نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
اقتصاد آنلاین – فرزاد حسنزاده؛ ۱۹ آذر بود که ۱۳ نماد پتروشیمی به دلیل شفافسازی و تعیین نرخ یوتیلیتی بسته شدند. پس از چندین هفته نماد شگویا به عنوان اولین نماد پتروشیمی در روز ۱۰ بهمن بازگشایی شد. پس از شگویا نمادهای پتروشیمی دیگری، چون جم، نوری، بوعلی و شفن آغاز به کارکردند ولی هنوز […]
اقتصاد آنلاین – فرزاد حسنزاده؛ ۱۹ آذر بود که ۱۳ نماد پتروشیمی به دلیل شفافسازی و تعیین نرخ یوتیلیتی بسته شدند. پس از چندین هفته نماد شگویا به عنوان اولین نماد پتروشیمی در روز ۱۰ بهمن بازگشایی شد. پس از شگویا نمادهای پتروشیمی دیگری، چون جم، نوری، بوعلی و شفن آغاز به کارکردند ولی هنوز نماد شپدیس که یکی از نمادهای مهم پتروشیمی در بازار سرمایه است اجازه بازگشایی پیدا نکرده است.
پتروشیمی پردیس با نماد شپدیس علیرغم اینکه عملکرد ماهانه دی ماه خود را در سامانه کدال ثبت کرده است و افشای اطلاعات ب داده است؛ اما همچنان منتظر اجازه ناظر است تا بتواند مجدداً فعالیتش را در بازار سرمایه آغاز کند.
اول اینکه بر اساس آمار و ارقام ثبت شده در کدال، درآمد شپدیس در اکثر ماهای سال جاری، نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و این مسئله خود میتواند عاملی مهم بهحساب آید تا فعالان بازار سرمایه در صورت بازگشایی نماد شپدیس متقاضی این نماد شوند و در این سهم سرمایهگذاری کنند.
نمودار پایین درآمد پتروشیمی پردیس در سال جاری را با سال گذشته مقایسه میکند.
مسئله دومی که بازگشایی شپدیس را برای فعالان بازار سرمایه جذاب کرده است این است که همه هفت صندوق اهرمی بازار سرمایه در سبدهای خود نماد شپدیس را دارند و همین امر میتواند نقش مهمی در روند صعودی بازار سرمایه بگذارد. صندوقهای اهرمی به واسطه وزن بالایی که در بازار سرمایه دارند دماسنج بازار سرمایه هستند. با صعود نماد شپدیس این مسئله باعث میشود که NAV همه صندوقهای اهرمی نیز افزایش پیدا کند.
در نمودار پایین سهم هر صندوق اهرمی از نماد شپدیس را نشان میدهد.
صندوقهای اهرمی برای سرمایهگذارانی که ریسکپذیر هستند و به دنبال سود بالایی هستند مناسب هستند. به عبارتی صندوقهای اهرمی در روندهای صعودی، سود بیشتری را نصیب فعالان بازار سرمایه میکنند.
صندوقهای اهرمی در شرایط فعلی بازار سرمایه دارای حباب منفی هستند و همین مسئله این را به ما میفهماند که قیمت صندوقهای اهرمی در بازار سرمایه کمتر از ارزش واقعی آنها است.
با بازگشایی نماد شپدیس این انتظار را داریم که این نماد مورد تقاضای سرمایهگذاران قرار بگیرد و قیمتش افزایش پیدا کند. همین امر موجب میشود که قیمت صندوقهای اهرمی نیز افزایش داشته باشد و حباب منفی نیز از بین برود.
با ازبینرفتن حباب منفی صندوقهای اهرمی سود فعالان بازار سرمایه نیز افزایش پیدا میکند و فاصله میان NAV صندوق باقیمت آن نیز کاهش پیدا میکند و همین باعث میشود که صندوقهای اهرمی موردتوجه سرمایهگذاران قرار گیرند.
نمودار پایین حباب منفی صندوقهای اهرمی را توضیح میدهد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، چندی پیش، شورای عالی بورس و اوراق بهادار تصمیمی مهم در راستای حمایت از سرمایهگذاران حقیقی در بازار سرمایه اتخاذ کرد. بر اساس این تصمیم، صندوق تثبیت بازار سرمایه با تصویب هیأت امنا، اقدام به انتشار اوراق تبعی از نوع «بیمهای» برای اشخاص حقیقی کرد و این […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، براساس آمار فرمول جدید قیمت پایه گندله، که بر پایه ارزش گمرکی و بر اساس کارشناسی طراحی شده بود، اما با مخالفت تولیدکنندگان و همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) متوقف شده این در حالی است که این فرمول میتوانست به مقابله با رانت و حذف قیمتسازی در […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، امروز (یکشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۳ هزار و ۷۹۶ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۸۱۱ هزار و ۳۶۰ واحد رسید. در دومین روز هفته شاخص هموزن نیز ۵۸۹۰ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۳۷ هزار و ۲۴۸ واحد ایستاد. امروز تعداد […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، گروه مالی کیان در اولین مجمع عمومی خود، گزارش جامعی از عملکرد مالی تلفیقی و شرکت اصلی در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. این گزارش شامل جزئیات درآمدهای عملیاتی، سود خالص، داراییها، بدهیها، حقوق صاحبان سهام و نسبتهای مالی کلیدی است. عملکرد تلفیقی مالی گروه درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان در سال […]
Δ