نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، دانیال آستانه، معاون اقتصادی فولاد خراسان، در نشست تحلیلی عملکرد و برنامههای فولاد خراسان اعلام کرد: «فولاد خراسان در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۴۴ درصدی سود خالص نسبت به سال قبل، رتبه اول صنعت فولاد را به دست آورد. این موفقیت حاصل مدیریت ناترازی انرژی و فرهنگسازی نیروی کار بود. […]
به گزارش خبرنگار اقتصاد آنلاین، دانیال آستانه، معاون اقتصادی فولاد خراسان، در نشست تحلیلی عملکرد و برنامههای فولاد خراسان اعلام کرد: «فولاد خراسان در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۴۴ درصدی سود خالص نسبت به سال قبل، رتبه اول صنعت فولاد را به دست آورد. این موفقیت حاصل مدیریت ناترازی انرژی و فرهنگسازی نیروی کار بود. همچنین، فروش مقداری صادراتی میلگرد ۲۳۰ درصد رشد کرد و کل درآمد عملیاتی نیز ۳۵ درصد افزایش یافت.»
وی افزود: «فولاد خراسان با ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن کنسانتره و گندله و ۱.۳ میلیون تن فولاد، جایگاه هشتم تولید فولاد در کشور را دارد. این شرکت بزرگترین عرضهکننده میلگرد در سال ۱۴۰۲ بود و تا پایان سال این رتبه را حفظ خواهد کرد.»
آستانه در ادامه گفت: «سیاستهای فروش فولاد خراسان از ابتدای سال ۱۴۰۲ تغییر کرده است. نرخ فروش محصولات از میانگین فروش در بورس کالا بیشتر شده و تناژ فروش نیز کاهش نداشته است. این شرکت در حوزه رشد تولید با ۳۶.۷ درصد رشد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته، رتبه اول را تجربه کرد. همچنین، رشد سود عملیاتی ۸ درصد و فروش مقداری ۲۶ درصد افزایش یافت.»
وی تأکید کرد: «قطعی گاز و برق در ۶ ماهه امسال ۱ همت سود خالص را از شرکت گرفت. با این حال، ضریب بهرهوری ظرفیت و سودسازی فولاد خراسان ۱.۶۲ است که نشاندهنده مدیریت هزینهها و سودآوری بالا است..»
در این خصوص احمدرضا معروفی، متخصص سرمایهگذاری، نیز گفت: «کمبود نهادههای انرژی مانند گاز و برق، چالش بزرگی برای تولیدکنندگان فولاد است. اگر توسعههای لازم در بخش انرژی اتفاق نیفتد، بسیاری از شرکتها با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.»
وی افزود: «احتمال کمبود آهن اسفنجی وجود دارد و شرکتهایی که به بهای تمامشده مناسب نرسند، از دور تولید خارج خواهند شد. استانهای اصفهان، یزد و خراسان پتانسیل توسعه تولید آهن اسفنجی را دارند، اما این توسعه باید همراه با بهبود زیرساختهای انرژی باشد.»
مهندس احرامیان، عضو انجمن فولاد ایران، در این نشست اظهار کرد: «فولاد ۵.۵ درصد از GDPایران را تشکیل میدهد. ۳۶ درصد از تولیدات فولاد ایران صادر میشود و این صنعت به صادرات بسیار وابسته است.»
وی افزود: «ضریب بهرهبرداری تولید تیرآهن و میلگرد ۳۰ و ۳۶ درصد است، در حالی که ورق گرم و ورق سرد به ترتیب ۷۱ و ۵۲ درصد و بیلت و اسلب ۵۷ و ۸۹ درصد است. درصد پوشش ظرفیت فولاد حدود ۶۰ درصد است که نشاندهنده پتانسیل رشد است.»
احرامیان ادامه داد: «با اصلاح ساختار و قیمتگذاری مناسب، میتوان ناترازی انرژی را حل کرد. در این صورت، صنعت فولاد ۴۰ درصد بیشتر از سایر بخشهای بازار رشد خواهد کرد. به همین دلیل، سهام صنعت فولاد باید در هر پرتفوی سرمایهگذاری وجود داشته باشد.»
