاوت فاحش و چشمگیر وجود داشته باشد.
Δ