نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
در سال ۱۴۰۰ که بحث حقوق کارکنان وزارت نفت مطرح شد، ابراهیم فولادوند منصوری، مدیرکل اسبق تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت این موضوع را یک موضوع تاریخی دانست و در خصوص بالا بودن میزان دریافتی کارکنان این وزارتخانه توضیحاتی ارائه کرد.
چندی پیش سازمان اداری و استخدامی کشور گزارش وضعیت پرداخت دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد که نشان میداد میانگین حقوق کارمندان وزارت نفت نزدیک به ۴۵ میلیون تومان بوده که این رقم حدود ۳ برابر میانگین حقوق فرهنگیان در سال گذشته بوده است.
طبق جدولی که سازمان اداری و استخدامی کشور ارائه کرده، در رده دوم بالاترین میانگین حقوق، وزارت اقتصاد با میانگین دریافتی حقوق ۳۴ میلیون قرار گرفته است که حدود ۱۰ میلیون تومان از میانگین دریافتی کارمندان وزارت نفت کمتر است.
این اختلاف درآمد که باعث تعجب بسیاری از کارمندان و حقوق بگیران شد، بیشتر به ارقام خارج از حکم در وزارت نفت برمیگردد. بررسیها نشان میدهد در سال ۱۴۰۲ میانگین ارقام خارج از حکم در وزارت نفت ۳۱ میلیون تومان و حدود ۲.۳ برابر میانگین پرداختی در حکم کارگزینی کارکنان این وزارتخانه بوده است.
در حالی که بحث در خصوص میزان درآمد کارمندان وزارت نفت به تازگی شدت گرفته اما در واقع این یک موضوع جدید نیست و کارمندان این وزارتخانه همواره حقوق بیشتری از سایر کارمندان دریافت کردهاند. دلیل این موضوع چیست؟
فولادوند در این باره به خبرگزاری فارس گفت: کار در دمای بالای ۵۰ درجه با آن حجم از آلودگی زیست محیطی و خطرات جانی به صورت طرح اقماری ۲ هفته کار و ۲ هفته استراحت و یا ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت واقعا کار طاقتفرسایی است. یعنی تنها انگیزهای که برای نیروهای مناطق عملیاتی اعم از اقماری و غیر آن وجود دارد که در آن شرایط سخت کار کنند و بعدها هزاران مشکل و بیماری گریبانگیر آنها میشود این است که حقوق نسبتا بیشتری از دیگر گروههای شغلی بگیرند.
او افزود: ما همین الان هم با مهاجرت نیروهای متخصص شبیه پدیده فرار مغزها مواجه هستیم. حتی کشورهای اطراف ایران در قالب خرید خدمت با کارکنان عملیاتی ایرانی قرارداد امضا میکنند. مثلا طرف به جای اینکه با یک پرواز ۱.۵ ساعته از تهران به عسلویه برود با یک پرواز ۲ ساعته از تهران به قطر میرود و در شرکت نفت و گاز قطری کار میکند و حقوق بالاتری هم میگیرد. دو هفته آنجا کار میکند و دوباره با یک پرواز به تهران برمیگردد. در این روش دیگر حتی بحث مهاجرت هم مطرح نیست و لازم نیست طرف از وطنش دل بکند. اتفاقا در قطر حقوق را به دلار پرداخت میکنند.
برخی دیگر از کارشناسان صنعت نفت نیز تخصصی بودن این حوزه، سختی کار، بیشتر بودن ساعت کاری، دور بودن کارکنان از خانواده و پیشنهادهای دلاری کشورهای حوزه خلیج فارس به کارکنان را دلیل پرداخت حقوق بیشتر به کارکنان صنعت نفت برای حفظ این کارکنان قلمداد کردهاند.
بورس معاملات امروز را با کاهش بیش از ۴۲ هزار واحدی در شاخص کل به پایان رساند و بسیاری از نمادها به رنگ قرمز درآمدند. نمادهای فملی، فارس و فولاد از جمله نمادهای برجسته بورس در این روز بودند. در این گزارش، به تحلیل روند معاملات روز گذشته و همچنین مهمترین اخبار اخیر حوزه بورس خواهیم پرداخت.
مرکز آمار ایران از افزایش ۲.۴ درصدی تورم ماهانه بخش صنعت در خرداد ۱۴۰۴ خبر داد که نسبت به ماه قبل ۰.۵ واحد درصد رشد داشته است. در بخش خدمات نیز تورم ماهانه به ۴.۳ درصد رسید. این گزارش نشاندهنده فشار فزاینده هزینهها بر تولیدکنندگان، بهویژه در صنایع غذایی و فعالیتهای حرفهای، است که میتواند بر قیمت کالاها و خدمات اثر بگذارد.
سخنگوی سازمان امور مالیاتی از نهایی شدن قانون مالیات بر عایدی سرمایه با اصلاحات جزئی خبر داد. این قانون با تعیین سازوکار تعدیل تورمی، نرخهای مالیاتی املاک و مشمولیت سودهای غیرعملیاتی اشخاص حقوقی، گامی مهم برای ساماندهی مالیات بر سود سرمایهگذاریها برمیدارد و اجرای آن به زیرساختهای پیشرفته فناوری وابسته است.
قیمت دلار در بازار آزاد امروز با افزایش روبرو شد. در حال حاضر قیمت این ارز در کانال ۸۹ هزار تومانی معامله می شود. در ادامه جدول جدید نرخ انواع ارز را مشاهده کنید.
Δ