وی در پایان گفت: «سوبسید انرژی فولاد منصفانه است، زیرا قیمتگذاری گاز و برق صادراتی با قیمتهای جهانی مقایسه میشود. صادرات گاز به ترکیه با حجم پایین و قیمت ۳۰ سنت انجام میشود، حال اگر حجم خرید خود را 20 برابر کند، آیا بازهم با قیمت همان 30 سنت خرید انجام میداد؟ در حالی که قیمت فوب خلیج فارس و قیمت گاز هاب ۴ کشور دنیا مبنای مقایسه است.»
مهدی امیدعلی، تحلیلگر گروه مهرگان، در این نشست اظهار کرد: «عمده معادن سنگ آهن در خراسان رضوی، یزد و کرمان قرار دارند. سالانه حدود ۹۰ میلیون تن سنگ آهن استخراج میشود و ذخایر سنگ آهن ایران ۳.۵ میلیارد تن است که حدود ۲۵ سال عمر دارد. یعنی عمر مفید معادن ما حداکثر 25 سال دیگر به پایان خواهد رسید.»
وی افزود: «بزرگترین تولیدکنندگان گندله در ایران، گلگهر و فولاد مبارکه هستند. همچنین، بزرگترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی، فولاد ارفع و گلگهر هستند. با این حال، حاشیه سود خالص شرکتهای تولیدکننده سنگ آهن از سال ۱۴۰۰ نزولی شده و از ۲۸ درصد به ۲۳ درصد کاهش یافته است.
امیدعلی در ادامه گفت: «۵ درصد گاز مصرفی ایران مربوط به صنعت فولاد است که ۷۵ درصد آن در تولید آهن اسفنجی استفاده میشود. همچنین، ۹ درصد برق مصرفی کشور نیز به این صنعت اختصاص دارد. برای تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد، حدود ۳ میلیارد متر مکعب کمبود گاز و ۱۸ میلیارد کیلووات کمبود برق وجود دارد.»
دانیال آستانه در بخش پایانی سخنان خود به برنامههای آینده فولاد خراسان اشاره کرد و گفت: «در افق ۱۴۱۰، فولاد خراسان برنامههایی برای ورود به انرژیهای تجدیدپذیر، ذخیرهسازی انرژی و اجرای پروژه پساب شهر نیشابور دارد. پیشبینی میشود این شرکت تا پایان سال جاری به سود ۸۷۹ ریال به ازای هر سهم برسد و در سال آینده این رقم به ۳.۷ افزایش یابد.»
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، چندی پیش، شورای عالی بورس و اوراق بهادار تصمیمی مهم در راستای حمایت از سرمایهگذاران حقیقی در بازار سرمایه اتخاذ کرد. بر اساس این تصمیم، صندوق تثبیت بازار سرمایه با تصویب هیأت امنا، اقدام به انتشار اوراق تبعی از نوع «بیمهای» برای اشخاص حقیقی کرد و این […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، براساس آمار فرمول جدید قیمت پایه گندله، که بر پایه ارزش گمرکی و بر اساس کارشناسی طراحی شده بود، اما با مخالفت تولیدکنندگان و همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) متوقف شده این در حالی است که این فرمول میتوانست به مقابله با رانت و حذف قیمتسازی در […]
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، امروز (یکشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۳ هزار و ۷۹۶ واحد افت کرد و به رقم دو میلیون و ۸۱۱ هزار و ۳۶۰ واحد رسید. در دومین روز هفته شاخص هموزن نیز ۵۸۹۰ واحد کاهش داشت و در عدد ۸۳۷ هزار و ۲۴۸ واحد ایستاد. امروز تعداد […]
به گزارش اقتصاد آنلاین، گروه مالی کیان در اولین مجمع عمومی خود، گزارش جامعی از عملکرد مالی تلفیقی و شرکت اصلی در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. این گزارش شامل جزئیات درآمدهای عملیاتی، سود خالص، داراییها، بدهیها، حقوق صاحبان سهام و نسبتهای مالی کلیدی است. عملکرد تلفیقی مالی گروه درآمدهای عملیاتی گروه مالی کیان در سال […]
Δ