نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
طبق آمار موجود سالانه حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار تن تنباکوی معسل در کشور مصرف میشود.
به گزارش بازار، بهروز دولتی، رئیس کمیسیون تخصصی بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران با اشاره به مصرف سالانه تنباکوی معسل در ایران گفت: طبق آمار موجود سالانه حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار تن تنباکوی معسل در کشور مصرف میشود.
وی افزود: تا قبل از سال ۱۴۰۲، درآمد مالیاتی دولت از تولید تنباکوی معسل در کشور، حدود ۶ الی ۷ هزار میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۴۰۲ و به دنبال مصوبه مجلس شورای اسلامی که بر اساس آن نرخ مالیات به ازای هر بسته ۵۰ گرمی تنباکو ۲۰ هزار تومان تعیین شد، تولید تنباکوی معسل برای تولیدکننده صرفه اقتصادی نداشت و لذا تولید این محصول در کشور کاهش یافت و به این ترتیب از درآمد مالیاتی دولت نیز از این محل کاسته شد.
به گفته وی کاهش چشمگیر تولید تنباکوی معسل در شرایطی که مصرف داخلی همچنان وجود دارد، موجب شد تا بسیاری از تولیدکنندگان با خروج سرمایه خود از ایران و سرمایهگذاری در کشورهایی مانند عمان و امارات، این محصول را در خارج کشور تولید کنند.
دولتی ادامه داد: متاسفانه تعطیلی کارخانههای تولید تنباکوی معسل در ایران، پیامدهای دیگری نیز به همراه دارد از جمله اینکه موجب افزایش قاچاق و همچنین تولید زیرزمینی این کالا شده است که این امر میتواند سلامت عمومی جامعه را به خطر بیاندازد چرا که هیچگونه نظارتی بر روند تولید تنباکوی معسل وجود ندارد.
رئیس کمیسیون تخصصی بنکداران موادغذایی و دخانیات اتاق اصناف ایران تصریح کرد: طبق آمار ارائه شده از سوی مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور از ابتدای سال جاری تا پایان دیماه (۱۰ماهه) تنها ۵۴۰ تن تنباکوی معسل در داخل کشور تولید شده است در حالی که میبایست حدود ۱۰ هزار تن تولید میشد که درآمد مالیاتی قابل توجهی برای دولت به همراه داشت.
وی یادآور شد: درحال حاضر تمام کارخانجات داخلی تعطیل شدهاند و تمامی ۱۲ تا ۱۵ هزار تن مصرف داخلی، قاچاق و تولید زیرزمینی است. حقیقتا با تعطیلی کارخانههای تولید تنباکوی معسل در ایران، نه تنها قاچاق و تقلب در این کالا افزایش یافته بلکه به میزان بسیار چشمگیری اشتغالزایی نیز از بین رفته
به گفته وی با افزایش مالیاتها در بودجه سال ۱۴۰۲ درآمد قبلی دولت، پیش از این مصوبه، نه تنها افزایش نیافته است بلکه صددرصد درآمد قبلی نیز از بین رفته چرا که در نظام اقتصادی، با هر افزایش نرخ مالیاتی درآمد دولت افزایش نمییابد.
فروش جهانی گوجه فرنگی صادراتی توسط همه کشورها در سال ۲۰۲۴ به ۱۲.۴ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با ۱۱.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳، به میزان ۴.۱ درصد افزایش یافته است.
علیرغم تثبیت قیمت نقره طی هفته گذشته، برگزاری نشست کمیته بازار آزاد فدرال و تصمیم فدرال رزرو در خصوص نرخ بهره بانکی می تواند منجر به ایجاد نوسان در بازار طی هفته جاری شود.
مدیر کل گمرک جلفا گفت: امسال ۴۵ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۴۶۶ میلیون دلار صادرات کالا از این گمرک به ۹ کشور دنیا انجام شده است.
درحالیکه بازاری بالغ بر ۱۱۲میلیارد دلار برای خوراک آبزیان تا ۲۰۳۲ برآورد شده، پیش بینی می شود بازار پروتئین حشرات به عنوان یک ماده جایگزین خوراک آبزیان به ۱۰.۲۶ میلیارد دلار برسد.
Δ