نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
رییس دستگاه قضا خواستار اهتمام جدی مسئولان قضایی در رسیدگی قاطع به پروندههای “جرائم خشن” شد؛ اژهای پیش از این هم دستوراتی در این باره داده بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام محسنیاژهای؛ رییس قوه قضاییه روز دوشنبه 29 بهمن در نشست شورایعالی قوه قضاییه که هر هفته با حضور عالیترین مقامات و مسئولان قضایی کشور برگزار میشود، اشارهای به پرونده امیرمحمد خالقی داشت؛ جوان 19 سالهای که شامگاه چهارشنبه 24 بهمن هدف سرقت همراه با سلاح دو مجرم جرائم خشن قرار گرفت و بعد از مجروحیت شدید بعد از ساعاتی در صبح روز بعد جان خود را از دست داد.
محسنیاژهای خطاب به مسئولانی عالی قضایی از جمله معاون اول قوه قضاییه، رییس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، رییس کل دادگستری استان تهران و تعدادی دیگر از شخصیتها و مسئولان ارشد قضایی، بحث جرائم خشن را به میان آورد و هشدار داد:
«من بار دیگر بر ضرورت مضاعف کردن این جدیت و پیگیری تأکید میکنم و تصریح میدارم که پرونده عوامل و مباشرین چنین جرائمی، پس از شناسایی و دستگیری، با نهایت سرعت و دقت مورد بررسی قرار میگیرد و قطعاً اینگونه نخواهد بود که این قبیل پروندهها مشمول اطاله و تأخیر شوند؛ قضات دیوان عالی کشور نیز درخصوص رسیدگی به پروندههای مرتبط با جرائم خشن، نهایت اهتمام و توجه را داشته باشند. تمام مسئولان قضایی ذیربط نسبت به برخورد قاطعانه و قانونی با عوامل و مباشرین جرائم خشن، اهتمام داشته باشند تا امنیت مردم از جهات مختلف چه در ابعاد فیزیکی و چه در ابعاد روانی، تحکیم شود.»
رییس قوه قضاییه پیش از این هم بارها توصیهها و دستوراتی درباره رسیدگی متقن و سریع به پروندههای جرائم خشن داشته است اما باز هم پلیس انتقاداتی به دستگاه قضا درباره آزاد شدن سریع ارازل و اوباش که مرتکبین اصلی جرائم خشن هستند، وارد میسازد.
به نظر میرسد تشکیل کارگروهی ویژه در دستگاه قضا به ریاست معاون اول قوه قضاییه که دستورات او برای تمامی زیرمجموعههای دستگاه قضا لازمالاجراست، نخستین راهکار برای بسیج کردن قوه قضاییه بهمنظور پایان دادن به مماشات احتمالی با مجرمین جرائم خشن باشد. اینگونه و با ایجاد هماهنگیهای لازم، اجرای دستورات و توصیههای حجتالاسلام محسنیاژهای نیز رنگ عمل به خود خواهد گرفت.
متاسفانه باید گفت که وقوع قتلی مانند پرونده ” امیرمحمد خالقی” یک بار دیگر این واقعیت را نشان داد که کشورمان به دلیل اقدامات مجرمانه و خشن جماعتی که “مجرمان جرایم خشن” نامیده میشوند، درگیر چالشهای بزرگ امنیتی میشود و انجام روزمره جرائمی مثل کیفقاپی و موبایلقاپی با رویکردهای خشن همراه با سلاح و ارعاب، عملاً باعث “سلب امنیت و احساس امنیت” شهروندان شده و تاسفبارتر اینکه این نوع جرائم توسط مجرمان باسابقهای انجام میگیرد که پیش از این سابقه جنایات مشابهی را داشتهاند!
بنابراین امیرمحمد خالقی، تازهترین قربانی “چرخه معیوب محکومیت مجرمان جرایم خشن در دستگاه قضایی” در کشورمان محسوب میشود که در صورت قطع نشدن این چرخه، این قربانی، آخرین آنها نیز نخواهد بود.
انتهای پیام/
رئیس قوه قضائیه گفت: فرآیندهای اِعمال شده در یک پرونده قضائی باید واجد اصل بازدارندگی باشند. یکی از این موارد، آن است که میان کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرا با حکم صادره از دادگاه بدوی یا حکم دادگاه تجدیدنظر تفاوت فاحش و چشمگیر وجود داشته باشد.
بر اساس مقاله منتشرشده در مجله علمی پزشکی قانونی در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، ۴۲هزار و ۶۸۵ موتورسوار در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادهاند که ۹۵.۶درصد (۴۰هزار و ۸۰۰ نفر) آنان مرد و مابقی زن بودند.
معاون برنامه ریزی و امور عمومی دیوان عالی کشور از ثبت ۳۰۰۰ درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور تنها در اردیبهشت خبر داد.
در پی حمله وحشیانه گروهک تروریستی جیش الظلم به دادگستری زاهدان، وزارت دادگستری با صدور بیانیهای این اقدام کور و ضدانسانی را محکوم کرد.
Δ