نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا مبنی بر چشمانداز همکاریهای دوجانبه تهران و مسکو در مقطع کنونی گفت: روسیه به روابط خوب و مشارکت با ایران اهمیت میدهد و قصد دارد این مناسبات را به صورت جامع توسعه دهد و اینکه به حل مهمترین مسائل مانند برنامه هستهای کمک کند.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، دیمیتری پسکوف همچنین تأکید کرد: روند همکاری مسکو و تهران به مسیر روابط روسیه و آمریکا ارتباطی ندارد.
این سخنان پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.. کرملین در گزارشی از این نشست از برنامه هستهای ایران به عنوان یکی از موضوعات مورد گفتوگو سران مسکو و واشنگتن یاد کرده بود.
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری تأکید کرد: ما معتقدیم که اگر اراده سیاسی از سوی همه طرفهای درگیر وجود داشته باشد، مسأله برنامه هستهای ایران میتواند و باید به صورت دیپلماتیک حل شود.
پرسشهای خبرنگار ایرنا در مسکو و پاسخ پسکوف سخنگوی کرملین را در ادامه بخوانید:
در گزارش اولیه کرملین از مکالمه تلفنی رؤسای جمهور روسیه و ترامپ، اشاره شد که طرفین درباره برنامه هستهای ایران نیز گفتوگو کردهاند. آیا ترامپ خواسته مشخصی از روسیه داشت و اینکه پاسخ رئیسجمهور پوتین چه بود؟
سخنگوی کرملین: برنامه هستهای ایران در واقع در طول مکالمه تلفنی بین رئیس جمهور روسیه و رئیس جمهور ایالات متحده مورد توجه قرار گرفت. با این حال، این موضوع در میان نکات اصلی بحث نبود. موضوع اصلی این تماس تلفنی، ترمیم همهجانبه روابط روسیه و آمریکا بود.
برخی تصور میکنند که به دنبال دیدار آتی رؤسای جمهور روسیه و آمریکا، مسکو از دوستان روزهای سخت خود به ویژه ایران دور خواهد شد. آیا مسکو، قائل به تداوم مناسبات راهبردی با ایران است؟ حتی اگر ترامپ، خواهان پایان همکاری نزدیک روسیه با ایران شود؟
سخنگوی کرملین: مسکو به روابط خوب و مشارکت با ایران اهمیت میدهد و قصد دارد این مناسبات را به صورت جامع توسعه دهد، از جمله کمک به حل مهمترین مسائل مانند برنامه هستهای.
(در مجموع باید یادآور شد که) روند همکاری مسکو و تهران به مسیر روابط روسیه و آمریکا ارتباطی ندارد.
آقای ددُف سفیر روسیه در تهران در مصاحبهای گفته است: غرب به دنبال حذف روسیه و چین از مذاکرات هستهای با ایران است. به نظر شما، کشورهای غربی از حذف کشورهای دوست تهران در مذاکرات هستهای چه مقاصدی را دنبال میکنند؟ غرب با وجود حضور دوستان تهران (مسکو و پکن)، در توافق قبلی، بدعهدی کرد. آیا تضمینی وجود دارد که کشورهای غربی به توافق احتمالی جدید پایبند باشند؟
سخنگوی کرملین: ما معتقدیم که اگر اراده سیاسی از سوی همه طرفهای درگیر وجود داشته باشد، مسأله برنامه هستهای ایران میتواند و باید به صورت دیپلماتیک حل شود.
در گزارش کرملین از تماس تلفنی ذکر شده بود که رئیس جمهور پوتین و همتای آمریکاییاش درباره خاورمیانه گفتوگو کردند. آیا در این گفت وگوی تلفنی ایده ترامپ درباره موضوع آوارگی اجباری فلسطینیان نیز مطرح شد؟ آیا رئیسجمهور روسیه در این تماس در این باره نیز صحبت کرد؟
سخنگوی کرملین: همانطور که قبلا اشاره کردیم، حل و فصل مسائل خاورمیانه در این تماس تلفنی مورد بحث قرار گرفت، اما درباره جزئیات گفتوگو نشد.
گفته میشود مذاکرات ایران با اروپا حدودا تا ساعت ۱۲ و نیم به وقت محلی [۱۳ به وقت تهران] ادامه پیدا میکند.
«جمهوری اسلامی ایران در همه سالهای اخیر به برجام اعتماد کرد و به نوعی تعهدات اخلاقی و قانونی خود را در چارچوب معاهدههای بین المللی در قبال تاسیسات هستهای خود انجام داده، اما متاسفانه در طی این مدت آمریکاییها حتی به یک تعهد خود در قبال ایران پایبند نبودند و انجام ندادند.»
رئیس جمهور در بازدید از سد کرج با اشاره به مشکل کم آبی تهران گفت: وضعیت موجود را میتوان به ثبات رساند اما در خواست ادامه صرفه جویی از مردم را داریم.
در حالی رئیس جمهور تاکید کرده تفویض اختیار به استاندارن را رها نمیکند گه در یک نمونه استفاده استاندارسیستان از ظرفیت مذکور اختلافات اجرایی با گمرک ایجاد کرده است.
Δ