نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
لطفا پاسخ را به عدد انگلیسی وارد کنید:
مرا به خاطر بسپار
رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، از افزایش ۸۴ درصدی حجم تبادلات تجاری و بازرگانی بین دو کشور در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳ خبر داد.
به گزارش بازار از سازمان توسعه تجارت، حسین روستائی روز شنبه با استناد به گزارشات آماری وزارت صنعت و تجارت افغانستان، حجم مبادلات تجاری ایران و افغانستان در سال گذشته میلادی را سه میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار عنوان کردو افزود: این عدد در مقایسه با سال ۲۰۲۳، از لحاظ ارزشی رشد ۸۴ درصدی را نشان می دهد.
رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان افزود: میزان واردات افغانستان از جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۴، بیش از سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با رقم یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلاری سال ۲۰۲۳، صادرات غیر نفتی کشورمان به افغانستان در سال ۲۰۲۴، بیش از ۸۳ درصد رشد ارزشی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: در مقابل ارزش صادرات افغانستان به ایران نیز در سال ۲۰۲۴ به عدد ۵۴ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ با افزایش ۲۹ میلیون دلاری، در حدود ۱۱۶ درصد در ارزش افزایش یافته است.
روستائی خاطرنشانکرد: روغن های سبک و فرآوردهای نفتی، گاز های نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن، گاز طبیعی، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، کف پوش های غیر مخملی باف، اوره، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیب زمینی، کفش، پریفرم، گوجه فرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختـی، انـواع پلی اتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: جو، ذرت دامی، سنگهای معدنی، شمش سرب، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی، دانه آفتابگردان، پنبه، اسپند، بادام زمینی، سایر میوه های خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.
براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در حال حاضر افغانستان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران است.
دبیر انجمن صنفی پالایش کشور جنگ ۱۲ روزه ایران و اسراییل و تعطیلی های بعد از آن را دلیل کاهش صادرات محصولات پالایشی اعلام کرد و گفت: کاهش تولید، شایعه است.
کارشناس خودرو می گوید: تعرفه های فعلی ظلم به مصرف کننده است؛ این تعرفه ها باعث شد که مردم خودروهای بی کیفیت چینی بخرند و رقابتی نیست که به سود مصرف کننده و تنوع بخش بازار باشد.
کرمان- طبیب زاده، رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان از اولین حضور سازمانیافته تولیدکنندگان کرمانی در نمایشگاه های بین المللی از جمله گلفود دبی با حمایت اتاق بازرگانی خبر داد.
در بحبوحه نظم جهانی در حال تغییر و نیاز مبرم به اتحادهای جدید و پایدار، اتحاد باکو-عشقآباد میتواند به عنوان الگویی برای همکاری منطقهای عمل کند.
Δ