نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
بورس امروز با ریزش ۳۷ هزار واحدی شاخص کل به پایان رسید. در حال حاضر بازار ارز، طلا و سکه نیز ریزشی دیده می شود. از طرفی سیگنال های سیاسی از طرف ترامپ نیز شنیده می شود. در این گزارش بورس فردا با توجه به عوامل موثر پیش بینی شده است.
بازار سرمایه در ۲۳ بهمن ماه با فشار شدید عرضه و افت شاخص کل مواجه شد. این کاهش که بیش از ۳۷ هزار واحد بود، شاخص کل را به سطح ۲ میلیون و ۷۸۴ هزار واحد رساند. از سوی دیگر، شاخص هموزن نیز با افت ۱۲ هزار واحدی همراه شد. با توجه به این روند نزولی، بسیاری از سهامداران و تحلیلگران نگران آینده بورس هستند و سؤالاتی درباره وضعیت بازار در روزهای آتی مطرح میکنند. اما آیا این ریزش ادامه دار خواهد بود یا بورس میتواند دوباره روند صعودی به خود بگیرد؟
یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر بازار سرمایه، نرخ ارز است. در هفتههای اخیر، نوسانات نرخ دلار بر بازار تأثیر گذاشته و افزایش قیمت دلار، در برخی گروهها مانند صادراتمحورها سبب رشد شده است، اما در مقابل، صنایع وابسته به واردات و تأمین مواد اولیه از خارج، با مشکلات بیشتری روبهرو شدهاند.
در ماههای اخیر، سیاستهای اقتصادی دولت و بانک مرکزی در راستای کنترل تورم و نقدینگی تأثیر مستقیمی بر بورس داشته است. افزایش نرخ بهره و سیاست های پولی سخت گیرانه میتواند باعث خروج نقدینگی از بازار سهام شود. از سوی دیگر، اجرای سیاستهایی مانند عرضه اوراق بدهی نیز ممکن است فشار مضاعفی بر بازار سرمایه وارد کند.
ارزش معاملات خرد در معاملات امروز به بالای ۱۳ هزار میلیارد تومان رسید که نشان میدهد هنوز نقدینگی در بازار وجود دارد. اما نکته مهم این است که خروج پول حقیقی از بازار همچنان ادامه دارد و سهامداران در وضعیت کنونی تمایل کمتری به خرید سهام دارند.
روند مذاکرات سیاسی، اخبار مربوط به تحریمها و سیاستهای بینالمللی، از جمله عواملی هستند که مستقیماً بر رفتار بازار تأثیر میگذارند. در آخرین اخبار، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که کشور حاضر به مذاکره تحت فشار و زور نیست و به آمریکا اعتمادی ندارد. این مسئله میتواند بر انتظارات سرمایهگذاران تأثیر بگذارد و منجر به نوسانات در بازار شود.
سناریوی نزولی: اگر فشار فروش در بازار ادامه داشته باشد و سیاستهای حمایتی مناسبی از سوی دولت و سازمان بورس اعمال نشود، شاخص کل ممکن است به سطوح پایینتر از ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار واحد برسد. در این صورت، سهامداران محتاطتر خواهند شد و ممکن است خروج پول از بازار افزایش یابد.
سناریوی صعودی: در صورتی که بازار به سطوح حمایتی خود واکنش مثبت نشان دهد و نقدینگی جدیدی وارد بازار شود، میتوان انتظار داشت که شاخص کل به محدودههای بالاتر بازگردد. عواملی مانند رشد نرخ دلار، افزایش قیمتهای جهانی کامودیتیها و حمایتهای دولت میتوانند به رشد دوباره بازار کمک کنند.
سناریوی نوسانی/ رکود و رفتار محتاطانه سرمایهگذاران : یکی دیگر از احتمالات پیش رو، حرکت نوسانی بازار در محدودههای فعلی است. در این سناریو، سرمایهگذاران با احتیاط بیشتری عمل میکنند و بازار تحت تأثیر اخبار داخلی و خارجی بهصورت مقطعی نوسان خواهد داشت.
بازار سرمایه در شرایط حساسی قرار دارد و رفتار آن در روزهای آینده تا حد زیادی به عوامل اقتصادی و سیاسی بستگی دارد. اگر حمایتهای لازم از بازار صورت گیرد و سرمایهگذاران نسبت به آینده اقتصادی کشور اطمینان بیشتری پیدا کنند، احتمال بازگشت روند صعودی وجود دارد. اما در صورت ادامه فشارهای اقتصادی و خروج نقدینگی، احتمال افت بیشتر شاخص کل نیز مطرح خواهد بود.بنابراین، سهامداران باید با دقت بیشتری تحولات بازار را دنبال کنند و از تصمیمات هیجانی پرهیز نمایند.
بر اساس آخرین گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی کشور در پایان سال ۱۴۰۳ به ۱۰ هزار و ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی ۲۹.۱ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۲ نشان میدهد. از این میزان، تنها ۱۷۹ هزار میلیارد تومان (۱.۸ درصد) بهصورت اسکناس و مسکوکات در دست مردم است. این آمار حکایت از تداوم سلطه شبهپول و سپردههای دیداری بر اقتصاد ایران دارد.
رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به لزوم اصلاح قیمت نان در تهران، گفت: بهتر است قیمت نان به جای افزایش، آزادسازی و یارانه آن به مستقیما به مردم داده شود تا دست سودجویان از این یارانه قطع شود و تخلفات به حداقل برسد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طراحی سامانهای برای بروز رسانی اطلاعات خانوارها خبر داد و گفت: طبق این سامانه یارانه ثروتمندان حذف و درآمد حاصل از آن بین دهکهای پایین توزیع خواهد شد.
مرکز مبادله امروز قیمتگذاری تازهای برای ارزهای حوالهای انجام داد که بر اساس آن نرخ دلار، یورو، درهم و دیگر ارزها در سطوح قابلتوجهی قرار گرفت. آیا بازار آزاد نیز تحت تأثیر این ارقام قرار خواهد گرفت؟
Δ