نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
دانشمندان بخش تجهیزات و فناوری فرکانس رادیویی آژانس فضایی اروپا(ESA) موفق به ساخت یک تراشه تقویت کننده سیگنال برای تقویت ارتباطات فضایی که کوچکتر از یک بذر توت فرنگی است، شدهاند.
به گزارش خبرآنلاین، دانشمندان تراشهای کوچکتر از بذر توت فرنگی برای تقویت ارتباطات فضایی ساختهاند. هدف این تقویتکننده سیگنال کوچک، امکانپذیر ساختن مأموریتهای فضایی رصد راداری و مخابراتی در آینده است.
به نقل از ایسنا، این تراشه که توسط آژانس فضایی اروپا ساخته شده است، حلقه مفقوده فناوری ارتباطات فضایی فعلی را پر میکند.
دیوید کوادرادو-کال(David Cuadrado-Calle)، مهندس ESA اظهار داشت که این مدار مجتمع یک تقویت کننده کمنویز است که فقط ۱.۸ در ۰.۹ میلیمتر اندازه دارد. وی تاکید کرد که وظیفه این تقویتکننده کمنویز افزایش سیگنالهای بسیار ضعیف به سطوح قابل استفاده است.
دانشمندان تأکید کردند که این تراشه در آینده میتواند هم برای مأموریتهای مبتنی بر رادار که در آن سیگنالهای ضعیف، پژواکهای راداری است که پس از پرش از سطح زمین و بازگشت به ماهواره توسط دستگاه دریافت میشوند و هم برای مأموریتهای مخابراتی که در آن سیگنالهای ارتباطی که از زمین میآیند توسط ماهواره تقویت میشوند و برای دسترسی باند پهن یا خدمات پخش به زمین ارسال میشوند، مورد استفاده قرار گیرد.
این تقویت کننده که توسط بخش تجهیزات و فناوری فرکانس رادیویی آژانس فضایی اروپا(ESA) طراحی شده است، از نیترید گالیم بر روی سیلیکون ساخته شده است که آن را در برابر سیگنالهای قدرت ورودی بسیار قویتر از طرحهای قبلی میکند.
دیوید میگوید: تولید این تقویتکننده کمنویز برای ما تمرین هیجان انگیزی بود، زیرا در حالی که چنین کارهایی معمولاً به صنعت یا دانشگاههای اروپایی سپرده میشود، در این مورد ما دقیقا میدانستیم به چه چیزی نیاز داریم و مهارتهای لازم برای دستیابی به آن را نیز داشتیم. این پروژه به عنوان یک پروژه داخلی به ما این فرصت را داد تا تواناییهای طراحی تراشه خود را تقویت کنیم.
آژانس فضایی اروپا فاش کرد که عملکرد این تقویتکننده کمنویز در آزمایشگاه این آژانس بررسی شده و موفق نشان داده است.
۵۸۵۸
با تکیه بر پیشرفتهای علمی روز دنیا، تکنولوژی چاپ سهبعدی، دیگر به ساختن ماکتهای پلاستیکی کوچک محدود نمیشود. مدل B شرکت ژاپنی Lib Work با استفاده از خاک، آهک و الیاف طبیعی ساخته شده و امیدبخش روزهای روشنتری در زمینه حفاظت از محیط زیست خواهد بود.
محمد رهبری، مشاور وزیر ارتباطات، در نشستی تخصصی تأکید کرد که سیاستگذاری فناوری باید به تقویت همبستگی ملی بینجامد، و با در نظر گرفتن تمام ابعاد آن انجام بگیرد.
یک حقوقدان با انتقاد از سند تسهیم درآمد محتوا که اخیراً در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده، هشدار داد که این سند نهتنها از بخش خصوصی حمایت نمیکند، بلکه ممکن است باعث جهتدهی سلیقهای به تولید محتوا و حذف تنوع محتوایی در پلتفرمهای داخلی شود.
گزارشها حاکی از آن است که اپل قصد دارد آیفون ۱۷ پرو و آیفون ۱۷ پرو مکس را در اواخر سپتامبر ۲۰۲۵ (اوایل مهر ۱۴۰۴) معرفی کند؛ مدلهایی که با مجموعهای از تغییرات ظاهری و سختافزاری قابلتوجه همراه خواهند بود.
Δ